שאלה (אי אפשר לעזוב כל כך מהר
)

lulyK

New member
הכי טוב לשאות את ד"ר ליבוביץ'

אם הפורום שלה עוד פעיל.

בלינקה

New member
לא פעיל, אבל זו גם התשובה שלה

לפחות בחיפוש שעשיתי שם פעם. ז"א, גם היא אומרתשזה עניין של הפחתת החלב. בגלולות ה"רגילות" יש שני הורמונים פעילים, בפמולן רק אחד (בגלל זה גם היא פחות בטוחה שתנאים מסויימים).

nubi

New member
אני מפחדת להכנס להריון

וחוץ מזה שקונדומים גורמים לי לפטריה.

אלינה12

New member
כן, אני

ולא היו לי בעיות בכלל, גם נכנסתי להריון עם השני מייד, חודש אחרי שהוצאתי את ההתקן. הוא קצת מגביר את הדימום ויש לי מחזור יותר ימים, אבל זה לא מפריע לי.

יש רופאים שלא ממליצים על התקן אחרי

לידה אחת אלא לפחות אחרי שתיים. אני קצת נרתעת מהתקן כי בכל זאת - זה גוף זר בתוך הגוף שלי. גם דימומים באמצע החודש - לא בבית ספרנו. אני מכירה גם מישהי שנקלטה פעמיים להריון מחוץ לרחם עם התקן. בקיצור, רק גלולות - עם כל החסרונות והיתרונות שלהן.

nubi

New member
אז מה עדיף?

להרוס את הכבד שלי? הרי כתבתי שיש לי בעיה עם הגלולות. אני עלולה לקבל כל יום התקפת לב עם רמות כולסטרול כמו שיש לי עכשיו. קצת לא לעניין התשובה הזו.

אמברון

New member
לכי על ההתקן

גם אני מתלבטת (בעוונותי אני מעשנת, וגלולות ועישון הם שילוב קטלני). נראה לי שגם אני אלך על התקן מהסוג הזה. שנתקין יחד
?

בימבילי

New member
לי יש נסיון עם התקן, אחרי

2 הריונות. לי יש מירנה (ההתקן עם ההורמונים) מלפני 4 חודשים. התלבטתי המון ודחיתי את זה המון פעמים ובסוף מבחינתי זו המצאת המאה. בקושי יש מחזור, אין שום תופעות לוואי ובעיקר - אין גלולות, קונדומים ושאר מרעין בישין. ממש חופשיה ומשוחררת.

nubi

New member
../images/Emo51.gifרבה לכולכן

אני כנראה הולכת על זה, כי אין ברירה-ההריון הבא לפחות עוד שלוש שנים, כך שאין מה לדבר על שיטות אחרות.

אדר שלי

New member
נובי, מה הרופא שלך אומר../images/Emo141.gif

על שימוש בהתקן לאחר הריון ולידה אחת? האם זה משהו שהוא היה ממליץ עליו גם ללא ההשפעה הרעה של הגלולות עלייך?

nubi

New member
כן, בהחלט

הוא אומר שזה מקובל ויש לו גם נשים עם התקן בלי שעברו עדיין הריון.

meravido

New member
אני השתמשתי בזה גם אחרי ההריון

הראשון וגם אחרי השני. אחרי שהוצאתי בפעם הראשונה במטרה להכנס להריון היה לי הריון כימי. בין השני לשלישי למדתי לחכות מחזור-שניים לפני הכניסה להריון. למרות שגם ההתקן רגיל ולא הורמונלי (שונאת גלולות). הדימום במחזור חזק. בעיקר במחזור הראשון לאחר ההתקנה. אח"כ המחזור ארוך.

nubi

New member
עשיתי ספירת דם

ופרופיל שומנים-והוא יצא לא תקין בצורה קיצונית: כולסטרול חופשי 241, LDL מאוד מאוד גבוה, טרידליצרידים מאוד גבוהים-וזה אומר שיש האטה בפעילות הכבד בפינוי שומנים, מה שמאוד אופייני לגלולות. למזלי אנזימי הכבד עדיין תקינים.

נובי, אצלי תוצאות דומות החשידו דווק

א את בלוטת התריס. אולי שווה לבדוק גם את זה. וחוץ מזה, עשיתי את הבדיקות כשלקחתי פמולן דווקא. קצת פחות הורמונים אם אינני טועה

nubi

New member
אז ככה

גלולות מעוותות את תיפקודי בלוטת התריס ועלולות גם לגרום לבעיה בה. הכל אצלי תקין-אין סימנים אחרים כמו עייפות או חוסר תיאבון (הלוואי) שמחשידים לכיוון הבלוטה. לגבי פמולן-מדובר בגלולה שמכילה פרוגסטרון בלבד, לעומת הרגילות שמכילות שילוב של אסטרוגן+פרוגסטרון. לגבי תופעות הלוואי שלה-לא כל כך מתמצאת.

למעלה