שאלה אמיתית (לא בציניות)

מעניין. תודה!

והצחקת אותי עם מה שכתבת

TheGreatNut

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני גם חושב, למרות שאין לי שום ביסוס מוצק מעבר להרגשה, שחלק גדול מהמשתמשים בפורום הזה לא "נמצאים כאן" בשביל ללמוד ולהתפתח אלא בשביל להוכיח את עצמם או את האחרים.

אולי:

- יש פה הרבה אנשים שלומדים דברים דומים בדרכים מאוד שונות. - יש פה הרבה אנשים שלומדים דברים שונים בעלי שמות ומונחים זהים. - יש פה נושא מאוד רחב וחובק חיים שלובש צורה מאוד שונה מאדם לאדם (כן, יש אנשים שלא יסכימו איתי, וגם לזה אני בדיוק מתכוון) ואנשים נוטים לחשוב שאיך שהם מבינים את הדברים זו האמת. - יש פה הרבה דברים מהותיים שנוגעים לאיך אנחנו מבינים דברים בסיסיים בחוויה שלנו ובלימודים שלנו. לחלק מהדברים חלקינו מאמינים, באופן מודע או לא מודע, ולכן אם מישהו מערער אותם אפילו מילולית זה יכול לעורר פחד כאב ושטויות אחרות. - יש פה הרבה היצמדות למילים בנושאים כל כך רחבים ועמוקים ולא מוכרים (ויש כאלה שמאמינים שהם מכירים משהו בגלל שהם יודעים עליו דברים). - יש פה הרבה ניסיון כנה להבין ולהרפות ממשחקים מיותרים, להשתנות, להתעורר, ליישם דברים מסויימים בצורה מסויימת, וכן הלאה. אם היינו מדברים על גינה וצמחים, יכול היה להיות נורא פשוט וברור. אם מישהו אומר שם של צמח שאני לא מכיר, הוא יכול להביא לי תמונה של הצמח ולהסביר לי מה המאפיינים שלו, ואני אפילו יכול ללכת למשתלה ולראות את הצמח. אבל מה כאשר משתמשים במילים שמצביעות על דברים בתוכי או בעולם קצת פחות מוכר מעולם היומיום? תראי לי תמונה של "אגו", או של "הנחה", או של "הגדרה", או של "טוהר המילה", או של לא יודע מה. אני מניח גם, שחלק מהאנשים פה, חלק מהזמן, מאמינים ב"דרך הלוחמים" בדיוק כמו שאדם דתי יכול להאמין באלוהים ולהתווכח עם אדם מדת אחרת או מאותה הדת על אופן ההבנה של הדת.

רשף כשף

New member
אולי כי ...

דרך העבודה בפורום היא דרך השתקפות למשל- איקס אומר ש... ואז אני מזדהה או לא מזדהה עם דבריו. אני בודקת את נכונות דבריו בנוגע אלי, משקפת את הודעתו לגבי מהות פנימית אצלי. בפורום הזה עובדים הרבה על מהות פנימית- מי אני, מהם הפחדים שלי, כיצד אני מתמודד עם 12 המשימות, וכך הלאה. כאשר אני מרגישה שיש הרבה ביטוי לאגו, זה מצביע על הרבה ביטוי לאגו אצלי, כי אני מזהה אותו מבפנים ולא מבחוץ (לא מכירה את איקס והאגו שלו, מכירה אותי והאגו שלי). ובתשובה לשאלתך, אני אענה לך תשובה שלא אהבת עוד משרשור קודם כאן בפורום. "על ראש הגנב בוער הכובע". ולא, אני לא מנסה להוכי אותך, אלא רק להראות לך כיצד אני רואה את התשובה לשאלה שלך. אין כאן יותר אגו מפורומים אחרים, רק שפה מותר לומר אני אגואיסט מבלי להישמע פושע.

רשף כשף

New member
עוד משהו קטן (גדול)

אין כאן יותר אגו מפורומים אחרים אבל יש כאן יותר אנשים שרוצים להיפטר ממנו. וכשמשליכים משהו - יש השלכות. יש הרבה אגו שנזרק באוויר ומי שתופס... בעיה שלו.

RieM

New member
אולי קצת

יותר פרגמטיזם ופחות דיבורים בעלמא (אולי) היו משנים את אופי הפורום. מצד שני, יתכן שלא הבנתי עד הסוף במה הפורום אמור לעסוק .. אם מדובר בהגיגים פילוסופים על הדרך אל האושר (והחופש), לא מפתיעני כלל ועיקר המקום אליו הגיע הפורום. ואם בדרכו של קרלוס קסטנדה ע"פי משנתו של דון חואן ויישומה המעשי בימינו אנו, עסקינן ... נראה לי שמדובר במה שהיה הפורום פעם, לפני מספר שנים.

אריארי

New member
באמת יש משהו בפורום הזה שדורש מכות

עבורי זהו הפורום שהכי כיף לריב בו עם אנשים משום שכאן יודעים לא לנטור טינה (אני מקווה...). אני לא כותב הרבה אבל לפעמים משהו מדליק אותי (עיין ערך "על ראש הגנב בוער הכובע" כמה שרשורים למטה). זה כיף לריב ולהשתלח כשלא לוקחים את העניין אישית.

learan

New member
"חפש ולא תמצא

כי במהלך חיפושך יגבר המחפש " (אושו מתי שהו, היכן שהו ) וכאן יש הרבה מחפשים! המשך יום בהיר :)

למעלה