שאלה בנוגע להבטחת הכנסה

מצב
הנושא נעול.

banjo3

New member
שאלה בנוגע להבטחת הכנסה

שאלה בנוגע להבטחת הכנסה
הבעיה היא כזו - נתונים: 1. בעלת דירה למגורים כאשר 50 אחוז ממנה הם משכנתא שמשולמת עליה רק הריבית והקרן ניתנת לסילוק עוד 4 שנים. 2. פיצויים + תגמולים מביטוחי מנהלים 75,000 ש"ח 3. שטח חקלאי בשווי 100,000 ש"ח 4. גילי 57 5. סטטוס גרושה עם ילדים מעל גיל 25 6. פוטרתי מעבודתי לפני כשנה המגרש החקלאי הועבר לפני כשנתיים ללא תמורה לאחד הילדים כולל העברה בטאבו.מהפיצויים והתגמולים נשאר חצי מהסכום. הביטוח הלאומי טוען שיש תקנה שאומרת שנכס שהועבר עד 5 שנים לפני הגשת התביעה להבטחת הכנסה רואים בו כאילו שייך עדיין לבעליו. סכום הגמלה שהנני מקבלת נכון להיום הוא כ- 700 ש"ח. על פי מכתב הפירוט שלהם נאמר לי כי הסכום הכולל 175,000 ש"ח ממנו נלקח לצורך החישוב 8 אחוז מחולק ב-12 ומסכום הגימלה מורידים את התוצאה שיוצאת מהחישוב הנ"ל. עוד 3 חודשים יש דיון בבית המשפט האיזורי לענייני עבודה בת"א. איך אני יכולה להפריך את טענות הביטוח הלאומי? ולמרות התקנה לגבי נכסים עד 5 שנים להראות שהמגרש באמת כבר לא שלי? יש בידי הב"ל מסמכים של הטאבו שהמגרש כבר לא רשום עלי.

לא תוכלי להפריך את הטענות...

שאלה בנוגע להבטחת הכנסה
הבעיה היא כזו - נתונים: 1. בעלת דירה למגורים כאשר 50 אחוז ממנה הם משכנתא שמשולמת עליה רק הריבית והקרן ניתנת לסילוק עוד 4 שנים. 2. פיצויים + תגמולים מביטוחי מנהלים 75,000 ש"ח 3. שטח חקלאי בשווי 100,000 ש"ח 4. גילי 57 5. סטטוס גרושה עם ילדים מעל גיל 25 6. פוטרתי מעבודתי לפני כשנה המגרש החקלאי הועבר לפני כשנתיים ללא תמורה לאחד הילדים כולל העברה בטאבו.מהפיצויים והתגמולים נשאר חצי מהסכום. הביטוח הלאומי טוען שיש תקנה שאומרת שנכס שהועבר עד 5 שנים לפני הגשת התביעה להבטחת הכנסה רואים בו כאילו שייך עדיין לבעליו. סכום הגמלה שהנני מקבלת נכון להיום הוא כ- 700 ש"ח. על פי מכתב הפירוט שלהם נאמר לי כי הסכום הכולל 175,000 ש"ח ממנו נלקח לצורך החישוב 8 אחוז מחולק ב-12 ומסכום הגימלה מורידים את התוצאה שיוצאת מהחישוב הנ"ל. עוד 3 חודשים יש דיון בבית המשפט האיזורי לענייני עבודה בת"א. איך אני יכולה להפריך את טענות הביטוח הלאומי? ולמרות התקנה לגבי נכסים עד 5 שנים להראות שהמגרש באמת כבר לא שלי? יש בידי הב"ל מסמכים של הטאבו שהמגרש כבר לא רשום עלי.
לא תוכלי להפריך את הטענות...
בענין הזה ביטוח לאומי מסתמך באמת על התקנות. לפי התקנות, לוקחים את השווי של הנכסים, ורואים כאילו 8% מהשווי זו ההכנסה השנתית, (אלא אם ההכנסה בפועל גבוהה יותר, ואז יחשבו לפי ההכנסה בפועל). (תקנה 10(א)). לפי התקנות - אם נכס הועבר ללא תמורה או בתמורה מועטה יחסית לשווי האמיתי שלו - אז יראו אותו כשייך למעביר במשך 5 שנים מיום ההעברה, ואם הילד עדיין בחזקתך - אז ימשיכו לראות את זה ככה גם אחרי שיעברו 5 שנים. (תקנה 11).

Che guevera

New member
תביעות לדחיית אבטחת הכנסה

שאלה בנוגע להבטחת הכנסה
תביעות לדחיית אבטחת הכנסה
בעילות שאת מתארת,מוגשות לאלפים במגזר הערבי ששם לא תמיד יש העברה מסודרת בטאבו,ואו בניין שלם הרשום על שם התובע,ובפועל כל בניו גרים שם עם נשותיהם לאחר שהוסיפו תוספות וקומות בית הדין בוחן כל תביעה כזו לגופה ואם תוכיחי את טענתך,אני מניח שזה ילקח בחשבון בבית הדין,אגב הגשת תביעה לאבטחת הכנסה פטורה מתשלום אגרה,ואם תראי שבית הדין לא מקבל את טענותייך ומציע לך למשוך את התביעה --תמשכי את התביעה וכל הסיכויים שלא יפסקו לך תשלום הוצאות המשפט(בדרך כלל)

מצב
הנושא נעול.
למעלה