שאלה ... אם אפשר...

שאלה ... אם אפשר...

סליחה על ההתפרצות...שאלתי היא האם חלקכם צמחונים? או אולי טבעונים? והאם יש לכם קשר לנושא שואת בעלי החיים? אם אפשר תשרשרו תגובות...

לקשמי

New member
אני צמחונית

מטעמי מוסר. לא כל כך הבנתי מה הכוונה בקשר לשואת בעלי החיים. אני אישית לא ממש פעילה בתחום (כלומר לא משתתפת בהפגנות וכו') אלא רק נמנעת מלאכול כל מה שהיה פעם בעל חיים.

הקשר....

האמת אין קשר ישיר...אני נמצאת לעיתים בפורמים וקוראת שיחות של אנשים שמדברים על דברים נורא שיטחיים לראשונה נתקלתי בפורם זה וראיתי הרבה אינטלגנציה חוכמה ואף ידע...נהנתי לקרוא את השאלות ואת התגובות וראיתי שיש פה הרבה אנשים רציונליים ולא שיטחיים ומבחינתי צמחונות זה דבר מאוד חשוב ולדעתי אנשים שמנסים להבין את מהות החיים ושואלים שאלות קיומיות ושואלים מי זה אלוהים...ולמה יש כזה הרבה סבל כאב ורוע ...לא אמורים לייצר סבל כאב ורוע נוסף עי פגיעה בבעח חיים אשר להם יש הרי את הנשמה הכי טהורה... פשוט רציתי לדעת מי ממכם מזדהה עם הנושא... המילה שואה קפצה בעקבות איזו שאלה שקראתי שהבחורה שאלה למה הייתה שואה... לצערי הכבשה או הפרה או העגל אינם יכולים לעלות את שאלותיהם לדיון ובכלל הם חיים חיי מצוקה וכאב הסבל שלהם כול כך דומה לשואת היהודים בעח נטבחים בהמונים בלי שום חרטה נטבחים נאכלים וחיים חיים שלמים של סבל מועקה יגון כאב עד לרגע השחיטה שבחינתי זה מסיים את הסבל הארוך שלהם... אני אישית מרגישה מזוהה מאוד אם כול הנושא וכשאני שואלת שאלות קיומיות אני אף פעם לא שוכחת את בעח החיים האחים שלי שכול כך סובלים עכשיו במתקני הכליאה...

osho7

New member
דעות קדומות

לדעתי החיבור בין צמחונות וNEW AGE ורוחניות נעשה קצת אוטומטי מידי, והוא די שגוי. אני באופן אישי מאוד אוהבת בשר ואני אדם רוחני ומאמין מאוד. גם בטבע החיות אוכלות זו את זו, ומבחינה ביולוגית רובנו בנויים מגוף שדורש חלבונים מן החי במידה זו או אחרת. במיוחד אנשים עם סוג דם O שמיוחסים לדורות עתיקים של ציידים שניזונו בעיקר מבשר צייד. בכל זאת מותר האדם מן הבהמה, ואני לא חושבת עם כל אהבתי לכעלי חיים, שיש להם מודעות מספיק גבוהה בשביל לחשוב שהם מובלים לשואה או להרג לא מוצדק. זה כמובן לא הופך את השחיטה למשהו סימפטי, אבל לפי הקבלה למשל, תרנגולת שמובאת ביום כיפור לשחיטה , אחרי שעושים איתה את טקס הכפרות עם תפילה וכל הכוונה, כאילו "יודעת" בנשמתה שיש לה שליחות וממש מגישה את גרונה לשוחט. מנסיון אישי גם ראיתי את זה קורה.

אחרתי בתגובתי...

אני לא אסתיר שרגשותיי בזמן קריאת דברייך סערו ביותר מכיוון שראיתי עד כמה אינך מודעת א.לקשר הגדול שבין רוחניות וצמחונות ב.לסבל הגדול של בעח שבמשפטים כאלה פשוטים גימדת אותו ללא כלום. מבחינתי אדם רוחני חי בשלום עם כול הבריות עם עולם הטבע ועולם החי ואני לא מצליחה לראות אדם רוחני שעוסק בטוב חמלה ועזרה עם דם של חפים מפשע על ידיו כלבים וחתיולים מסכנים ברחובות רזים חולים חם וקר כבשים פרות עגלים אפרוחים תרנגולות נשחטות בדם קר בעריפת ראש בחנק בשקי ניילון במחסור באהבה בחום ברגש מחסור בתנאי מחייה ואנחנו מצדיקים את זה?? זה בסדר זה טבע האדם,אם זה טבע האדם אני לא גאה בהיותי אדם ואיך את היית מרגישה כשהכול היה מתהפך כשהיו עושים לך את כול הזוועות והיו כאלה שהיו נלחמים בשבילך בשביל לעזור בשביל למנוע את הסבל שלך בשביל להיבדל מכול אלה שגורמים לך לסבול ככה ואילו היו גם כאלה שהיו אומרים אני לא אלחם ברצון שלי לאכול אותה אני הרי "אדם" זה טיבעי לא נורא ... אני לא בטוחה עם כוונתי הייתה ברורה בטקסט זה...רק שתבינו הנושא נורא כאוב וקשה לי אישית לפעמים אני לוקחת אותו לרבדים אישיים מקוה שתקראי ותביני אותי ומאיפה אני באה... מקוה אולי שגם תביני שאני חושבת שאת טועה...ואני לא אומרת שאני לא מכבדת אותך את זו את בזכות דעותייך ובכול אני חושבת שאת טועה.. אשמח אם תגיבי

osho7

New member
אנסה להסביר.

אני מבינה מאיפה את באה. והייתי בסרט הזה שחוליי העולם ומכאביי האנושות והחיות הכאיבו לי ואני עדיין כואבת . אבל יש דברים שאולי עם הזמן תביני אולי זה גם עניין של גיל ושלב. ויכול להיות שאת בשלב שאת עוד צריכה לחוות את מה שאת חווה ולחשוב שאני טועה זו זכותך . אני לא מתכוונת להניא אותך מדעתך ואני גם לא אצליח אם אנסה. אני יודעת היום שיש דברים שקורים בעולם שהם לא בשליטתנו והם קורים כי הם צריכים לקרות. אני גם מבינה שיש דברים שעומדים לרשותנו כי אלוהים שם אותם שם לרשותנו. יכול להיות שאם הייתי צריכה לשחוט פרה בכוחות עצמי לא הייתי עושה את זה. אבל זה לא בדיוק המצב. באופן אישי אני חייבת לאכול בשר אדום כי יש לי נטיה לאנמיה, ואני מאמינה שלא היה נוצר מצב שרוב האנושות ניזונה מבשר אם זה לא היה צריך להיות ככה. לפחות בעולם הזה. יכול להיות שכשנעבור למימד יותר גבוה מבחינה אנרגטית, הגוף שלנו ישתנה ונזדקק לפחות מזון או מזון מסוג אחר כמו מן מהשמים, מזון עם תדר שונה כי הגוף שלנו יהיה בתדר שונה. לפי הקבלה, כשיגיע המשיח החזיר יהיה חיה לא רק כשרה אלא אפילו כמעט קדושה המילה חזיר - מתוך חזרה כמו חזרה בתשובה. אבל זה לא רלוונטי. אני לא אנסה לשכנע אותך אבל אני גם לא מתנצלת על ההעדפות שלי ועל הדעות שלי. נסי להיות פחות בשיפוט אולי תצליחי לקבל את הדברים פחות בחומרה. מקווה שאת לא כועסת. באהבה.

אני רואה...

שזה לא פשוט איתך...אני מכירה הרבה אנשים כמוך שאומרים שזה הגיל או שזה מאין מצב שאני נמצאת בו ושזה יעבור לי אך מה שבעצם הם לא מבינים שהם חיים בהכחשה !!! אני לא מאמינה בדתות ולא מאמינה באלוהים שכול עולמו נראה כך... אני מאמינה בעצמי ובטוב ולצערי מעטים כמוני!!! וכן אני כן כועסת ולא זה לא שלב מעבר ואם רק הייתה לי ההזדמנות הייתי הורגת בשני ידי אנשים שאמרו דברים כמוך...בלי לחשוב פעמיים!! וגם אני אכלתי בשר פעם וגם אני אהבתי סטייק על האש ושווארמה אבל באותו הרגע שעיני נפקחו הבנתי מה בעצם הולך פה... אבל את גברתי לצערי תמשיכי להתגלגל לכדור הארץ עוד הרבה מאוד פעמים כי עד שלא תביני את הקשר את פשוט לא תהיה עליונה מספיק וכול עוד תמשיכי לחשוב שזה שאת אנמית חיה מסכנה צריכה לסבול בגללך האגואיסטיות שלך כול עוד היא תימשך אני מבטיחה לך שרחוק את לא תגיעי...אין לי צורך שתגיבי אני לא רוצה לשמוע מה יש לך להגיד... כמו שאומרים שתחליטי שאת רוצה לדעת את האמת אז נדבר עכשיו כול עוד את בוחרת לחיות בתירוצים ולחיות כאדם רע את לא מעניינת אותי...

.....

מילים ריקות אלו שלך אינן נחוצות ... הבחנתי שכול מילותייך ריקות מתוכן יבשות ומושפעות ממה שכולם אמרו כבר עשו כבר וכדומה. אני יודעת שאני צודקת אני לא צריכה אותך שתגידי לי את זה אני צריכה אותך שתסכימי ותשני דרכך ומספיק הפגיעה. ובשנית באמת אל תגיבי אל תגרמי לי לענות כול פעם מחדש ולהתעצבן.

לקשמי

New member
אפרופו רוחניות...

כפי שציינתי אני צמחונית וגם מתרגלת דרך רוחנית (יוגה). הדרך הרוחנית חיזקה את הצמחונות שלי (שהתחילה לפני כן). ואם כבר מדברים על צמחונות בהקשר של רוחניות, אז הצמחונות היא ביטוי של דבר שנקרא אהימסה. אהימסה פירושו אי פגיעה. וכשמדברים על אי פגיעה, זה בכל המישורים וכלפי כל היצורים. כולל בני אדם. הדרך הרוחנית אומרת להמנע מכל סוג של פגיעה וכשמדובר בבני אדם, גם דיבור פוגע הוא פגיעה. אז עם כל הכבוד לדעות שלך בקשר לזכויות בעלי חיים, כשאת כותבת שהיית הורגת מישהי כי היא לא מסכימה עם הדעות שלך ועוד ביטויים פוגעים מהסוג הזה, את מפספסת את המטרה. אני מאוד מעריכה אנשים שנמנעים מאכילת בשר כדי למנוע פגיעה ושפעילים למען זכויות בעלי חיים. העבודה הזאת מבורכת. רק חבל שאצל חלק מהאנשים זה מפתח שנאה כלפי בני אדם. אהבה ודאגה לבעלי חיים לא צריכה להתפתח לשנאה כלפי בני אדם, באשר הם. ואגב: שנאה פוגעת קודם כל בשונא.

F650

New member
../images/Emo99.gifשיו.תהיה האבקות נשים בבוץ../images/Emo35.gif

עליזה בשרשראות שמונים ושלוש יקרה. נכנסת לפורום ושאלת שאלה. ענתה לך מישהי. ואת מתלהמת כמו מורה שקיבלה תשובה "לא נכונה". למה שלא תביטי במראה
תגלי שם לבטח פונדמנטליסטית שמוכנה להרוג למען דעותיה.... אז מה ההבדל בעצם בינך לבין מחבל מתאבד
ההבדל הוא שלו לא אכפת למות. אז בואי נחזור קצת אחורה לפרופורציות ולכמה עובדות:
מספרים שהאינדיאנים (באמריקה) "מדברים" אל החייה, מבקשים ממנה סליחה ומסבירים לה שהם נאלצים לצוד את הבשר שלה כדי לשרוד...או משהו כזה.
השחיטה היהודית נועדה להפריד בין הנשמה של החייה והבשר שלה... הדת היהודית גם גורסת שהנשמה של החייה נמצאת בדם - ולכן ההקפדה בכשרות (השרייה במלח על מנת לספוג את כל הנוזלים=דם=נפש מהחייה)
מה ההבדל ביננו לחיות אחרות שטורפות
גם הן רוצחות
ולסיום - יש הבדל משמעותי בין אם החייה קיבלה את מלוא הכבוד לנישמתה , והייצור ההמוני שמתעלל ללא רחם בחיות המסכנות (ללא ספק
)

osho7

New member
תודה

לא רציתי להכנס להאבקות הזאת וחסכת לי את התגובה לפרובוקציות האלה. כי אם אני אגיב זה יהיה כל כך מעליב ואז מה עשינו?? אז תודה לך וללקשמי.

גריני

New member
ובנימה קצת יותר קלה: אסוציאציה

הודעתך הזכירה לי קטע, מלפני כשנתיים שעד היום מצחיק אותי. בעיצומה של תקופת האינתיפאדה, לפני כשנתיים וחצי (זוכרים? 2-3 פיגועים ביום?), מצאתי את עצמי נכנסת לפורום "רוחני/מיסטי" כלשהו ב-יאהו, שרוב הכותבים בו היו אמריקאים, ושתלתי שם הודעה "קורעת לב" עם בקשה שישלחו אור ואהבה ואנרגיות להרגעת העיניינים כאן. מכאן לשם הצטרפתי ככותבת קבועה, ובמשך כשבוע-שבועיים אף הייתי "מסמר" הפורום (סוף סוף היה להם real action שם
). יום אחד, מישהי בפורום סיפרה שהיא הלכה לאגם לא הרחק מביתה והעבירה שם זמן מה בשלווה הפאסטורלית, עד שראתה נשר צולל ושולה לו דג, ואת מי הזכירה לה הסצינה הזו???? לא תאמינו.... אותי! את ישראל! את הטרור.... זאת אומרת - הנשר ההוא היה עבורה הטרוריסט שרצח בדם קר את הדג....
מה אגיד לכם? ברגע הראשון בא לי לרצוח אותה.... לא, לא ממש - אבל היא קיבלה ממני הודעה מאוד כועסת, על איך בכלל את משווה - יושבת לך שם בפאסטורליה שלך, ואני רועדת מפחד כל יום כשאני עולה על האוטובוס ובלה.. בלה...בלה..... כעבור יום יומיים, כשנרגעתי - הקטע הזה היה אחד הדברים היותר מצחיקים בשבילי, שגם עזר לי להתגבר על הפחדים... פשוט דימיינתי לי את הנשר-הטרוריסט
אההה... פרופורציות כבר אמרנו?

F650

New member
טוב שהנשר לא הוקבל לצה"ל

במחשבה שניה ועם משחק מילים - נשר => פרס => שמעון פרס. ועוד אומרים עליו שהוא יוני ולא ניצי....

.....

את יכולה לעשות מה שבא לך עם הכתוב בדפי פורם זה אבל שתדעי רק שלא משנה מה תעשי עם זה זה לא יהפוך אותך להיות אדם טוב יותר ... ואולי אם אף אחד לא יבוא ויגיד לך שאת רעה אז אולי לא תדעי את זה אפילו...וכשזה יקרה כשלרגע תחדלי מלחשוב רעות על עצמך תיזכרי בי!!! ותדעי שאין בך כלום טוב...

גריני

New member
../images/Emo43.gif המשך השרשור הזה נמחק../images/Emo88.gif

כפי שאמרתי - לא תהיה יותר סובלנות להודעות מתלהמות שמכילות קללות ואיומים, ולא משנה עד כמה קרוב לליבנו הנושא, ועד כמה מי שלא מקבל את דעתנו מרגיז אותנו.... איכזבת אותי מאוד אליס, חשבתי שהגענו להבנה אתמול... חבל... אני מקווה שמתי שהוא תלמדי שהדרך היחידה לשכנע אנשים בצדקת דרכך היא בדרך השכנוע... לעולם, לעולם לא תזיזי אדם מדעתו אם תאיימי אליו ו/או תקראי לו בשמות....

כפי שאמרתי...

שממכם ציפיתי להרבה יותר חוכמה אך אם אתם ואת גריני בוחרים לחיות בהכחשה בבקשה ואם אתם לא שונאים אותי טוב מאוד כי אין לכם שום סיבה אבל אני שונאת אתכם ולי יש סיבה אני אזכיר לכם מדי פעם שאני קיימת ושאתם רוצחים... לילה סיוטים לכם.

mkarin

New member
אני הייתי צמחונית

במשך חצי שנה, ובזמן האחרון חזרתי לזה. ואני מדגישה- צמחונית. לא טבעונית. ללקשמי- אם את לא אוכלת דבר שפעם היה חי, מה את כן אוכלת?

לקשמי

New member
רשימה ארוכה...

ירקות (על כל סוגיהם, יש המון) פירות (כנ"ל) אורז קטניות דגנים (שוב יש המון) כל מוצרי החיטה (עדיף מלאה) בקיצור הכל חוץ מחיות מתות.

למעלה