שאילה נוספת, בקשר לדו-משפחתי

שאילה נוספת, בקשר לדו-משפחתי

תסבירו לי, בבקשה, כי אני לא מבינה, מה טוב כל-כך בשיטת הדו-משפחתי, כי אני לא יכלה למצוא...אולי, אתם צודקים, רק אני לא מבינה, אבל הנקודה הזאות ממש לא ברורה לי. תודה, ולכולם שבת שלום!

גולי מ

New member
אווה, אני איתך במאבקך הצודק.

נראה לי שהיתרון היחיד בדו-משפחתי, הוא חיסכון בעליות בניה. דרך אגב, טלהי ואני עדיין מחכים להסביר מחכים מה זה "פסיב-סולרי". שבת שלום.

TalHai

New member
אווה את גאון!

השיטה הפסיב סולארית פשוט נהדרת, נוחה וחסכונית. אני באמת חושב שזה אדיר!

גולי מ

New member
תודה רשר :)

מזכיר לי פרוייקט שעשיתי כסטודנטית... תכננתי מבנה דמויי כנף, חוץ ופנים, ש"לכד" את הרוחות, והכניסן לתוך המבנה, פתח בתיקרה אפשר איוורור... אחחח... הימים... כשהיינו צעירים ויפים...

נו במאת... קיר הפרדה של 20 ס"מ?

אני חושבת, שזה לא יותר מהרגל ישן, שקשה להשתחרר ממנו... פעם, לקחו מגרש, גדול ונות, ובנו במרכז המגרש, כי שם אתה הכי רחוק מהשכנים...אחר-כך המגרשים התקבצו, יותר ויותר, ואז, קבוע מנימום מרחק מהגדר, כאילו זה מה שיתן פרטיות כלשהו. אחר,כך חתכו את המגרש לשתיים, שבכל זאת, מי שרוצה בית צמוד קרקע, שיהיה לו, אבל בינתיים היו צריכים לחשוב, אך נחזיר את הפרטיות של מגרש הגדול...פשוט חסרה נקודת תיקון במחשבה מקורית, בגלל הקטנת המגרשים. אם יש לכם טאוריה אחרת, אשמח לשמוע. מצרפת איזה תמונה, שראיתי פעם ראשונה בירחון מקצועי, כך, כמו שאתם רואים...אבל, במציות אין שטח פתוח מסביב, אלא בתים מכערים שונים. מה עשו? במכשב ניקו את הסביבה מהתמונה! בקיצור, מצב כזה כבר לא ממש קיים, ובחיים אי אפשר לנקות את השכנים הלא סימפטים...

ש מים

New member
נו, אז את כן מבינה!

אז כנראה שאני לא הבנתי את השאלה שלך...
לעצם העניין: לצערי, את צודקת בכל מה שכתבת.

גולי מ

New member
ש, זה מובן... מה של מובן

זה למה אנשים קונים את ולמה הם חיים כך... זה ממש "ללכת בלי ולהרגיש עם"... לקנות "בית פרטי" אבל שאינו "פרטי"...

ש מים

New member
למה הם בונים/קונים כך?

אתן לך מספר סיבות "נפוצות": 1. חוסר ברירה כלכלית. 2. חוסר ברירה "תכנונית". 3. חוסר ברירה מבחינת "היצע השוק". 4. כפי שכתבת - "ללכת עם ולהרגיש בלי"
("עלק" - לגור ב-"ווילה", ולמעשה - לגור בשיכון!).

TalHai

New member
כן רק חיסכון בעלויות הבנייה

אבל גם זה משהו... כסף הוא גם פונקציה

אין כאן שום חיבכון בכסף! רק בזבוז

קיר של 20 ס"מ, ביחס לכל העלויות כלום, ובסופו של דבר, התוצעות גרואות, כמובן, לפי דעתי... האנשים לא מתומתמים, אם הם יכולים לבחור בין אפשרויות שונות, בלי ידע מקצועי, הם בוחרים את הטוב יותר. אם אין אפשרות אחרת, אך יכולים לבחור? אתמול הייתי כל היום באלעד...קבלנים בונים, כדי "לשמור על חזות העיר", אבל התכניות על הפנים... לא רק אני אומרת, אלא מדברת עם התושבים... כל מי שהייה יכול שינה בפנים את התכנון...ומנסים גם בחוץ, כמה שסבלנות הרשויות מאפשרת זאת. עכשיו בונים שם ווילות... קיבלתי פרוספקט... 460,000$

מפלס קומה א

טוב, אנחנו יודעם, שבמשפחות חרידיות תמיד חסרות חדרים, כך שברור, חלל כפול זה חדר נוסף, וגם יכול להיות, שיסגרו את המרפסת, וימשיכו את הפרוזדור...

וכאן המרתף...

אז, מה יש לנו? בקרקע: סלון, פינת אוכל, מטבח - את כל תחולת המקרר אפשר לראות מהסלון, אבל המטבח קטן ווילה חרידות, וגם אין אפשרות להגדיל, כי אדריכל החוכם דחף את המ.מ."ד בדיוק לצד זה...למה? יש לנו יחידה ניפרדת, כי צריכים חדרים... יופי! הגיון פונקציונאלי לא חשוב, שטח מבוזבז לא חשוב... ב-5 מדרגות נמוך חדר כביסה עם יציאה לגינה... נו, טוב. קומה א' בלוף... את חדר האמבטיה של הילדים יכניסו למרפסת המזגנים, כך, עם חלל הכפול ביחד יש שני חדרים נוספים, שלישי מרפסת מעל הגינה..בקיצור יהייה פרוזדור של בית מלון, ו6 חדרים, אחד מהם חדר השינה של ההורים... מרתף... לשם יזרקו את הילדים להשתולל, או, שיעשו עוד 3 חדרי שינה...במשפחות חרידיות 10 ילדים רגיל לגמרי....עוד לא דיברנו על חלל גג הרעפים... אתם יודעים, לגנבות, במאת מצויין התכנית, אם את הממ"ד הייה מחליף עם חדר השיני, אפשר הייה לעשות מטבח סביר למשפחה גדולה...

TalHai

New member
אווה שני הערות-

1, אני חושב שהייתה ציניות קצת לא יפה לגבי החרדים בהודעה הקודמת זה לא הכי יפה 2, אם הבנתי נכון כוונתך היא להשים את המטבח/ חדרי מגורים בקומת המרטף, אני רק רציתי להעיר שזה מאוד לא נוח, מטבח וחדרי מגורים צריכים איוורור לגבי המקרר צודקת זה בולט בשטותיותו

אין בי שום ציניות כלפי החרידים...

מאז, שאני בארץ, עובדת עם ציבור החרידי...מכירה את החיים שלהם די טוב... כרגע עובדת עבור משפחה שהאישה בהריון השביעי , וזה לא סופי... אצל אח שלו כבר יש עשרה ילדים... ברור, שלא נוח חדרים במרתף, לא מן הסתם בהצעה שלי הכנסתי את המכוניות לשם, ולא את בני האדם...אבל במשפחה, שמסוגל לקנות ווילה כזאת, יש גם ילדים רבים... אפשר להגיד, שמכירה את המציות במשפחות האלה... ברצינות אמרתי גם את העיניין, שהמטבח קטן מאוד, ואם הייה שכל לקבלן, מייד הייה מחליף את החדרים, כי יכול להיות, שבגלל זה אנשים לא יקנו את הווילה... כמובן, אני לא מתלחבת מהתכנית, אבל, מכירה את הבעיות של האוכלוסיה חרידית, יודעת, שבתכנית הזה יש להם יתרון מסויים. דרך אגב, בדו.משפחתי, שבאזור של הביניין, שמטפלת בו, עשו נישה בין שתי חלקי היחידות, הייתי בטוחה, שבתוך זמן קצר יהיו שם מחסנים...ואכן, אתמול ראיתי את המחסנים המאולתרים, עוד שנה יבנו אותם מבלוקים... הבעיה, שהמתכננים לא מתמודדים עם הבעיות האמיתיות של האנשים, לכן, הם מתאמים את הבית לצרכים שלהם, בין המגבלויות... אין לי אישור מהלקוח שלי לפרסם את התכנית שעשיתי עבורו, דוגמה טובה, שמכל ח.ה אפשר לעשות בית טוב, אם מתאמצים...

TalHai

New member
נכון

זה חלק מאיזו שהיא תפיסה לבנות מהר, זול ולא להשקיע הרבה מחשבה בתיכנון..

למעלה