שאלה! באיזה גיל התחלתם לתת שתיה ל

מגיל שבוע

לקראת הברית, המוהל ביקש להכין לתינוק בקבוק מים או תה, ובצייתנות הכנתי לו תה שומר, שהוא אהב מאוד, והמשיך לשתות למרות שינק יניקה מלאה. לפי דעתי גם לתינוק שיונק הנקה מלאה כדאי להוסיף תה, כיוון שאם לא, הוא מחובר לציצי גם כדי להרוות צימאון, וזה שעבוד טוטאלי. ככה יש ארוחות יותר מסודרות (עד כמה שניתן) ובין לבין משקיטים צמא בקצת מים או תה. יתרון נוסף הוא, שמרגילים את התינוק לשתות מבקבוק, וכשרוצים לגמול מהנקה, את הקטע של לשתות מפטמה הוא מכיר, ונותר רק להרגיל לטעם של התמ"ל (נכתב "בדם", לאחר גמילה מאוד קשה של תומר מהנקה) אני נותנת תה, ויודעת שעדיף מים, אז אין לי המלצה לכאן או לכאן. לשיקול דעתך.

אני נתתי מהרגע ששירה הגיעה הביתה

מהפגיה וזה ממש מעולה כי היום בגיל שנה היא שותה המון מים, ובימים חמים כמו אתמול זה ממש חשוב

היפ בטעם פירות../images/Emo94.gif

אני התחלתי לתת בערך בגיל שלושה וחצי - ארבעה חודשים - ברגע שהפסקתי להניק. בהתחלה הילדה בשום אופן לא רצתה ואז "גיליתי" את היפ (תה צמחים)מרגעשהתרגלה (כל הזמן נתתי לה לנסות) היא לא מפסיקה לשתות - לשימחתי הרבה. אז, אפילו שיש בזה מעט סוכר - אני מעדיפה, כדי שתשתה כמה שיותר.

bell_nor

New member
אז לא שהקשבתי כ"כ לאחות בטיפת חלב א

אבל אני ממש לא מקפידה לתת כי יודעת שהיא מקבלת את הונזלים מהסימילק וחוץ מזה קראתי פעם(לא זוכרת איפה) שנוזלים מעמיסים על הכליות והם עדין לא יודעים להפריש את כל הנוזלים בצורה טובה ולכן לא מומלץ. נכון?? לא נכון?? אגב כמה נוזלים ביום אתם נותנים, בקבוק,1/2 בקבוק, קצת,כמות מדויקת? בל אמא של נובה-ששש... היא ישנה :)

הרופא אמר...

אלנ בת 7 שבועות. הרופא אמר שמותר ואף רצוי לתת נוזלים. בכל שלוק בערך 10-15CC. הוא המליץ לשים 3 עלי נענע במים רותחים - טוב לבטן. היפ לא מומלץ לקטנטנים - הסוכרוז עושה פלוצים.

נאמר לי לא לתת נוזלים עד גיל חצי שנ

וזאת למרות שזיו לא יונק! ההסבר הוא שגם במטרנה יש מספיק נוזלים. בנוסף לכך נאמר לי שמים מעמיסים על הכליות של הקטנטנים. אז אני ממושמעת ולא נתתי לזיו נוזלים. האם אני עושה טעות? גאיה

דיאנה1

New member
האחות צודקת, עד גיל חצי שנה אין

צורך בתוספת שתיה (לא משנה אם התינוק יונק או לא)

אני לא נותנת מים בכלל

פשוט מניקה הרבה בימים חמים ומקפידה לשתות המון (הרבה יותר ממה שהקפדתי במהלך ההריון) שיר בת שבועיים וחצי.

anat30g

New member
מהלידה

אני נתתי מים מרגע הלידה... וגם הנקתי (4 ילדים - מתוכם זוג תאומים... אחת עד שנה וחצי, אחד עד 9 חודשים ואת התאומים חצי שנה) וזה לא עשה שום דבר - לא הפריע ולא הזיק... הסיבה שלא ממיליצים לתת מים היא - שיש חשש שתינוק יונק ששותה מים מבקבוק יתרגל לבקבוק ולא ירצה לינוק - כמו שאומרים באנגלית זה בולשיט - תינוק שמעדיף פיטמת בקבוק על שד הוא תינוק שמראש יש לו בעיה ביניקה (בשרירים, במבנה הפה והלוע) או בקשר עם האם... כנ"ל לגבי מוצץ. החשש שני שהתינוק יתמלא במים... אבל גם זו שטות - כי מים לא משביעים - מקסימום אפשר לדחות איתם ארוחה ברבע שעה - אבל אחרי 20 דקות המים עוברים את מערכת העיכול של התינוק ומאחר והם לא תורמים אנרגיה וקלוריות התינוק שוב רעב. דעתי האישית שבארצינו הקטנטונת מים זה דבר חשוב - בקיץ חם ועלולים להתייבש, בחורף יש מזגן או חימום וגם אז יש חשש של התייבשות... מה גם שאם שתית המים מרגיעים תינוק עצבני - זה ממש ממש לא יכול להיות רע. אגב, מה שקורה בסופו של דבר - שילד שלא התרגל למים (לטעם של מים) כשמגיע זמנו לשתות מסרב לשתות מים ומעדיף כל מיני משקאות אחרים עם טעם מתוק... ועוד משהו - תינוק צעיר לא חייב לשתות שלוש ליטר מים, גם 10 או 20 מ"ל יכולים להועיל - ותזכרו שיש בזה גם חוויה חדשה, טעם מעניין, פעילות שמעבירה את הזמן...

_גלית_

New member
אוף... ואני רוצה לתת לתומר...

מים, ולא מצליחה.. הוא בן 9 חודשים כך שאין חשש לגבי ההנקה. הוא יונק מלא ולא מוכן לשתות(גם חלב אם שאוב) מבקבוק. ניסיתי לתת חלב ומים מכל מיני סוגי בקבוקים וכוסות, אבל הוא לא מוכן.. ורק, הפלא ופלא, לפעמים הוא שותה מהמים של האמבטיה עם כוסית צעצוע (עם טיפונת סבון), וגם אוהב שמשפריצים לו לתוך הפה מים, מצעצועים של האמבטיה, נו מה תגידו על זה?? אני רוצה שהוא יסכים לקבל איזשהם נוזלים, עם עדיפות למים, כמובן. לא רוצה לתת כל מיני תה שיש בהם סוכר... יש למישהי הצעה? ימי הקיץ החמים מתקרבים.

רקפת

New member
תקני אקדח צעצוע-כזה שממלאים מים

ואז תיצרי אוירה של משחק מלאי אותו מים נקיים והופ לפה

_גלית_

New member
תודה על כל העצות ../images/Emo13.gif

אולי אני אמהל לו את המיים שאני מנסה לתת לו כל פעם במעט סבון...

_גלית_

New member
אוף.. ואני כל כך רוצה לתת לתומר...

מים, ולא מצליחה.. הוא בן 9 חודשים כך שאין חשש לגבי ההנקה. הוא יונק מלא ולא מוכן לשתות(גם חלב אם שאוב) מבקבוק. ניסיתי לתת חלב ומים מכל מיני סוגי בקבוקים וכוסות, אבל הוא לא מוכן.. ורק, הפלא ופלא, לפעמים הוא שותה מהמים של האמבטיה עם כוסית צעצוע (עם טיפונת סבון), וגם אוהב שמשפריצים לו לתוך הפה מים, מצעצועים של האמבטיה, נו מה תגידו על זה?? אני רוצה שהוא יסכים לקבל איזשהם נוזלים, עם עדיפות למים, כמובן. לא רוצה לתת כל מיני תה שיש בהם סוכר... יש למישהי הצעה? ימי הקיץ החמים מתקרבים.

אורית ג.

New member
הצעה: תני לו בכוס

אצךי הוא ממש לא אוהב בקבוק ושותה מגיל צעיר מכוס (8 חודשים) ומבקבוקים רגילים (לא הפיה המיוחדת) של מים מינרלים. ולדעתי גם לא נורא לתת שתיה מתוקה - אם זה מה שיעשה לו את הקיץ. אבל - נסי קודם מים באמת.

odeia

New member
תני לו בכוס של המשחקים של האמבטיה

גם במקומות אחרים בבית, אולי יעזור

לאה_מ

New member
למים של האמבטיה קוראים אצלנו

בירה פיכס
, וגם אורי מאד אוהב לשתות את זה...

למעלה