שאלה אליכם, רבותי, ובעיקר לאורי צבי

atpaddict

New member
שאלה אליכם, רבותי, ובעיקר לאורי צבי

כרגע גלשתי באתר האיגוד האמריקאי לקיק בוקס. מלהיב! אם האגרוף התאילנדי יעלה רמה לרמה אולימפית, אני מאמין שגרסתו תהיה הקיק בוקס. באתר הנ"ל נקבעו קטגוריות משנה של SEMI CONTACT, ו-LIGHT CONTACT. תקראו לי פחדן, אבל למה לא לערוך קרבות כאלה בארץ ? אודי

RoyceGracie

New member
בשנות ה 60 והשבעים זה היה נפוץ

בארה"ב... אבל זה הרבה פחות מעניין. זה נראה כמו תאי קוון דו, בגלל שיטת הניקוד בסמי קונטקט ולייט קונטקט, אנשים לא טורחים להכניס מכות חזק אלא שולחים מכות מהירות... אני חושב שאין קהל לזה, וזה פחות כיף ממוי תאי ,לכן זה לא מסגסג... אבל יש שמתאמנים בזה, למשל תלמידים של האני סקאס... ד"א, הם הולכים לאליפות העולם בסמי קונטקט באיטליה עוד שבוע וחצי.

שלום אודי,

הקיק-בוקס מטבעו,הוא ספורט בפול קונטקט,דהיינו,מגע מלא וזה למעשה הדבר שנותן לו את הפופולריות האדירה שלו בעולם,ברגע שתיקח מספורט זה את האגרסיביות והנוקשות שבו,הוא ייראה בדיוק כמו שאר שיטות ה-SEMI CONTACT,(אשר כבודן במקומו מונח)ספורט המגע המלא באופן כללי (קיק,תאי בוקס,אגרוף,קראטה מגע מלא וכו')מושכים קהל בשל היותם קרבות חזקים,נוקשים וקשוחים,וזה מה שהקהל אוהב לראות,ביום שה-SEMI וה-LIGHT,יהיו פופולריות,יכול מאוד להיות כי יהיו תחרויות כאלו גם בארץ. שלך בפורום, אורי צבי,

אפשר לקבל הסברים מה ההבדלים?

שלום אורי, אפשר לקבל הסברים מה ההבדלים בין full contact, semi & light? תודה, רן.

שלום רן,

סליחה על האיחור בתשובתי,בכל אופן הרי ההבדלים: FULL CONTACT - קרבות קיק-בוקס כולל LOW KICKS. SEMI CONTACT - קרבות קיק-בוקס עם בעיטות מעל לחגורה בלבד. LIGHT CONTACT - קרבות קיק-בוקס בעיקר למתחילים בזירת הקיק-בוקס,אשר דומים יותר לקראטה במגע מלא. שוב,אלה ההבדלים בין שלושת הסוגים כמקובל בארה"ב,יכול להיות כי באירופה הדבר שונה במעט. שלך בפורום, אורי צבי,

../images/Emo22.gif../images/Emo51.gif

הי אורי, תודה רבה על התשובה, אני אשמח לעוד קצת הבהרות: כשאתה אומר "קרבות קיק-בוקס" עם הגבלות על בעיטות זה אומר שעבודת הידיים היא "רגילה", כלומר עבודה עם כפפות לפנים? וכשאתה אומר קארטה מגע מלא הכוונה היא שאין מגע ידיים בפנים? תודה, רן.

בקרבות קיק-בוקס,

עבודת הידיים תמיד "רגילה",האמריקנים מייחסים חשיבות רבה לעבודת הידיים שלהם בקרב. לגבי הקראטה מגע מלא,אני לא יודע אם אי פעם יצא לך לראות את קרבות הקראטה במגע מלא,אשר התנהלו בארה"ב בתחילת דרכו של הקיק-בוקס בסוף שנות השבעים,תחילת השמונים,עבדו שם גם עם ידיים לפנים,אך עם כפפות קטנות משל כפפות אגרוף,בכל אופן הדגש היה יותר על עבודת רגליים,כאשר הידיים הם מעין נספח לקרב,כמובן המצב היום שונה לחלוטין והרבה קרבות קיק-בוקס מאופיינים בעבודת ידיים לשמה (אגרוף),כמו כן ישנם לא מעט קיקבוקסרים,אשר מתחרים בתחרויות אגרוף מקצועני. שלך בפורום, אורי צבי,

BROWN BOMBER

New member
ונכשלים בגדול

זה נכון שהרבה קיקבוקסרים מתחרים גם באיגרוף מקצועני אבל כמו שאמרתי למרות שהם זוכים להצלחה אדירה בקרבות K1 כאשר מדובר באיגרוף הם נכשלים ובגדול. קיקבוקסרים כמו JEROME LE BANNER , PELE REID, MIKE BERNARDO השתתפו בקרבות איגרוף מקצועני וספגו הפסדים כואבים ממתאגרפים ברמה הבינונית. אפילו במסגרת ה-K1 לא הצליח JEROME LE BANNER לנצח יריב כמו פרסואה בוטה שידוע בסגנון האגרסיבי שלו ולסט חזקה. אך ההישגים הכי גדולים שלו הם קרבות והפסדים מול הטובים ביותר כמו מייק טייסון, לנוקס לויס וולדימיר קליצ'קו. BROWN BOMBER

כישלון,הינו חלק מההצלחה,

עצם העובדה שמתחרים באגרוף,הרי שללא ספק זה משפר את עבודת האגרוף ותורם רבות לקרבות הקיק-בוקס אשר אותם לוחמים נוטלים בהם חלק,ואת השיפור רואים היטב בזירה.בנוסף,להתמודד מול הענקים של ענף האגרוף ולהפסיד,זהו למעשה ניצחון,קח את השמות הגדולים בעולם האגרוף אשר נגדם התמודד LE BANNER,ותן להם להתמודד בקיק-בוקס מול LEBANNER,מי לדעתך ינצח?? בכדי להגיע ולהתחרות מול השמות הגדולים באגרוף,צריך לעבור גם כמה שמות פחות "גדולים",ואם ניצחת אותם כאשר אתה לא מתאגרף מקצועני כה גדול,הרי כי בסופו של דבר, רכשת את הכבוד הראוי.LEBANNER,ניצח גם מספר קרבות אגרוף בנוק אאוט,לכן להגדיר זאת בתור "נכשלים בגדול",זו לא הגדרה הולמת. שלך בפורום, אורי צבי,

BROWN BOMBER

New member
מילים של זהב...

כישלון הינו חלק מההצלחה :) לדעתי אחרי משפט זה כל מה שכתוב למתה מיותר. מילים של בן אדם בר חוכמה... BROWN BOMBER

פה הטעות שלך,בומבר,

לאור הכותרת שנתתי,מן הראוי שתקרא את אשר כתוב למטה,ותבין את הכוונה.בכלל מומלץ לקרוא מסר עד סופו ולא רק את הכותרת. "מכל מלמדי השכלתי". שלך בפורום, אורי צבי,

BROWN BOMBER

New member
קראתי את מה שמתחת לכותרת...

בכל זאת בחרתי לא להרחיב בדבר, אבל אם אתה מהתעקש... LE BANNER ערך 3 קרבות באיגרוף מקצועני ב - 1998 בשלושתם הוא ניצח מתאגרפים מאוד לא מנוסים. המתאגרף הכי מנוסה שהתחרה מולו היה 2 בנוק אאוט ואחד בפסילה Ferenc Deák שהגיע עם מאזן של 2 ניצחונות ו 10 הפסדים מתוכם 7 בנוק אאוט בשלושת הסיבובים הראשונים. LE BANNER עצמו טוען גם הוא שהגיע מרקע של איגרוף אבל הוא פיתח קריירה מאוד מרשימה בזירת ה K1. דרך הגב אין צורך לשאול את השאלה מי ינצח LE BANNER או אחד השמות הגדולים באולם האיגרוף לפי חוקי הקיקבוקס. LE BANNER כבר התחרה מול מתאגרף מהרמה הבינונית או אולי קצת גבוה יותר. הוא התחרה במסגרת קרבות ה K1 מול FRANCOIS BOTHA מתאגרף מאוד מנוסה שבאבר נחל הפסדים מולדימיר קליצ'קו, לנוקס לויס ומייק טייסון. BOTHA נתן בית ספר קלאסי ל - LE BANNER המנוסה כאשר גרם לו לפרוש מהקרב אחרי הסיבוב השלישי. כמו כן ניתן לציין שהשופטים נתנו קרדיט ל - LE BANNER כאשר החריזו על תיקו ב 3 סיבובים משום ש - LE BANNER היה האלוף ו - BOTHA השתמש בטכניקת הידיים בלבד. אבל LE BANNER שחתף מספיק מהלומות כולל נוק דאון בסיבוב השני החליט שזה מספיק לו והחליט לא להמשיך לסיבוב הארכה. BOTHA הוכרז כמנצח ב- TKO. ועוד בעניין: מתאגרפים שהגיעו לזירת הקיקבוקס: נאחים קליצ'קו בעבר עסקו בקיקבוקס בנוסף לאיגרוף וזכו בהישגים מאוד מרשימים באירופה בזירת הקיקבוקס. כמו כן הביטוי שלי "נכשלו בגדול" אולי מוגזם אבל התכוונתי לזה שההישגים של אנשי הקיקבוקס בזירה המקצוענית הם הרבה פחות מרשימים עם לא מרשימים כלל לאומת מה שיש להם ב K1. הכי מוצלח מבינהם היה RAY SEFO שערך 5 קרבות מול מתאגרפים לא מנוסים אבל עצם זה שהוא שאף להגיע להישגים גבוהים באיגרוף אבל פרש משם אחרי הפסד בנוק אאוט ב 44 שניות לאמריקאי עם מאזן לא רע בשם Chester Hughes החליט לפרוש מהאיגרוף ולהישאר ב K1. SEFO הוא אחד הלוחמים הטובים ביותר בזירת ה K1 ולמען האמת אני די מופתע מזה שלא הלך לו באיגרוף. BROWN BOMBER...

MikeTyson

New member
בוטה סתם אפס

הוא לא מתאגרף ולא קיקבוקסר. הוא כלום. הוא אפס.

BROWN BOMBER

New member
?BOTHA אתה מפתיע אותי...

קשה לי להאמין שתקרא למתאגרף שהוביל במשך 5 סיבובים על מייק טייסון הגדול בנקודות והיה מתאגרף שגרם לו לחשוב על דרך אחרת לנצח ולא באמצעות כאסח או פחד של היריב כמו שרגיל טייסון. זהוא לא המתאגרף הטוב ביותר שיש אבל עצם העובדה שהוא הגיע למצב שהוא מתחרה מול הטובים ביותר עושה אותו למתמודד אמיתי בכל זירה שיתחרה בה... ...BROWN BOMBER

MikeTyson

New member
ראית את הקרב של בוטה נגד טייסון ??

לא נראה לי, למרות שזה היה משודר בערוץ הספורט הישן והטוב לא נראה לי שראית את הקרב. איך אתה יכול להגיד כזה דבר? בוטה הוביל על טייסון בנקודות ????? עד המכה שנכנסה לתוך הלב של בוטה, שגרה לנוק אאוט, בוטה סתם הויצא כל מיני קולות מוזרים בכל ג'אב שהוא הוציא - חוץ מזה הוא לא עשה כלום. בוטה הוא סתס עוד מתאגרף ממוצע, בטח שהוא לא מתאגרף מצוין. אתה ראית מה קרה בכלל בין הסיבוב הראשון לשני? כשהוא תפס את היד של טייסון עם סיום הסיבוב ולא נתן לטייסון לזוז תוך כדי שהוא ממשיך להכות בו ? מתאגרף עלוב.

עכשיו זה כבר נשמע אחרת,

"נכשלו בגדול" אולי מוגזם אבל התכוונתי לזה שההישגים של אנשי הקיקבוקס בזירה המקצוענית הם הרבה פחות מרשימים עם לא מרשימים כלל לאומת מה שיש להם ב K1". בזאת אין ויכוח ידידי היקר,אך בהחלט ניתן לומר כי מגיע הכבוד הראוי לקיק-בוקסרים אשר מתחרים גם באגרוף,ולהיפך. לוחמים אלה הינם ספורטאים גדולים,אשר משמשים מקור למושא והערצה מצד מתאמנים רבים העוסקים בענף,ומסבים לנו הצופים עונג רב בקרבות אשר בהם הם נוטלים חלק.קיק-בוקס ואגרוף הינם למעשה קרובי משפחה,אמנם קרובי מעט רחוקים,אבל עדיין...ולכן לשמחתי,תמיד נראה שילוב מעניין בין השניים. בברכת שבת שלום, שלך בפורום, אורי צבי,

COGAN BENY

New member
אז זהו שאתה טועה, הנה דוגמאות

עד היום היו עשרות אלופי עולם מקצוענים באיגרוף , ואף מדליות זהב באולימפידה של קיקבוקסרים, ומתאגרפים תאילנדים. שמות: האחים קליצקו, היו אלופי עולם במשקל כבד בקיק בוקסינג, חאליד ראילו מצרפת, שהיה אלוף עולם באיגרוף IBA, סומלאק קאמסינג, מדלית זהב באיגרוף, ניצח את הקובני בגמר באטלנטה, כוכב איגרוף תאילנדי בתאילנד. כמו כן עשרות מתאגרפים במשקל נמוך שבאו מאגרוף תאילנדי שזכו בתואר אלוף עולם באיגרוף של הWBC המכובד, בינהם סמארט פיאקרון, ששיעמם אותו להיות אלוף עולם ותאילנד באיגרוף תאילנד 5 שנים רצוף, ועבר לאיגרוף לכיף... לבנר, אגב יש לו רק הפסד אחד בנקודות באיגרוף, והיה הספרינג פרטנר במחנה בארה"ב של הוליפילד בתשלום! כנראה שהוא כן ברמה הבינונית באיגרוף ...

BROWN BOMBER

New member
זה נכון לגבי האחים קליצ'קו אבל...

למרות שהם התחרו גם בקיקבוקס אבל במקור הם מגיעים מהאיגרוף הקלאסי. הם עסקו באיגרוף עוד לפני שהקיקבוקס הגיע לברית המועצות שם נולדו. כמו כן ולדימיר קליצ'קו היה אלוף אולימפי באולימפאדת אטלנתה ב - 1996 ובעניין LE BANNER הקרב שבו הוא הפסיד בנוק אאוט ל - FRANCOIS BOTHA התקיים במסגרת ה - K1 . כמו כן אף פעם לא טענתי שלבאנר הוא גרוע, פשות הישגו האדיר בזירת ה K1 לאומת ההישגים הלא כל לך מרשימים שלו בזירת האיגרוף מעידים על כך. גם הוא בעצמו טוען שהגיע מרקע של איגרוף. לא נראה לי... BROWN BOMBER

למעלה