שאלה בנאלית שמחפשת מילים

שאלה בנאלית שמחפשת מילים

היה לי דיון עם איזו אמא מהגן הקודם על מה מסבירים לילדים על מקורותיהם. בשיחה היא טענה שיש להסביר לילד/ה שיש אבא, הוא רק לא בתמונה ואני אמרתי שאין אבא, יש תהליך הולדה אחר בו אין אבא. תהיתי באילו מילים אתם/ן משתמשותים, ורציתי לפתוח לדיון.

אני חייבת להדחף

למרות שהילדים שלי קטנים מידי המילה הראשונה שלהם היתה אבא.כל היום אבא בא אז ענינו להם כמו בפרסומת "אבא לא יבוא יותר" אבל ברצינות איך שזה נראה לי עכשיו נסביר שאין אבא. אבל אני לא יודעת איך נסביר להם (אם בכלל) שהם אחים מהאבא.

בתור מילה ראשונה...

"אבא" יותר קל לבטא מ-"תורם זרע"
. אנחנו בהתחלה סיפרנו (פעם אחת) על "האיש שטוב שנתן לנו זרע מתנה"... ואיך שהסיפור יצא לי מהפה, שמחתי שהיא רק בת שנתיים ואולי לא תזכור מה אמרתי. בפעם הבאה, כמה שבועות אחר כך כבר סיפרתי על מקום בבית החולים, על יד איפה שהתינוקות נולדים, ששם יש חנות קטנה לזרעונים
! זה היה בדיוק אחרי שביקרנו יולדת , בת משפחה, וראינו את חדר התינוקות עם כל התינוקות שוכבים באקווריומי-הפלסטיק, והסברנו כבר באותה ההזדמנות על איך התינוק גדל בבטן. האמת היא בד"כ התשובה הכי נוחה.

אבא גאה

New member
אני לא פסיכולוג

אבל נראה לי שיותר קל לילד להתמודד עם "אין" מאשר עם "יש" אבל.... כשאומרים לילד ש"יש" אבא הוא יתחיל לחשוב "אז למה אנחנו לא בקשר" "למה הוא לא בא ליום ההולדת שלי".....הוא ישווה את ה"קשר" שיש לו עם ה"אבא" שלו לאבהים אחרים שהוא מכיר וזה נראה לי מקור לבעיות. וגם....מה זה אבא? זה שתרם זרע נחשב אבא? כשהילד שואל על "אבא" הוא מתכוון לכל ה"חבילה"....מי שיקח אותו לגן חיות ויקח אותו על הכתפיים ויבנה לו מטוס וכו'.... במקרה של "בנק הזרע" לדעתי המינוח הנכון להשתמש בו הוא "אין אבא"!

אין לך אבא, יש לך שתי אמהות.

זו היתה התשובה לשאלה הראשונה שנשאלה בנושא ("איפה אבא שלי?"), כשהמתוקיק היה בן שנתיים פלוס. מסכימה עם אבאגאה שיש להדגיש את ה"יש" על חשבון ה"אין", ועם קונדסונת על כך שלילדים אין אבא פשוטו כמשמעו. כשקצת בגר, כשנתיים אחר-כך, השאלה כבר באה על רקע אחר, זה של 'איך באים ילדים לעולם', ואז נענה בהסבר על בנק הזרע (מחליפים את המילים 'אמא-אבא' ב'איש-אישה', זה נותן זרעונים ולזו יש ביציות, ומספרים על הבנק המיוחד שממנו אמא ואמא לקחו את הזרעונים, ועל הרופאה שעזרה לנו להכניס אותם לגוף, ועל התוצר הנפלא שיצא מכל זה...).

OY OY OY

I just realize who you are... But which one of you are you? I'm going to a corner to sit and contemplate my "tembeli'yuti"... I do not like English!

טרודי

New member
לפי הגיל

לילדים בגיל הגן, "אין אבא" זה ברור ופשוט ועונה להם על כל השאלות. ממש לא צריך להסתבך עם אבא נפקד ואיפה ולמה ומה. זה מה שאמרתי לנסיכתי מהפעם הראשונה שעלתה השאלה (לא ממנה, דווקא מחבר מהגן), וזה מה שהמשכתי להגיד לה ולחבריה כמה שנים. "לא לכל הילדים יש אבא." קביעת עובדה נחרצת. בגיל יותר מאוחר, אחרי שצפתה ב"ילד בא מאהבה" כמה פעמים, היא שאלה "אבל האבא נותן לאמא גרעין...?" ואז הסברתי שנכון שבדרך-כלל זה ככה, אבל אפשר גם ללכת לבנק הזרע ולקנות זרע וככה לעשות תינוק. זה סיפק אותה. היא לא ביקשה הבהרה, וכרגע אני לא בטוחה שהיא יודעת שהזרע שבבנק הזרע מגיע מאנשים (ולא מייצרים אותו שם בתהליך סינטטי כלשהו). עכשיו היא מדברת חופשי על "בנק הגרעינים" (לא עוזר לי כמה שאני מתקנת אותה שזה זרעים ולא גרעינים), ומבקשת שאלך לשם שוב כדי לעשות לה אחות תינוקת (NOT gonna happen!). מן הסתם מתישהו נצטרך להבהיר את הנקודה הזו שמאחורי הזרע יש תורם. אבל בשלב הזה כבר אפשר יהיה לדבר באופן בוגר על ההבדל שבין תורם לבין אבא. לדבר עם ילד בגיל הגן על "אבא שלא בתמונה" נראה לי להזמין צרות. אין לו את השפה, ואת ההבנה, לדון במשהו כזה. לדעתי.

אם לא שמתם לב הבלעתי את שאלת האחים

הילדים שלי הם אחים בהגדרה(בגללנו). אבל הם גם מאותו תורם ויש קרבה ביולוגית. יש דברים שזה משפיע, לדוגמה אם מגלים אצל אחד משהו ישר צריך לבדוק גם את השני. עד היום קרה בשלושה מקרים שונים. איך מסבירים את הקרבה הביולוגית, שהרי אם אין אבא אז הם לא אחים ביולוגים אלא רק אחים מאומצים. ואם הם אחים ביולוגים אז ממי? יש גם סתם אנשים מעצבנים שאומרים להם תן את זה לחבר שלך(במקום לאחיך)(כל מיני חברות של אמא ).והכי קל גם אם לא הכי נכון זה להגיד הם מאותו אבא.זה סותם פיות נהדר.

אחים -

הם בוודאי אחים - אבל לא רק בגלל שהם מזרע של אותו תורם - אלא בעיקר משום שהם של אותן אמהות. גם שני ילדים מאומצים באותו בית - הם אחים! את מתייחסת לאחאות הביולוגית - וזה גם רלוונטי... אבל לדעתי שייך לעובדה שהם מאותה "שקית זרעונים" - כמו שתי צנוניות באותה הערוגה

וגם -

אם את אומרת "להגיד הם מאותו אבא.זה סותם פיות נהדר. " - מייד את יוצרת "אבא" - והופכת אתכם למשפחה של 3 מבוגרים - אחד מסתורי ונעדר... האם זה מה שרצית? האם בשביל סתימת פיות את צריכה "אבא"?? האם את לא מספיק אסרטיבית בפני עצמך - כדי לסתום פיות ולהסביר לחברות של אמא שהם אחים??

../images/Emo122.gif ממש ננזפתי קשות

כמובן שהם בראש ובראשונה וגם באחרונה אחים בגלל היותם בנים של שתי אמהות. וכמובן שאני מבינה שסתימת הפיות בצורה זו היא לא דבר נכון. מה שבאמת רציתי זה איך להסביר להם את היותם משויכים ביולוגית למרות שקרוב לוודאי זה אפילו לא יעלה עד גיל יחסית מבוגר. טוב ענין הצנונית יכול להיות טוב את צודקת שאנחנו צריכות לשים לב יותר לענין האבא.והדיבור עליו.

לא... לא ... לא... ../images/Emo52.gif

ממש לא היתה כוונה להשמע נזפנית - וסליחה
אם יצאתי ככה... זו מין לאקוניות של זמן-לחץ בבית.. וגם - אם עניין הצנוניות לא יעבוד מספיק טוב - תנסו חצילים
או חרובים

biology shmaiology...../images/Emo8.gif

These are all cultural definitions. Your kids are brothers because you are their parents. And please let me talk to your mom's friends...I've seen a few of those during my "parental" years and I still see them now. Among our family members. Yikes...

האמא ההיא מהגן הקודם, שאמרה

שמבחנה (או טרמוס?) היא "אבא" - מה היא? נשואה? חד הורית? יכול להיות שהיא לא חשבה על זה יותר מ-דקה?

האמא ההיא

שאמרה שלילדים יש אבא, הוא רק ל בתמונה היא אשה נשואה ואם לשני ילדים, וההמשך למשפט ההוא היה " אני לא מאמינה בלשקר לילדים או להגיד חצאי אמיתות". הנסיון שלי לומר לה שזה לא שקר, אלא אמת החיים של הנסיכים, נתקל בקיר אטום. תודה על המילים.
לפעמים ניסוח של מי שניסח את התשובה עוזר למצוא מילים משל עצמנו. הנסיכים שלנו עוד לא התעניינו בכלל בתהליך ההולדה, לא שאלו מנין באים ילדים לעולם, לען התשובות האלה מוקדמות עבורם. לא נראה לי להכניס להם את התשובות על תהליך ההפריה וההולדה בלי שיגלו עניין בזה בעצמם. הם יודעים מי היה בבטן של מי, לפעמים מתמרמרים על כך ( למה הנסיכה היתה בבטן שלך ולא אני?) אבל לא שואלים איך הגיעו לשם. חשבתי על זה שלא מטריד אותי איך אענה להם, התחושה שלהם יש לי את התשובות, הקושי הוא דוקא עם אמהות מהגן וכאלה ששואלים מבחוץ.

האמא ההיא...

במקום לנסות לענות לה, הייתי פונה אליה בשאלה : "מה זה אבא להגדרתך?" ואחרי שהיא הייתה מגדירה אב - הייתי בודקת איתה, אם זרע של "מוכר זרע" (מינוח יותר מדוייק לטעמי מתורם-זרע) - הוא מימוש של מהות אבהית בעיניה. לפעמים לא/נשים קשה קצת לקבל יציאות מהמשבצת... זה רק אומר שכדאי לנו להשקיע בלעזור להן ! אחרי הכל - אנחנו בונות את העולם שלתוכו יגדלו ילדנו...

למעלה