שאלה (אי אפשר לעזוב כל כך מהר
)

nubi

New member
שאלה (אי אפשר לעזוב כל כך מהר../images/Emo13.gif)

מישהי משתמשת בהתקן תוך רחמי רק אחרי הריון אחד? הגלולות כנראה פוגעות לי בכבד, ואני חייבת להפסיק אותן. הרופא ממליץ על התקן (כמובן ללא ההורמונים). למישהי יש נסיון?

אני לא משתמשת בהתקן

אבל שמעתי על כמה שכן השתמשו. שמעתי שזה לא כל כך נורא, אלא רק המחזורים עצמם יותר ארוכים וכבדים. בכל מקרה, אם הוא ממליץ ואת סומכת עליו, אז למה לא? יש אופציה אחרת?

אדר שלי

New member
גם אני מאוד מתלבטת../images/Emo41.gif

כי הגלולות עושות לי לא טוב... אשמח לקרוא מה יכתבו לך פה. ואגב, אולי תישארי בשביל נושאים כאלה???? לא שווה?

טיפוטף

New member
לי היה אחרי שני הריונות

התקן לא הורמונלי. והוא לא עשה שום בעיות, דלקות וכו'. הבעיה היחידה היתה אנמיה שספק אם היא קשורה, כלומר אני אנמית ממילא ולכן לא חזרתי להתקן. יתכן שהוא החמיר את המצב. יש לי שאלה, למה לא להשתמש בשיטות "עתיקות" לתקופה שהיא ממילא "קצרה" (בין הריונות)? אני זוכרת שאת ממש לא חושבת על זה עכשיו, אבל מעצם העובדה שאת מהססת לגבי התקן אחרי לידה אחת, משתמעת המחשבה/תכנית שאכן הריון נוסף מתוכנן מתישהוא.

שיפסלה

New member
יש נסיון

אבל לא אחרי הריון אחד. בין הריונות השתמשתי בהתקן ללא הורמונים. הוצאתי אותו ואח"כ נקלטתי די מהר להריון נוסף. הקליטה אפילו היתה יותר מהירה מאשר קליטה לאחר שימוש בגלולות. אני מאמינה שזה בגלל שהגוף שלי היה נקי יותר. ואולי אפילו הייתי צריכה לחשוב על שימוש בזה מההתחלה. לא הרגשתי שום תופעות לוואי מיוחדות מחזור עם התקן. הוא התארך לי אולי ביום, והדימום לא הפך למסיבי יותר אצלי. לא היו לי כאבי בטן חזקים יותר עם ההתקן.

אני עם ההתקן

אומנם אחרי שתי לידות ולא אחרי אחת. אני עם התקן ללא הורמונים כי לא ראיתי טעם בלהפסיק גלולות בגלל שזה הורמונים והלתחיל עם התקן עם הורמונים. שמכניסים את זה זה לא כל כך נורא - הבעיה היחידה שמכניסים התקן בזמן שאת במחזור ואז לא הכי נעים. שימי לב שהרופא שמתקין לך את ההתקן גם בודק אחר כך עםפ אולטרא סאונד שהכל במקום. המחזור הראשון היה זוועתי (במילים עדינות) הרגשתי כמו עוד לידה במשך 10!!! ימים שלא נדבר על כמות הכדורים שנכנסה אלי למערכת באותם ימים- אמרתי שאם זה המחזורים אני מוציאה אותו ונתתי הזדמנות לעוד שני מחזורים. המחזור השני כבר היה הרבה פחות נורא והמחזור השלישי כבר היה חמישה ימים - נורמלי לחלוטין. ואני ממש שמחה ששמתי התקן - קודם כל המחזורים שלי אמיתיים כדרך הטבע - הם לא נעשו ביידי ההורמונים אלה הם של הגוף. דבר שני השקט - שלא צריך לסמוך על גלולות או על "שיטות עתיקות" (שלא ממש עובדות - לראיה טלטל). אה ועוד דבר קטן - יש אחוז מסויים של גברים שטוען שבזמן חדירה הם מרגישים את ההתקן. (יאמין מי שיאמין) יום טוב לכולם

yaelia

New member
אני שומעת מיותר ויותר נשים

על זה שגלולות לא טובות להן, בעיקר אחרי ההריון. לי אישית הן עודדו דיכאונות רציניים. בהתקן אני לא מבינה, אנחנו משתמשים בשיטת הקונדומים כבר חודשים. אחרי תקופת התרגלות קצרה זה לא נורא בכלל.

lulyK

New member
גם אני לא חוזרת לגלולות.

מאשימה אותן בדיכאונות ובירידה בחשק המיני (מה גם שלקחת הורמונים בשביל פחות מפעמיים בשבוע, לא נראה לי
).

בלינקה

New member
../images/Emo13.gif

אני משתמשת בהרמונט. התחלתי רק החודש (היום קיבלתי מחזור ראשון עם גלולות
), ואין שום ספק. שינוי מהותי בחשק המיני שלי.

lulyK

New member
איזה כייף.

אבל לפני שאת "מאדימה" רק את הגלולות, תזכרי שאצל רוב הנשים (כה אמרה הסקסולוגית שהיתה פה....) החשק חוזר לעצמו אחרי כשנה מהלידה (אני הייתי מאד מתקדמת. לקח לי "רק" עשרה חודשים
)

בלינקה

New member
אני זוכרת, אבל השינוי הוא כל כך חד

וכל כך במקביל עם תחילת לקיחת הגלולות. זה עבר מחוסר חשק לחלוטין לחשק לא כמו שהיה בהתחלה, אבל מאד קיים, כמה ימים אחרי תחילת הגלולות.

cookie1

New member
ומה קורה כשיש חשק (כן כן רק חדשיים

אחרי הלידה), אבל ממש אין כח לעשות עם זה כלום ???

בלינקה

New member
כן

לפי הרופא שלי, הסיכון הוא הפחתת כמויות. הנחתי שבגילנ המופלג זה לא יהווה בעיה אמיתית (ועודדו אותי גם הדולפינה ואמא של איתן ולהב. הפסקתי לשאוב קצת לפני שהתחלתי עם הגלולולת, אז לא יודעת עד כמה זה משפיע, אם בכלל. שחר ממש לא מתלוננת על היעדר חלב.

הבנתי שהבעיה היא הורמונים

לא כמות מופחתת של חלב. לא כך? הגלולות הרגילות כגון הרמונט משופעות בהורמונים שעלולים להשפיע על היונק לעומת פמולן למשל, שהיא גלולה מופחתת הורמונים וזו גם הסיבה שהיא פחות בטוחה ושיש לקחת אותה ללא הפסקות או איחורים

lulyK

New member
לפי רופאת הנשים שלי, לא כך.

לטענתה הבעיה היא הסיכוי להפחתה בחלב.

למעלה