שאלה בנוגע לבקשה פרוויזורית

דויד76

New member
שאלה בנוגע לבקשה פרוויזורית

שלום לחבריי הפורום , הייתי מעוניין לדעת איך עובדת ההגנה מבחינת רישום הבקשה הפרוויזורית האם אחריי שקיבלתי את האישור מ USPTO אני חופשי לספר על הרעיון מבלי לדאוג להחתים על הסכם סודיות ? או שאין קשר בין הדברים ועדיין צריך לשמור את הרעיון בחדרי חדרים ? אשמח לתשובה , תודה דויד76

arnond

New member
Provisional patents

בקשת פטנט ארעית (או provisional patent application בלעז) נותנת לממציא הגנה דומה לבקשת פטנט רגילה מבחינת תאריך הקדימה. מה שיהיה מפורט בבקשת הפטנט הארעית יוגן, אבל אם במהלך הפיתוח יווצר חומר חדש, הוא לא יוגן. אבל, חשוב לזכור כי מבקשת פטנט ארעית לא ניתן לקבל פטנט מכיוון שהיא לא נבחנת. בהצלחה, ארנון דוד

דויד76

New member
provisional

בוקר טוב , האם אפשר להגיד שהתעקשות על חתימת הסכם סודיות לא נחוצה במקרה שהרעיון רשום בבקשה פרוויזורית? האם אני יכול ללכת למשקיעים פוטנציאליים מבלי לחשוש מגניבה אפשרית ? תודה דויד

SZ Co

New member
הרעיון אינו רשום

בקשה זמנית לפטנט, כשמה כן היא, בקשה זמנית ותו לא. על מנת שתוכל לאכוף זכויות בפטנט עליך ראשית להחזיק בבעלות על פטנט רשום - פטנט רשום אינו בקשה שהוגשה, פטנט רשום הוא כזה שהוגשה בגינו בקשה והבקשה נבחנה, נתקבלה ורק אז נרשמה. תיאורטית, אם הבקשה נערכה ע"י משרד עורכי פטנטים והיא ערוכה כבקשה מלאה הכוללת את כל החומר הנדרש, אז אין בעיה לפרסם את ההמצאה. אולם אם אין זה המצב, אז יכול להיות שאין כלל ערך אמיתי לבקשה שהוגשה שכן על מנת לשמש תאריך בכורה אפקטיבי לבקשה מלאה - עליה לעמוד בתנאים המהותיים הנדרשים מבקשת פטנט. חשוב לזכור, אין קיצורי דרך ואין פתרונות קסם בעולם הפטנטים. בברכה,

SZ Co

New member
הודעתו של liorhadad10

בטעות מחקתי כאן הודעה של liorhadad10 , תוכנה היה כדלקמן: אז מה הטעם בהגשה פרוויזורית? ולהלן בסיסי חוסר ההבנה והבילבול שלי. תאורטית ניתן לכתוב ולהגיש בקשה פרוויזורית עי כל אחד לראיה יש אתרים ברשת שדרכם ניתן לרשום בקשה כזאת בכלום כסף (אני אצרף לינקים שלהם בהמשך). אני מבין שמקבלים מספר כלשהו שמגן על התאריך הראשוניות. לאחריו ניתן להתחיל לבדוק את השוק ברמה של כדאיות שיווקית ואף להתחיל בשיווק. שיווק מבטל את הסודיות, אי לכך חושף את הפטנט. לאחר שנה מהגשת הפרווזריות ניתן להחל רישום כפטנט מן המיניין. (כך הרווחתי שנה). לאחריה אולי אף להתקדם לPCT. נכון, זמן זה כסף. לשאלתי וחלק מבילבולי, השקעתי כסף בפרוויזורי, אך פחות מבפטנט רגיל ומסודר. יכולתי לצאת לשוק ולבחון את השוק. ואם זה מתאים לשוק (השוק מקבל את המוצר) אני אוכל להמשיך בתהליך הרישום לפטנט (אני מזכיר כבר המוצר ראה אי אילו אנשים ושווקים). אם לא, אני אזנח את הרעיון. מה אני מרוויח פה? האם עצם הגשה פרוויזורי (כשמה כן היא) הבקשה רק בחיתולים ולא עברה את קולמוס הדיינים (נעשתה ע"י לא בר סמכות) ועולה לי קצת כסף , מאפשרת לי לבדוק את השוק, ואז אם אני מעוניין להמשיך, חוסכת לי? או שכדי ללכת לעורך פטנטים להכין פרוויזורי, לבדוק את השוק ולהחליט בעוד שנה אם אני ממשיך? האם לא כדי ללכת ישר לרשום זאת כפטנט דרך משרד פטנטים? ולשלם כבר את כל העליוית? שימו לב אני ממממממש מבולבל. סליחה מראש.

SZ Co

New member
ותשובה...

ממציא שמגיש בקשה זמנית שאינה ערוכה כבקשה מלאה צריך לדעת, ואיש מקצוע אמיתי גם יאמר לו זאת, שהוא לוקח על עצמו סיכון משפטי משמעותי. בארה"ב אכן ניתן להגיש בקשה זמנית שהתנאים _הפורמאלייים_ (כלומר לדוגמא השרטוטים, אופן חלוקת בקשת הפטנט לפרקים וכדומה) לגביה חופשיים יותר והאגרה שיש לשלם בגין הגשתה נמוך יותר. אולם מבחינה _מהותית_ התיאור בבקשה הזמנית חייב להיות כולל ומלא כאילו מגישים בקשה מלאה. לממציא יהיה קשה מאוד להגן על שינויים שקיימים (או שאפילו רק נדמה שקיימים!) בין הבקשה המלאה לבקשה הזמנית שהרי אסור לממציא להוסיף חומר חדש לבקשת הפטנט המלאה המתבססת על הזמנית. בסופו של יום, הניסיון מלמד שישראלים (וגם אחרים) רבים נופלים למלכודת "פתרון הקסם". אם בקשה זמנית הייתה אכן מספיקה, לא היה צורך בבקשות מלאות. אבל בעולם הפטנטים אין פתרונות קסם... סיכוייה של בקשה זמנית שלא נערכה כבקשה מלאה לעבור בדיקת נאותות או להיות הבסיס לאכיפה של תביעת הפרה נמוך ביותר. לעיתים, מאחר והייתה חשיפה של ההמצאה ובקשת הפטנט הזמנית נערכה בצורה רשלנית לא ניתן לתקן את הנזק והממציא מאבד את כל זכויותיו בהמצאה. מאחר וקיים המיתוס הזה של "פתרון הקסם" הבקשה הזמנית - קיימים גם הרבה אנשים בעולם שמנסים להרוויח כסף מהיר על בסיס המיתוס ומקימים כל מיני אתרים שמאפשרים, כפי שציינת, להגיש בקשות "בכלום כסף" (אבל - you get what you pay for). בברכה,

liorhadad10

New member
תודה, אם כך אז לשם מה הפרוויזורית?

אם כך מה הטעם בפרוויזורי, ממה שעולה מדבריך, כדאי לרוץ על רישום מלא ולא פרוויזורי. לא?

SZ Co

New member
בקשה זמניתי היא הליך, הבעיה היא בישראלים

ההגשה של בקשה זמנית היא הליך פרוצדוראלי, בישראל המונח בקשה זמנית הפך להיות שם נוסף לעריכת בקשה _חלקית_ וזו הבעיה. טוב מאוד שיש אפשרות להגיש בקשה בזול, שאינה מתפרסמת אם לא מגישים בקשת המשך - יש לזה במקרים מסוימים ערך רב מאוד. אבל חייבים שהבקשה שמגישים תהיה ערוכה כמו שצריך (כלומר ערוכה כ"בקשה מלאה"). צריך לזכור שהבקשה הזמנית הוצגה בארה"ב כחלק משינויים מהותיים שנעשו בחוקי הפטנטים שם ב-95' והכי חשוב לזכור שזה שיש אפשרות חוקית לעשות משהו לא הופכת אותו לפתרון טוב או נכון... בברכה,

למעלה