שאלה במבני נתונים

tamarhp

New member
למה לא?

הרי אם מחקתי איבר, אז עכשיו המצביע שבמקום ה-i במערך יצביע על איבר שלא קיים. לכן נצטרך שהאיבר במקום הi יצביע על האיבר הבא. ואז במקום הi+1 יצביע על הבא וכו' עד N!

vinney

Well-known member
פיספסת את כל הפואנטה ברשימה מקושרת

הוצאת איבר ברשימה מקושרת מתבצעת בO של 1.

tamarhp

New member
בפורום שלנו המתרגל כתב

"הפעולות שרשומות בתרגיל אלה רק דוגמאות. צריך כמו שכתוב בתרגיל, שהמערך שלכם יעשה את כל הפעולות, ובאותם זמנים. למשל, גם הכנסה לאיבר במקום ה i, היא חוקית במערך שלכם(וצריכה לקחת O(1).) (כמובן אם יש באינדקס i כבר איבר, אז כל מה שצריך זה לדרוס אותו.)" אם אנחנו מדברים על מערך רגיל, ומוציאים ממנו איבר, אז זה לא שסתם יש עכשיו איבר ריק, אלא צריך לצמצם את המערך ולכן זה לוקח O(n). נכון? לכן, גם ברשימה מקושרת + מערך מצביעים - אם מוציאים איבר, זה לא שעכשיו יש "חלל ריק" באמצע הרשימה אלא האינדקסים שמצביעים עליהם במערך צריכים "להצטמצם", כי אחרת יהיה מצביע במקום i שיצביע על תא לא קיים ברשימה, וכשאני ארצה לגשת לאיבר במקום ה-i אני לא אגיע אליו. (ואם אנחנו מתייחסים לאיבר הריק בתור סתם בדיקה האם קיים איבר או לא, זה בדיוק כמו מערך רגיל שמוחקים ממנו איבר ולא נוגעים באיברים הבאים אלא סתם משאירים תא ריק, ואז זה ממילא O(1).)

tamarhp

New member
בעצם השאלה שלי היא כזו:

אם היה לי מערך A[1] = 3 A[2] = 4 A[3] = 5 ומחקתי את האיבר השני, אז עכשיו המערך יהיה A[1] = 3 A[2] = null A[3] = 5 >> (הוצאה של O(1) גם במערך רגיל, בלי להשתמש ברשימה מקושרת) או: A[1] = 3 A[2] = 5 >> (צמצום של המערך, וזה קורה גם במערך של מצביעים לרשימה מקושרת) ?

vinney

Well-known member
זה לא נכון

במערך רגיל, שמוצאים איבר מה שנשאר זה חלל ריק, בדיוק כך. גודל המערך לא משתנה רק כי הוצא ממנו איבר.

tamarhp

New member
אז זה מחיקת תוכן, לא הוצאה!

לא היתה לי בעיה לפתור את התרגיל ממזמן אם לא הייתי מתייחסת למחיקת תוכן בתור הוצאה.

למעלה