שאלה - איך הדת היהודית מתייחסת לאבולוציה?

C H 4

New member
הרבה מהם לא מצדדים בתאוריה

הם=ביולוגים דתיים.

Wolverchenus

New member
מעניין מה יש להגיד על זה

שהם לא חושבים שהתיאוריה הכמיאוסמוטית שקרית (למשל) אבל אבולוציה כן ורק מעצם העובדה שזה סותר את סיפור הבריאה המסוים שלהם. אני חושב שיעשה טוב הדתי החכם אם יגיד שסיפור הבריאה אינו צריך להלקח פשוטו כמשמעו אלא בקונטקסט היסטורי וכסיפור שהיה צריך לשכנע בו גם אנשים בחברה שבטית. זה יאפשר לו להחזיק באמונות שלו (תוך ההתחמקות הרגילה דרך פרשנות) וגם להחזיק בתיאוריה מדעית שהיא גם חזקה וגם נכונה עובדתית.

הכותב למעלה זה רמברנדט?

מניין לך? אם התשובה היא כן אני אחדל כבר עכשיו מלבזבז עוד מזמני על לכתוב לו.

האמת היא שיש המון (עשרות אחוזים)

לפחות בארה"ב שהם מה שנקרא "תאיסטים אבולוציוניסטים" הם מאמינים שהייתה אבולוציה והיא הונחתה (או החלה בזכות) ישות על-טבעית (אני אומר את זה בכללי כי איני יודע על איזה אל הם דיברו) זאת ע"פ סקר גאלופ שנעשה ב1997. רגע, אני אמצא את הקישור פה (מחפש בכיסים).... אה, הנה: http://www.religioustolerance.org/ev_publi.htm אני חושב שהאבולוציה התאיסטית והאבולוציה הנטורלסטית הן כהינו אך לכל דבר ועיקר למעט האפולגטיקה (הפתטית לדעתי) של אוחזי האבולוציה התאיסטית - להתעקש על התערבות חיצונית כאשר זו לא נצפתה ואין שום צורך בלהניח אותה (שוב, לדעתי האישית בלבד - רק כדי לספק את רגשותיהם הדתיים ותו לא, וכדי ליישב רגשות אלה עם עובדות נצפות שלא ניתן להתעלם מהן)

C H 4

New member
העניין הוא שאבולוציה תאיסטית לא כל כך מכירה

במנגנון של ברירה טבעית וזה פחות או יותר כמו להיות למרקיסט (שלא דיבר רק על הורשת תכונות נרכשות), אלא אם כן הכוונה היא ל"בריאת" האב הכי קדמון והמשותף לכולם ומשם הכל אבולוציה..

באמת???

זה לא הרושם שאני קיבלתי.. לפחות לא מהאנקדוטה שציינתי (המרצה הדתייה שדיברתי איתה) איני חושב שזה בלתי סביר להיות אבולוציוניסט תאיסט שמאמין כי אלוהים כיוון את תדירות וכיווניות המוטציות כדי להוביל להיווצרותו של הומו ספיינס. לא?

C H 4

New member
תגדיר בלתי סביר

נראה לי ש"כיוון את תדירות וכיווניות המוטציות" זה לא בדיוק תואם למוטציות אקראיות שנבררות על ידי הסביבה. זה באמת לא כזה נורא, עם כל סוגי המתנגדים לתיאוריה כשיש מישהו שמבין שהיא לפחות לא ממש סותרת את הדת אז זה בסדר.

תראי,

אני חושב שיד הדמיון בכל מה שנוגע לאפולגטיקה ללא פוטנציאל הפרכה היא אינסופית - מה הבעיה לטעון טענה לא מבוססת (ולא ברת-הפרכה ) - שאפילו המוטציות האקראיות הן לא אקראיות (הן רק נראות ככה! ) ואלוהים (או וואטאבר) מכוון אותן. שוב , ייתכן שזה נעשה בתום לב והם אפילו לא מודעים לכך שהמוטציות נצפו כרנדומליות לגמרי , והאפקט הלא רנדומלי כאן הוא הברירה הטבעית (ולא סקיי-דאדי שהחליט לשחק עם זוגות בסיסים בDNA כמו בלגו כדי להפיק יצורים חביבים עליו) איני מגן על השערות מבטלות (פתטיות, לדעתי) מסוג זה -אני פשוט אומר שאין שום בעייה להפיק אותן ולהרגיש סבבה עם זה.

אנקדוטה קטנה ובכלל לא מייצגת

שוחחתי עם מרצה דתייה (כיסוי ראש, שומרת מצוות באדיקות, והכל. לא פרייארית
) למיקרוביולוגיה ואבולוציה בירושלים - היא אמרה לי שהיא פשוט מאמינה שאלוהים ברא את המשתכפלת הראשונה ובחלק מהמקרים הוא כיוון את האבולוציה כדי שייברא העולם. היא אבולוציוניסטית תאיסטית שמאמינה בכדור-ארץ עתיק (4.5 מיליארד שנים) - לדעתי, זה סתם אפולוגטיקה כדי שהיא תרגיש בנוח עם החממה שהיא גדלה בה.. הדת שלה לא פוגמת בשום צורה בחשיבה המדעית שלה.

רון סי

New member
הדת היהודית לא מכירה את האבולוציה

כשהיא התגבשה עוד לא היתה תורת האבולוציה. רחוק מאד מזה. לא תמצא לא בתנ"ך ולא בהלכה מילה על אבולוציה. לכן הדת היהודית לא מתייחסת לאבולוציה. השאלה שלך יכולה להיות אחרת: איך יהודים דתיים מתייחסים לאבולוציה. מנסיוני, הם דוחים אותה בתוקף, ובצדק מבחינתם.

למעלה