שאלה .אם אני רוצה להוציא רישיון למונית ויש לי

אבנר1010

New member
שאלה .אם אני רוצה להוציא רישיון למונית ויש לי

תיק על העסקת עובר זר שלא כחוק האם אני יכול להוציא רישיון למונית או לא ? האם ביגלל העבירה הזאת אני יקבל שלילה ממישרד הרישוי חולון? ליפני שנתיים ניתפסתי בבית מעסיק ערבי מהשטחים כמובן שאני לא ידעתי שהוא שב"ח כי הוא בה אלי מרמת גן לבד השופט היימן הבין אותי ואפילו נתן לי קנס כספי של 500 שקלים . אין לי כימאט עבירות תנועה .ואני אדם ששירת בצהל ואני נכה צהל מוכר .ואני מוגבל עם הרגליים ואני נוסע ברכב של משותקים עם מנגנון ומונית זה התעסוקה שאני מאוד רוצה ואוהב תודה לעונים

תשובה

לעניינך נא להתמקד בסעיף קטן 2: זכאי לקבל רשיון להפעלת מונית מי שנתקיימו בו כל אלה (1) הוא תושב ישראל; (2) לא הורשע בעבירה שלדעת ועדת המוניות, מפאת חומרתה או נסיבותיה, יש בה כדי למנוע מתן רשיון להפעלת מונית או שחלפה לגבי ההרשעה תקופת ההתיישנות לפי חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, התשמ"א-1981 3, ואם הוא תאגיד הרשום בישראל - בעלי השליטה בתאגיד או מנהליו לא הורשעו בעבירה כאמור; לענין זה, "שליטה" - כהגדרתה בחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968 4; (3) לדעת ועדת המוניות אין בהפעלת מונית על ידו כדי לפגוע בביטחון המדינה; החלטה שלא לאשר לאדם לקבל רשיון בשל האמור בפסקה זו לא תתקבל אלא על פי פניה של משטרת ישראל; (4) שילם אגרה בעד מתן רשיון להפעלת מונית לפי סעיף 14ה(א). מהתיאור שלך לא ניתן ללמוד אודות מלוא הפרטים. העונש שנגזר לך כלל גם רכיבים נוספים. למשל, מאסר על-תנאי.

למעלה