שאלה אישית

E טי

New member
אנחנו גם רוצים לקבוע

"אנחנו גם רוצים לקבוע, פעם אחת ולתמיד, מי יהיה השחקנים, מי יהיה המאמנים, מי יהיה התוצאה, ומי יהיה מזג האוויר."

קזרדי

New member
טעות בידך...

ראשית, העובדה שעקרון הפגיעה הוא אולי גם עקרון הומניסטי לא אומר שאינו עקרון דתי. גם איסור רצח וגניבה משותפים לדת ולהומניזם (כלומר, למה שאתה מכנה "הומניזם").

שנית, מה פתאום שרק ה"הומניסטים" יחליטו בגלל שמדובר בעקרון הומניסטי. לפי ההגיון שלך רק המימסד הדתי צריך להחליט בכל שאלה שהיא דתית במהותה. אז באיזו חוצפה בית המשפט העליון החילוני דוחף את אפו לענייני גיור וכשרות?

קזרדי

New member
אני מודה לך על האנליזה שלך אותי...

רוב מה שכתבת עלי שגוי מהיסוד.
ותיקי הפורום זוכרים שפעם הכינוי שלי היה "מסורתי", היות וזה מה שאני.
נולדתי בבית מסורתי ונשארתי שומר מסורת.
לא בית דתי ולא בטיח, וגם לא מכרו לי בולשיט.

אני מכיר כמה אנשי מדע רציונליים מן השורה שמסתדרים מצוין עם הדת.
אם אתה רוצה, אני יכול להפנות אותך ללינקים של פרופסורים לפיזיקה ולביולוגיה שהם חובשי כיפה .
זה שאתה מפרש את התורה בפרשנות הכי פונדמנטליסטית שלה ומצפה ממני להתאים את עצמי לדחליל שבנית - זו בעיה שלך ולא שלי.

אני אשמח לומר את המילה האחרונה, או שלא.
מה שחשוב מבחינתי אינו תרפיה אלא לא להשאיר את הבמה לשונאי הדת, שמא ייווצר הרושם שטיעוניכם ניצחו. נראה לי שהבנת שלא תנצח.

קזרדי

New member
איזה אוסף שטויות בהודעה אחת

הקשר בין חרדי בבני ברק לחנות באשדוד זהה לקשר בין חילוני מרמת אביב ג' להפרדת מדרכות לנשים וגברים בבית שמש.
מה עסקו של החילוני שבשכונה חרדית נשים וגברים ילכו על מדרכות נפרדות?
אם כבר, מה עסקו של החילוני שבמאה שערים יסקלו למוות כל מי שייתפס מחלל שבת?

החרדים דווקא מכבדים מאוד את זכות החילונים לקביעת אופי המדינה, ולכן אף חרדי לא אומר לתושבי קיבוץ חילוני או שכונה חילונית איך להתנהג בתוך שכונתם. החרדים אף מכבדים את השבת של החילוני בתוך שכונתו ובעירו, ולכן מוסדות תרבות חילוניים הפועלים בשבתות מסובסדים על חשבון המדינה.

הטעות שלך ושל החילונים הרדיקליים בכלל היא ההנחה שכל שטח המדינה פרט לשכונתו של החרדי היא טריטוריה חילונית ולא רכוש משותף. כביש החוף שייך לחרדים בדיוק כמו לחילונים, ולכן זכותם לקבוע את אופי התנועה בו בשבת בהתאם לאחוז שלהם באוכלוסיה.

קזרדי

New member
אני שמח על עמדתך הנאורה...

בשכונות חרדיות תונהג ההלכה בלי שהחילונים ידחפו את אפם (וללא הטיעון "שאינו נוגד את חוקי המדינה", שהרי ניתן לשנות את חוקי המדינה כך שלא יסתרו את ההלכה), ובתמורה יוכלו החילונים לעשות כל מה שירצו בתחומי השכונות החילוניות המובהקות.
החרדים לא צריכים לתמוך בהפעלת מוסדות תרבות בשבת אלא רק לאפשר את סיבסודם (מה שקורה), בדיוק שהחילונים לא תומכים אידיאולוגית בקיום ישיבות חרדיות ואף אחד לא מצפה מהם לכך.

לגבי הכביש בשבת, מצא חן בעיני הרעיון שלך בשינוי קטן...
במקום פס אורך נשתמש בפסי רוחב.
בכל קילומטר של כביש בין עירוני יסומן קטע באורך 50 מטר שייחסם לחלוטין בשרשראות מכניסת השבת ועד צאתה. ביתר רצועות הכביש יוכלו החילונים לנהוג בשבת אפילו בטנקים.

קזרדי

New member
אתה אלוף הגלקסיה בכתיבת שטויות...

איך כתבת?
"היהודים הם נטל על המדינה"... "אין לי בעיה עם אותם יהודים שבוחרים לחיות בגיטאות מבלי להפריע לכלל האוכלוסיה".
אופס סליחה, טעיתי.. כתבת "חרדים" ולא "יהודים".
אולי בגלל שהבעת בגלוי את שאיפתך לדחוף את החרדים לגטאות נזכרתי בתקופות ובמשטרים שראו ביהודים נטל על המדינה ודחפו אותם לגטאות.

ולא יעזור לך...
החרדים אינם ולא יהיו נתינים סוג ז' שיחיו בחסדך בגטו, אלא שותפים שווי זכויות בניהול המדינה ובקביעת דמותה. ומי שזה לא מוצא חן בעיניו, שישתה את המים של עזה.

קזרדי

New member
מי שהינו בור ונפל על חוק גודווין הוא אתה...

אני דיברתי על הגטו היהודי בימי הביניים באיטליה ובעוד מקומות.
זבש"ך שאתה בור וחושב מיד על הנאצים. כנראה שעל ראש הגנב בוער הכובע.

ולגבי תרומת או אי תרומת החרדים...
א. תרומתם גבוהה בהרבה מתרומתך.
ב. גם אם אינם תורמים כלום, עדיין אזרחותם מלאה ושווה. ככה זה בדמוקרטיה.

קזרדי

New member
איזה מזל שאתה צנוע...

אחרת היינו מגלים שאתה לא רק עפרון לא מחודד אלא עפרון שחוק לגמרי בקלמר.

אלמלא היית בור ועם הארץ, היית מודע לגטו היהודי ברומא בימי הביניים שנועד לבודד את היהודים... לעומת הגטו הנאצי שהיה רק שלב לקראת חיסולם בהדרגה.
וכן, מגמת בידוד היהודים היתה לא רק באיטליה אלא בעוד מקומות.
טמנתי לך פח, ונפלת בו כמו גדול. אני לא אשם שאתה כסיל וחושב שהגטו הומצא ע"י הנאצים.

ולגבי התרומה של שנינו לחברה, יש לי הרגשה שאני הייתי בצבא יותר שנים ממך. ה"תרומה" היחידה שלך היא הפצת שנאה לדת.

קזרדי

New member
כפי שאמרתי, אתה בור ועם הארץ

תקרא על ההסטוריה היהודית בימי הביניים ותבין.

את התרומה שלך לחברה אפשר להכניס לתוך קופסת גפרורים.
כמו אחרים מסוגך, נדמה לך שהשמש זורחת מצידך האחורי.
במקום להפיץ שנאה באינטרנט, תסתכל פעם בראי ותנסה להשתפר.

קזרדי

New member
חמוד תגיד לבן הזוג שלך

מה שאתה למדת בחיים אפשר לכתוב על גרגיר אורז.
הדבר היחיד שבו זכית כשעמדת בתור לקבלת תכונות הוא בנפיחות עצמית.
כואב הלב על מוכה גורל כמוך.
ביי ביי, ילדון אומלל.

playtrip

New member
שאלה אישית

רציתי לדעת האם עוד מישהו כאן מרגיש כל הזמן את ההרגשה שאין לו חלק לעולם הבא. אני מרגיש שאין לי. אין לי חלק לעולם הבא.

playtrip

New member
חוץ מאלו שאין להם,

שאלתי מי כאן מרגיש שאין לו חלק לעולם הבא?! עוד מישהו מרגיש כמוני?

למעלה