שאילת המוצרים ותחליפים

שאילת המוצרים ותחליפים

כמה שאילות קצרות:
- מה תחליף לביצים באפיה?
- האם במוצרוי טופו / סייטן וכו׳ יש סוגים ״ יותר בריאים״ ופחות? יש סוג מומלץ במיוחד ( האמת, קיבלתי חום מהמחיר:(( ).
- מה דרך הכי טובה להמתיק שתיה?

תודה.
 
שכחתי - אורז

בשלב הזה אני לא כל כך מתיידדת עם אורז מלא. הוא פשוט לא טעים לי. האם יש סוג מסויים של אורז לבן שהוא בעל ערך תזונתי גבוה יחסית? לפי מה שידוע לי בסמטי נחשב להכי עשיר, וזה מה שאנחנו אוכלים בבית. האם נכון?
 
המממ

לגבי אורז תנסי לשטוף אותו היטב, את המלא, נסי להחליף את המים וגם להשרות אותו בהם לפני הבישול.
הבסמטי בעל ארומה אבל מבחינה תזונתית אין הרבה הבדל בין הזנים השונים, אם בכלל.

נסי אורז אדום, חום כהה (וואהני, ג'פוניקה) וכמובן אורז בר. את כולם כדאי לשטוף היטב, להשרות מעט במים ושוב לשטוף.

דבר אחרון- תיבול. תוספת בצל מטוגן לתהליך הבישול, קארי מדרס, כמון, פפריקה, עשבי תיבול קצוצים טריים, שמיר מיובש, פרות יבשים וזרעונים...כל אחד לחוד או כמה יחד

בהצלחה
 

Gidi Shemer

New member
אתם שניכם מודעים לעובדה שברגע זה

יש בחור חביב, לא מעשן, לא שותה ולא משחק סנוקר, טבעוני למהדרין ושמו בן - וכרגע הוא תולש שערות מהחזה בתסכול אימים כשהוא קורא את השרשור שלכם?

ק-ט-נ-י-ת, לא קטנייה.
 

vegetalien

New member


 

Gidi Shemer

New member
ועכשיו אני בודק את המשפחה

Poaceae, כך שאולי הוא בכל זאת דגן או קרוב של הדגנים.

אולי לא
 
אז הנה עוד

http://www.mnwildrice.com/riceinfo.htm

Wild rice is robust annual grass that grows in shallow water in small lakes and slow-flowing streams and produces rice! Often, only the flowering head of wild rice rises above the water. The Ojibwa people call this native plant manoomin meaning "good berry". In the twentieth century, wild rice became more popular as a food source as a result of its nutritional value and taste. It is grown commercially in Minnesota and California as well as in other countries.
http://www.everwilde.com/Zizania-aquatica-Seed.html


http://www.hort.purdue.edu/newcrop/proceedings1993/v2-235.html
This grain has a high protein and carbohydrate content, and is very low in fat (Anderson 1976). The nutritional quality of wild rice appears to equal or surpass that of other
cereals

כל הפיסקה שמתיחסת לערכים תזונתיים מתארת את החבר הזה כחלק ממשפחת ה- cereals כלומר דגנים
Nutrition

This grain has a high protein and carbohydrate content, and is very low in fat (Anderson 1976). The nutritional quality of wild rice appears to equal or surpass that of other cereals. Lysine and methionine comprise a higher percentage of the amino acids in the protein than in most other cereals. The SLTM value (sum of lysine, threonine, and methionine contents) often serve as a measure of the nutritional quality of cereals, and is a little higher for wild rice than for oat groats, which is one of the better cereals for humans. Amino acid composition of processed and unprocessed wild rice is similar, which indicates little reduction in nutritional quality during processing. Wild rice contains less than 1% fat, of which linolenic and linoleic acids together comprise a larger proportion of the fatty acids (68%) than in wheat, rice, or oats. Although these two fatty acids are easily oxidized and make wild rice prone to develop rancid odors, the high levels of linolenic acid make the fat in wild rice highly nutritious. Mineral content of wild rice, which is high in potassium and phosphorus, compares favorably with wheat, oats, and corn. Processed wild rice contains no vitamin A, but serves as an excellent source of the B vitamins: thiamine, riboflavin, and niacin.

בתחתית שם יש הרבה מקורות וככה.
בנוסף לכל הנ"ל הוא לא נראה כ...קטנית
 

vegetalien

New member
אין הבדל.

כל סוגי האורז הלבן מעורטלים מהנבט ומהסובין. אם את אוכלת אורז לבן, תבחרי מה שהכי טעים לך.

מצטרף להמלצות על אורז אדום ואורז בר (שאכן אינו אורז
). אורז אדום הוא אורז מלא, אך טעמו קליט יותר מאשר טעם האורז החום.
אורז בר מאוד אהבתי, אבל לא אכלתי הרבה ממנו. יקר.
 

סביון1

New member
הדיאטניות ממליצות על הבסמטי, אני לא בטוחה למה

אני משערת שזה בגלל שיש בו הכי פחות עמילן. אבל מה שאני מציעה לך - נסי את הבסמטי המלא. הוא הרבה יותר טעים (ולצערי גם יותר יקר) מכל שאר המלאים.
 

ladybug6

New member
תשובות

לביצים אין תחליף אחד בלבד, יש הרבה תחליפים וזה תלוי מה מכינים. תגידי מה את רוצה להכין ונוכל לייעץ בהתאם (או שתחפשי מתכון טבעוני בגוגל ותראי אם כבר יש מענה)

עקרונית תמיד עדיף את הפחות מעובדים, או להכין בבית, אבל זה לא תמיד מסתדר. לא נראה לי שיש מוצר אחד שבאופן גורף נחשב לבריא יותר מהאחרים.

הכי טוב זה להתרגל לא להמתיק שתיה, אבל... כדי לשתות יותר אני אישית ממתיקה עם סוכר רגיל / חום. אפשר עם סטיביה אבל הרבה לא אוהבים את הטעם שלה.
 

noa555555

New member
לגבי המחיר

לא נראה לי ש חצי קילו או קילו טופו יקרים יותר ממחיר גופות חיות באותו משקל .. בממוצע.
יש גם אפשרויות להכין דברים מסויימים בבית ,
וזה מתאזן עם דברים אחרים שלא רוכשים , כמו מוצרי חלב וביצים ועוד.

להיות צרכן נבון זה שם המשחק בכל דבר
 
למעלה