שאלה בוערת!!!!!!!!!1

שאלה בוערת!!!!!!!!!1

בניגוד למר"כלב וציפור"(לא שאני לאעגת חס וחלילה, יש לי שאלה, שאני חייבת לפתור בזמן הקרוב, ופניתי דווקא אליכם, כי אנ יודעת שהאנשים שפה הם טיפה יותר.. אז ככה: אני בת 16, התחלתי יוד אלף השנה. תמיד הייתי תלמידה מצטיינת, וזה גם ב לי די בקלות, ככה שזה התאים לכולם... הקטע הוא שהשנה התחלתי לחשוב למה אני בבית ספר. לאיזו תכלית? הרי בית ספר הוא כבר מזמן לא כלי לסיפוק יצריי הינטלקטואלים, או לחילופין מקום להרחבת אופקים. את הדברים שישמשו אותי בחיי כבר למדתי! אז למה לבזבז עוד שנתיים יקרות מפז על בי"ס? למה לא להתחיל לחפש כיוון בחיים, ללמוד דברים שמעניינים אותי, לקרוא קצת, לראות עולם, לחית? אין בכוונתי להיות זומבי שעובד משש עד שש בקופסת בטון, לא תודה, ככה שתעודת בגרות לא ממש נצרכת אצלי(אני רוצה בכלל להיות צלמת), וחוץ מזה, כולם אומריםש בית ספר זה בשביל העתיד, בל לכו תדעו אם יש אחד, הרי החים כל כך שבירים ועדינים, ומי מבטיח שהיום זה לא היום האחרון בחיי? אז למה לא לנצל את ההווה? ומה שהכי משגע אותי, זה שבמקרה ואני "אתעשת" ואחליט שלימודים זה חובה, ושמתאים לי לחיות חיי משרד יבשים, אני תמיד יכולה להשלים!!!!! אז למה לא לחיות את הרגע????? בבקשה תעזרו לי ותגידו לי אם אני עושה אתת טעות חיי, כמ שאומרים לי כלם, או אולי אני פשוט רואה מעבר לנורמות החברתיות שמוזרקות לכולנו לווריד מינקותינו. גם אם תענו לי וגם אם לא, תודה שקראתם, ועל זה שאתם פה, ושאני יכלה לחלוק את זה איתכם. חולה עליך דזה......(בלי קשר)

דז

New member
בלי קשר

אז תזלזלי בבית ספר . גם אם הוא הפסיק לדעתך ללמד אותך חומר לימוד , הוא מלמד אותך משהו נפשי . בית - ספר זה מקור שני לאופי ובאמת חבל לעזוב , גם אם תצאי יהיה לך לימוד כזה , אבל בית ספר יהיה משהו שיותר תסתדרי איתו כלי ופחות מלחיץ , החברה שם תיהיה בגיל שלך ותכין אותך , וחברה של עולם העבודה , יהיה יותר מבוגרים ויוורידו ממך בגלל הגיל , ואולי אפילו ינסו כמה דברים... חוץ מזה בזמן שאת בבית ספר ההורים שלך ידאגו לך , אם תעזבי עכשו ..? ואת אולי צריכה את הבגרויות אולי לא , אבל אם את מותר עליהם את סוגרת אפשרויות , מכינה - בגרויות חוזרות , זה דבר מאד יקר , ואם תבחרי בדרך הזו סביר להנייח שאת תשלמי עליהם , עבודה ולימודים . מתוקה נתנו לך חיים נורמלים , תהני מהם , ואם את עדיין חושבת לפרוש , תדברי עם כמה אנשים שעשו את זה . מתה עליך - תמיד . נויה

Ever~After

New member
אם אינך מאושרת,

אל תעשי מה שלא טוב לך... ומי שאמר ש"לימודים זה דבר טוב בשבילך"...אז סליחה על המילה אבל הוא אידיוט. רוצה לראות עולם? יש הרבה שם... אבל תתחשבי בעובדה שרק בזכות התעודה בסוף תוכלי לעסוק בכל מה שתרצי...עצוב אבל אמת. שלך

elad2040

New member
דז צודקת

גם אם הוא הפסיק ללמד אותך חומר לימוד הבי"ס ממשיך ללמד אותך. ללמד אותך לציית לסמכות. ללמד אותך שיש אנשים שיודעים יותר טוב ממך מה טוב בשבילך. מלמד אותך שיש ערך מדיד -שנקבע ע"י גורמים חיצוניים לך- ליכולות שלך: את רק 75 בהיסטוריה, אבל 87 במתמטיקה. ומלמד אותך לקבל את העובדה הזאת, ולכל היותר לנסות לשפר את עצמך בסטנדרטים חיצוניים. בקיצור, מלמד אותך להיות רובוט-עובד מושלם לחברה המנוכרת. אם זה טוב לך, תבושמי.

more

New member
היי

במקרה קראתי את השאלה שלך, ובמקרה יש לי לומר שכשהייתי בגילך הייתי באותה הדילמה. מה שלא ידעתי זה - שטעיתי. הלימודים זה אמצעי להשיג דברים אחרים בעולם שלנו. אם את באמת חושבת שהלימודים שם לא תורמים לך הרבה אז בנוסף כמו שאני עשיתי קחי קורסים באוניברסיטאות! או פתחי חלקים אחרים שבך, אבל אל תצאי מהלימודים כי זו תהייה טעות. אם יש לך חלומות גדולים קחי בחשבון שמסתכלים בחשיבות רבה על מה למדת ואם בכלל למדת. בנוסף - בצבא - אם את חושבת על ללכת... לרוב המקצועות הנחשבים צריך בגרויות ומספר מסויים של שנות לימוד. לרוב האנשים הצבא פותח הרבה דלתות, למשל לכתבים שכתבו בעיתון בית ספר ואז הגיעו לכתוב ככתבים צבאיים בצבא - בגלי צה"ל או בעיתון במחנה. - אחר כך מתקבלים מאוד מהר לתעסוקה בעיתונים רדיו וטלו´ ועוד ועוד דוגמאות, כמו למשל תפקידים פיקודיים והדרכה. ובכלל הכל! הצבא מסתכל על מכלול של קריטריונים, יכול להיות שתצליחי מאוד במבחני מיון הצבאיים - אבל בגלל שלא סיימת 12 שנות לימוד - יסיקו שאינך מסוגלת לעבוד בחברה. אלה הסקות שנשמעות לאנשים צעירים כמאוד לא נכונות, אבל העובדה היא שגם בראיונות עבודה תתקלי בכך. כשמגיעים ללימודים אקדמים - אם תרצי להיות רופאה, עו"ד, כלכלנית, וכו´ תתבקשי ל- 12 שנות לימוד. ויש עוד מליון סיבות שלא אתן עכשיו. מניסיון אישי - בדיעבד - למרות שחשבתי שבית הספר לא נתן לי כלום - טעיתי!

בשביל לרצות אחרים............

שחס וחלילה יגידו אוווווווו,הוא\י לא לומד. תמיד אפשר להשלים את מה שמפסידים,או למצוא תחליף.

בית ספר זה חרא ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

שונאת את הבית ספר מקום מגעיל דוחה שפל מלא אנשים מגעילים (במיוחד את המורים...אני יגיע גם לזה) מזבוז זמן בנוי על עיקרון החינוך והמוסר אבל לא פועל בעיקבותיו...... שונאת את האנשים ששם שאלה הם המורים המגעילים שעושים הפליות פועלים לפי הרצון להרוויח כסף ודורכים על תלמידים כמו חרא ........ אני עדיין מחכה לגמור את הבית ספר אני נשארת שם רק בגלל ההורים שלי והרצון להצליח בחיים ...אם בכלל.. בלי קשר של לחיות את הרגע זה פשוט בזבוז הרגע אני יתן לך דוגמה קטנה שנה שעברה הברזתי מכל שיעור תנ"ך לא למדתי כלום ! ! ! ! ממש כלום .... אז היה מבחן והמורה רצתה לדפוק אותי חזק במיוחד אותי אז החלטתי לעשות לה דווקא ! ! ! ! למדתי אולי שעתיים ממחברת של חברה שלי וקיבלתי 0 0 1 חחחחחחחח................ היית צריכה לראות את הפרצוף שלה כשנתנה לי את הבמחן שונאת מורות שונאת מורות שונאת מורות ושוב שונאת מורות רגע עוד פעם אחד שונאת מורות אולי שוב שונאת מורות......... עכשיו אני מרגישה הרבה יותר טוב אני לא יודעת אם מישהו קרה עד הסוף אבל שיחררתי כמה מסמרים שהיו תקועים בי ומי שקרא תודה :) אוהבת ולא מתאהבת מיכל:)

Ever~After

New member
מיכל

הם אולי "עושים כסף" (גם בקושי אם תשאלי אותי...), אבל זכרי שהם שם רק כדי שאת תוכלי לעסוק במשהו שהוא לא להיות...מורה עלוב (לפחות לדעתי) אז ככה...שאת לא צריכה להיות שלילית. אני בטוחה שהמורים קמים כל בוקר ומקללים את כל העולם, יותר ממה שאת.. שלך..

dooklove

New member
חיזקי ואימצי ../images/Emo63.gif

שלום לך, נסיכה. קראתי את הפניה שלך וישר חשבתי לענות, אולם השאלה באיזו עמדה לנקוט: להציעה לך להשאר בבית הספר או לפרוש? ההתלבתות מגיעה מתוך החוויה האישית שלי, מכוון שהיתי במצבך הכן הלכתי עם ליבי ופרשתי מבית בספר. הרושם שלי ממך שאת בחורה אנטלגנטית ויכולה להבין את הצורך בלימודים בעולם שלנו. יותר מזה הצורך של אדם אנטלגנט לספק את האנטלגנציה האישית שלו חזק לרוב ודורש מהאדם ללמוד ולדעת. מכאן אין סיבה שתעזבי את בית בספר בגלל חוסר עניין אנטלקטואלי אלה תמשיכי בלימודי הבגרויות ותספקי את הצורך שלך ללמד ולחוות חויית מחוץ לבית הספר. טעות עובדתית שלך היא שלא כול מה שלומדים עוסקים בו במשרד!!!!! אנשים שלא רוצים לעבוד במשרד יכולים למצוא עיסוק ללא צורך במשרד ולרוב ללא קשר להשכלתם. את רוצה להיות צלמת. למה שלא תלמדי צילום באוניברסיטה או באיזו אקדמיה לאומנית? חיזקי ואימצי בכול שתחליטי. תומך, דוק

לפרינספה ../images/Emo50.gif

מזל טוב! הגעת לשלב שבו שואלים את עצמנו מה אנחנו עושים פה בכלל?(זאת בבית ספר)וזה דבר שבדרכ כלל כולם עוברים אותו כולל אמתך הנאמנה.וזה קצת קשה לענות כי בעשור האחרון ביס נהפך לבית חרושת מעצבן לציונים וזה ממש מבאס.התשובה שלי היא נסי למצות את הענין של הרחבת אופקים ככל האפשר ואל תשכחי את הציונים בדרכ כי היום מה לעשות אי אפשר לזוז לשום מקום בלי תעודת בגרות. שלך חנה גונן

לכל החמודים שטרחו וענו לי...

בסוף החלטתי להשאר. וזה לא בגלל לחץ של ההורים או הסביבה, לא שאני אומרת שהוא לא הופעל... החלטתי להשאר בעקבות משהו מאוד חכם שאמר לי אדם שאני מאוד מעריכה: "לעולם אל תסגרי דלתות(אפשרויות), וזאת בכדי שלא תגיעי למצב שבו תאלצי לעשות דבר מה רק מפני שהוא האופציה היחידה הפתוחה בפניך. תמיד תפעלי לכך שאת תשלטי בחייך, ולא הם בך.תמיד תשאירי לעצמך את הזכות לבחור."הוא אמר, ואני הפנמתי.

elad2040

New member
כרצונך...

מי שמפחד כל חייו לסגור דלתות מגלה בסוף שהוא לא עבר בכל הדלתות בהן רצה לעבור.

elad2040

New member
את צודקת במאה אחוז.

עשית דבר שמעט מאד אנשים מצליחים לעשות בכוחות עצמם: להסתכל על הסיטואציה בה הם נמצאים מהצד בצורה ביקורתית. התשובה לשאלתך היא: לכי בעקבות לבך. אין ספק, זה המסלול הקשה יותר, אבל מי שלא מוכן לעשות את הבחירות וההחלטות שלו בגיל 16 לעיתים רחוקות יתחיל לעשות אותם בגיל מאוחר יותר. אין ספק שהכי קל להמשיך בנתיב שסלול לך מראש" בי"ס, צבא, טיול, תואר ראשון, עבודה, תואר שני, עבודה, חתונה, ילדים... כל החיים מתוכננים עד יום מותך אם תרצי. אני תומך בך במאה אחוז, וכמו שאמרת, לחזור לנתיב ה"נורמלי" זו תמיד אופציה.

למעלה