שאלה! באיזה גיל התחלתם לתת שתיה ל

bell_nor

New member
שאלה! באיזה גיל התחלתם לתת שתיה ל

לתינוקכם? האחות בטיפת חלב אמרה שלא צריך לתת בכלל עד שלא תעבור למוצקים וכולם במשפוח´ה שואלים אותי למה אני לא נותנת לה לשתות, וכשהיא בוכה "אולי היא צמאה ורוצה לשתות?" (אופססס נובה התעוררה חייבת לעזוב את המקלדת)

odeia

New member
לשתות, לשתות ועוד פעם לשתות

אני נתתי מהיום שהילדה נולדה. יש הפרדה בין אוכל לשתיה. תני מים מורתחים או תה קמומיל או שומר, ותיקחי את אחיות טיפת חלב בערבון מוגבל מאוד עד בכלל לא. חובה לשתות, בעיקר אם הילדה לא אוכלת כל חצי שעה.

odeia

New member
יערולה, התה של התינוקות זה עם סוכר

ענבים, שזהו סוכר מאוד בריאדווקא תחליפי החלב למיניהם הם עם סוכר לבן לא בריא

סוכר ענבים פוגע מאוד בשיניים

למרות שהוא בריא לגוף. במיוחד בבקבוק, התה לתינוקות ממש קטלני לשיניים. תעשי חיפוש על "עששת הבקבוק". אני מרגילה למים מההתחלה, למרות שהם דווקא אוהבים את התה (ניסיתי אותו בתקופת כאבי הבטן).

odeia

New member
אז אחרי התה או במשך היום שוטפים את

הפה במים ומצחצחים את השיניים או החניכיים. לנו למרות התה לא היה אף פעם עששת, כי במיטה בלילה או בצהריים היה רק מים, ובמשך היום היה גם תה.

יערולה

New member
אני לא בעד לא בגלל בריא-לא בריא

אלא בגלל שאני בעד להרגיל אותם לשתות מים, לא להרגיל אותם לשתות מתוק. אין לי בעיה לתת לילדים שלי מיץ או תה ממותק, אבל זה רק בגיל גדול יותר כשהם כבר יודעים לשתות מים ולא רק מתוק. ירין בן שנה ושמונה, ושותה כמעט ורק מים.

odeia

New member
יערולה, אין לי בעיה עם מים, תשימי

לב שתמיד כתבתי מים או תה, ואם תה אז עדיף קמומיל או שומר כדי להקל על העיכול ועל כאבי בטן. מה שכן, למרות שהילדה שלי שתתה תה היא גם שתתה מים ועד היום, היא בוחרת לה מים או משהו אחר. מה שכן, בשינה תמיד זה היה רק מים.

יטבת

New member
גרוע יותר מסוכר

אני ראיתי על הקופסא של תה היפ שהוא מכיל אספרטיים. וזה באמת נראה לי מוגזם לתת לתינוק. עדן דרך אגב שתתה תמיד ועדיין שותה רק מים. מדי פעם כשאנחנו שותים היא טועמת מיץ תפוזים או לימונדה

אצלנו - רק מים

כשאורן הייתה חולה ולא רצתה לאכול, ניסיתי לפתות אותה לשתות לפחות נוזלים שלא תתייבש. היא ממש לא רצתה את התה והעדיפה את המיים המוכרים. מידי פעם נותנים לה לטעום מיץ תפוזים, יין. אבל ההעדפה היא תמיד למיים.

שירי ל

New member
אני נתתי מגיל חצי שנה

כשהציצי הפסיק להיות מרכז החיים של אופיר והיא התחילה להתעניין בעולם וראיתי שהיא "שוכחת" לשתות - התחלתי לתת מים. רק המלצה: להשתדל כמה שיותר להרגיל למים ולא לתת שתיה מתוקה או תה.

אם את מניקה, האחות בטפשת חלב צודקת

אם התינוקת יונקת באופן מלא (בלי תוספות של פורמולה) אין שום צורך לתת שתיה כלשהי. חלב אם מכיל 80%-90% מים והרכבו משתנה כך שבימים חמים במיוחד הוא מכיל יותר נוזלים (כמובן שאת צריכה לשתות מספיק בעצמך) ואין צורך לתת מים. אם התינוקת ניזונה מפורמולה באופן מלא או חלקי אז זה סיפור שונה וכן צריך לתת מים אבל כאן אני נכנסת לתחום שאין לי ידע בו אז אני אשאיר את זה למומחיות. ליאורה

odeia

New member
ליאורה, אני נתתי לשתות גם כשהנקתי

הילדה היתה יכולה להפסיק באמצע היניקה, לשתות תה ולחזור לינוק. לפי דעתי, צריך תמיד להציע שתיה.

ציפי ג

New member
מחקרים אחרונים מצביעים

שמתן שתיה ליונקים, פוגמת באספקת החלב. אין לתת מים ליונק. על האם לשתות יותר, ולהניק יותר. לרוויה.

odeia

New member
ציפי, אז את רוצה להגיד שהנסיון טועה

והמחקרים צודקים? לא רק שלא פגם לי בייצור החלב, הייתי יכולה עוד להניק כמה ילדים, וכבר התחלתי לנסות לארגן העברת חלב שלי לבנק החלב לילדים שאין להם אמהות מיניקות (זוהי התארגנות של דתיים שכבר לא זוכרת את שמה, שמארגנים חלב לתינוקות שרוצים שיינקו חלב אם ואין אפשרות לתת להם מאימם). אז ציפי, יש דעות לכאן ולכאן, אני הבעתי את דעתי ודעת מטפלים ורופאים ששאלתי אותם לדעתם.

ציפי ג

New member
אודיה, לכל כלל יש יוצא מן הכלל

למשל יש לי גיסה, שלא שותה בכלל, ועדיין היא מעולם לא מתייבשת, ותנובת החלב שלה מדהימה. ובכל זאת, הכלל הוא שתינוק יונק לא צריך מים. ישנו פורום הנקה כאן ובוואלה ובmsn, ותשאלי שם את המקצועיות (ולא הדיוט כמוני), ותראי שהתשובה החד משמעית שמקבלים היום בכל מקום היא, שאין להוסיף מים או כל שתיה אחרת ליונק. גם אני, כשהנקתי את ישראל בן ה-11 קבלתי עצות שכאלה -תניקי כל ארבע שעות, תתני לתינוק לשתות וכו´, ושלל העצות יבשו לי את החלב בגיל 5 חודשים. כיום כשאני רבת נסיון ובקיאה יותר בתורת ההנקה ובתאורית ההנקה, הגענו עד לגיל מופלג של שנה ואחד עשר חודש ויום. וגם אני שמעתי שתינוקות שמקבלים מטרנה לא צריכים תוספת מים. המים המדללים את התמ"ל מספיקים לצריכת המים של התינוק. עודף מים מסוכן לתינוק כמו מיעוט מים.

למעלה