שאלה בנוגע להיריון ועבודה חדשה

מצב
הנושא נעול.

התחלתי לעבוד לפני 3 שבועות במקום עבודה חדש, בדיעבד מסתבר, שכשהתחלתי לעבוד שם כבר הייתי בהיריון, אבל לא ידעתי מזה. כרגע כמובן שעוד לא סיפרתי להם כלום, אבל אני אצטרך לספר. אז כמה שאלות: מתי צריכים לספר בעבודה ? האם העובדה שהייתי בהיריון כשהתחלתי לעבוד שם אומרת שמותר להם לפטר אותי בגלל זה ? תודה

החובה לספר היא החל מהחודש החמישי.

התחלתי לעבוד לפני 3 שבועות במקום עבודה חדש, בדיעבד מסתבר, שכשהתחלתי לעבוד שם כבר הייתי בהיריון, אבל לא ידעתי מזה. כרגע כמובן שעוד לא סיפרתי להם כלום, אבל אני אצטרך לספר. אז כמה שאלות: מתי צריכים לספר בעבודה ? האם העובדה שהייתי בהיריון כשהתחלתי לעבוד שם אומרת שמותר להם לפטר אותי בגלל זה ? תודה
החובה לספר היא החל מהחודש החמישי.
אבל אולי כדאי לך לספר כבר קודם. זה שלא סיפרת את זה כשהתחלת לעבוד לא מצדיק פיטורים שלך בגלל זה. בכל מקרה אסור להם לפטר אותך בגלל ההריון.

שיר ורד

New member
שימי לב

שימי לב
לפי הפרשנות המקובלת לחוק את אכן צריכה להודיע בחודש החמישי להריון. המעביד רשאי לפטר אותך גם במהלך ההריון ובתנאי שזה לא בגלל ההריון. אבל, פיטורים לעובדת בהריון שעבדה לפחות שישה חודשים מחייבים אישור של השר שאכן נעשו שלא בגלל ההריון, פיטורים הנעשים לפני כן, לא מחייבים אישור השר ואם העובדת חושבת שפוטרה בגלל ההריון, היא צריכה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה לביטול הפיטורים. במקרה שלך, אם תצליחי להסתיר את הריונך, עד שתצברי חצי שנת עבודה בלי לספר למעסיק, אזי כדאי לספר רק לאחר חצי שנת עבודה. אם לא תצליחי להסתיר, כדאי לספר קצת לפני שהמעסיק מבין זאת לבד בלי שתספרי. רצי לזכור שאומנם מרבית המעסיקים אינם מפטרים עובדת בגלל שהיא בהריון, אך בגלל החוק המחייב אותם להעסיקה (ולעיתים גם לשלם לה פיצויי פיטורים) לאחר חופשת הלידה, רבים מנסים לפטרה בתקופת ההריון. יש לראות גם פיטורים כאלו, כפיטורים הנובעים מההריון.

לדעתי - במצבך רצוי לא לספר עד חודש

לדעתי - במצבך רצוי לא לספר עד חודש
חמישי. לאחר 6 חודשי עבודה המעביד חייב לקבל אישור מהמפקחת על עבודת הנשים במשרד העבודה. הוא צריך לתת הסבר מספק ומפורט לפיטוריך ועצם ההליך הוא קצת מורכב. זה בהחלט מרתיע מעבידים. כאשר את עובדת פחות מ6 חודשים, המעביד יכול לפטר אותך ואז חובת ההוכחה היא עליך שהפיטורים היו בגלל ההריון. קשה יותר להוכיח זאת. מה גם שאין פניה למפקחת אלא עליך לתבוע בעילה של אפליה בבית המשפט. זה הרבה יותר מורכב עבור העובדת. אם תחכי עד חודש חמישי, זה מקרב אותך ל-6 חודשי העבודה שאחריהם הפיטורים צריכים לעבור דרך המפקחת. המלצתי - חכי - אבל זה כמובן לשיקולך.

פתאום חשבתי לעצמי שאולי קצת בלבלנו

אותך עם כל התשובות. אם לא היינו ברורים, אז תשאלי שוב ואני אסביר יותר טוב. ורק כדי לסכם - אני לא חוזרת בי מהמלצתי שלעיל במקרה הספציפי שלך (אם היית עובדת מעל 6 חודשים - אז הייתי אומרת לך לספר מתי שבא לך כל עוד זה עד חודש חמישי). בהצלחה בהמשך ההריון.

שיר ורד

New member
לפי התיאור שלה

אותך עם כל התשובות. אם לא היינו ברורים, אז תשאלי שוב ואני אסביר יותר טוב. ורק כדי לסכם - אני לא חוזרת בי מהמלצתי שלעיל במקרה הספציפי שלך (אם היית עובדת מעל 6 חודשים - אז הייתי אומרת לך לספר מתי שבא לך כל עוד זה עד חודש חמישי). בהצלחה בהמשך ההריון.
לפי התיאור שלה
החודש החמישי יוצא לפני שהיא תעבוד חצי שנה. לדעתי , דחיית ההודעה רק מאפשרת מצב שבו המעסיק יפטר אותה בגלל הריונה בלי להסתכן. ישנם לא מעט אנשים (וביחוד נשים) שמזהים הריון גם בחודש רביעי, ביחוד אצל אשה שרואים אותה יום יום. אם המעסיק יבחין שהיא בהריון ועדיין לא הודיעה לו, הוא עשוי לפטר אותה מיידית ואז לא רק שאין לה את ההגנה של אישור השר, לא תהיה לה כל עילה לתביעה לביטול הפיטורים, מאחר והמעסיק יתמםם ויומר שהוא בכלל לא ידע שהיא בהריון. לדעתי עליה להודיע למעסיק בסביבת חודש שלישי רביעי ולא לחכות עד חודש חמישי. לחילופין, אם היא כבר מחכה, להמתין עד שתעבור חצי שנה במקום עבודתה.

נכון ועדין - לדעתי, הודעה על ההריון

לפי התיאור שלה
החודש החמישי יוצא לפני שהיא תעבוד חצי שנה. לדעתי , דחיית ההודעה רק מאפשרת מצב שבו המעסיק יפטר אותה בגלל הריונה בלי להסתכן. ישנם לא מעט אנשים (וביחוד נשים) שמזהים הריון גם בחודש רביעי, ביחוד אצל אשה שרואים אותה יום יום. אם המעסיק יבחין שהיא בהריון ועדיין לא הודיעה לו, הוא עשוי לפטר אותה מיידית ואז לא רק שאין לה את ההגנה של אישור השר, לא תהיה לה כל עילה לתביעה לביטול הפיטורים, מאחר והמעסיק יתמםם ויומר שהוא בכלל לא ידע שהיא בהריון. לדעתי עליה להודיע למעסיק בסביבת חודש שלישי רביעי ולא לחכות עד חודש חמישי. לחילופין, אם היא כבר מחכה, להמתין עד שתעבור חצי שנה במקום עבודתה.
נכון ועדין - לדעתי, הודעה על ההריון
עכשיו בעיתית יותר בדיוק מהטיעונים שנתת קודם. המעביד יכול לפטר אותה חודש אחרי שהיא מודיעה ולהציג מצג שאין לכך כל קשר להריון ויהיה מאוד קשה להוכיח את הקשר. מה גם, שכאשר אין את מחסום המפקחת, הגשת תביעה בעילת אפליה הופכת את העניין למורכב כל-כך שרוב הנשים בסופו של דבר לא תובעות. לפי החישוב שלי, המתנה עד חודש חמישי מעמידה אותה ממש גבולי עם ה-6 חודשי העסקה, ולדעתי האישית זה עדיף. אני חושבת שלא בהכרח אפשר לדעת על ההריון ובטח כאשר מדובר בעובדת חדשה. זה באמת כבר יותר מידי אינדיוידואלי בכדי שנוכל לחוות את דעתינו. זה בהחלט לשיקולה מכל הטעמים שנתנו בפניה. ומהסיבות האלה כתבתי שזו דעתי האישית. נדמה לי שכך אני הייתי פועלת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה