שאלה אודות איזור שיפוט

שאלה אודות איזור שיפוט

נסעתי במהירות גבווה מהמותר באיזור שיפוט חיפה, השוטר אמר לי שאם אני רוצה להשפט זה רק בחיפה מישהו יודע האם אני כן יכול להשפט בירושלים? ובנוסף האם בכלל כדאי להישפט, קיבלתי קנס 750 שקל יש לי רשיון שנתיים וקצת וזו עבירה ראשונה שלי, מה הסיכויים להפחתה בקנס? תודה לעונים.

be_roo

New member
לא הולכים למשפט כי מקווים להפחתה בקנס

הולכים למשפט כשחושבים שיש טיעון מבוסס שמטיל ספק באשמה.

only god

New member
עדיין - מה הסיכוי להפחתה בקנס

אם אני הולך למשפט מודה בעובדות ומבקש רחמים? בלי התחכמויות בלי דאווינים! ישר ולעניין! מודה ומבקש הפחתה.

guya72

New member
אזור שיפוט

כפי שהשוטר אמר לך - אם אתה מבקש להשפט - המשפט יערך בחיפה. רק במקרים נדירים, בית המשפט מאשר העברת מקום שיפוט. לגבי הפחתת הקנס - סיכוי מאוד קלוש כי השופט יפחית לך את סכום הקנס. גם אם תודה בעבירה ותבקש רחמים - עדיין יש שיקולים אחרים שהשופט לוקח בחשבון.

be_roo

New member
למה שמי שהודה ושילם את הקנס המקורי

של הדו"ח מבלי ליצור עומס על מערכת המשפט לא יזכה להנחה, רק בגלל שאתה ביקשת יפה?

asaforon

New member
איזור שיפוט

תוכל לבקש להישפט. המשפט יקבע לחיפה, ואז תוכל להגיש בקשה בפקס, לבית המשפט העליון, להעביר את הדיון לירושלים (בטענה שאתה מתגורר באזור זה). העברה זו מותנית בהודאתך באשמה. הסיכוי שביהמ"ש יחמיר בעונשך , גדול מהסיכוי שביהמ"ש יצמצם את הקנס המקורי. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום

תודה על התשובות ועוד שאלות

מדוע אני חייב להודות באשמה בשביל להישפט במקום אחר ואם אני מודה מה הטעם ללכת למשפט בכלל? מה שאמרת להגיש בקשה לשיפוט בירושלים זה הרבה בירוקרטיה, אן משהו שמאושר בד"כ? ומדוע הסיכוי להחמרה גדול יותר?

למעלה