שאלה בנוגע להסכם סודיות

yuvalgolanorgil

New member
שאלה בנוגע להסכם סודיות

סתם שאלה שמפריעה לי בראש... נניח שיש חברה שעוזרת ליזמים לפתח את המוצרים שלהם בתמורה ל50% וחותמים על הסכם סודיות וכו' עכשיו השאלה שלי היא איך ההסכם הזה מונע ממני להגיד על פטנטים אחרים של החברה הנ"ל שהם שלי (וחתמתי איתם על הסכם סודיות עליהם) או להפך מה מונע מהחברה להגיד שזהו אינו הרעיון שדובר בהסכם הסודיות ? האם הרעיון כתוב בהסכם ? ואם כן , מה מונע מהחברה לא לחתום על ההסכם אחרי שהם יודעים את הרעיון ? בקיצור קצת פרטים על הסכם סודיות יעזרו לי לסדר את הראש... תודה מראש יובל

הסכם סודיות

שלום יובל, עלית על בערך חצי מהבעיות העיקריות של הסכמי סודיות. הסכם סודיות כשלעצמו הוא כלי משפטי מאוד חלש ולמעשה אין דרך לאכוף הסכם סודיות אם המפר הוא אפילו טיפה מתוחכם. אכן, כדי שיהיה תוקף סביר להסכם סודיות צריך לפרט בו את הרעיון, ואכן האדם שאמור לחתום קורא את המסמך לפני שהוא חותם - כלומר הוא נחשף לרעיון עוד בטרם חתם על ההסכם. הוא אכן יכול לעצור שם. אמנם בדיני החוזים יש כלים שאמורים לאפשר פעולה מסוימת אולם נטל ההוכחה יהיה מאוד כבד. לכן נהוג לציין שהסכם סודיות הוא כלי משפטי בעייתי. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

אדנדום

New member
חשיפה לרעיון טרם החתימה

בהסכם סודיות סטנדרטי אין חשיפה מלאה של הרעיון, אלא תיאור הרעיון במשפט אחד. בדרך כלל, אין די במשפט זה כדי להבין את הרעיון לאשורו או כדי לייצר את ההמצאה. מצד שני, המשפט אמור להגדיר בצורה די טובה את "כותרת" הרעיון, כך שמפר ההסכם לא יוכל להתחמק מאחריות. לפחות מבחינה זו, לדעתי, אין חשש אמיתי.

אבל!

כאשר אין חשיפה מלאה של הרעיון נוצרת בעיה אמיתית של שיוך ההסכם להמצאה הספציפית ונשאר המון פתח לטענות ולטיעונים של "ליד" ההמצאה. מתחילה בעיה של נטל הראיה בהצגת פרשנות כזו ולא אחרת. סתם כדוגמא בסיסית, אם נכתב בהסכם "רעיון ליצירת משאבה סיבובית", מי יכול להוכיח למה בדיוק הייתה הכוונה? מפר ההסכם יגיד הוא בכלל דיבר על משאבת ואקום ואני מייצר משאבת בוכנה. אם נכתב במפורש משאבת בוכנה" אז ימצאו רזולוציה יותר קטנה להתווכח עליה - לא פשוט העניין הזה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

yuvalgolanorgil

New member
צילום הפגישה

זה אולי נשמע טיפשי ... אבל האם צילום המפגישה בה אני מספר על הרעיון וכו' יכול להועיל במקרה של הפרה בעתיד ? שוב תודה , טוב שיש כזה פורום שאפשר לפנות עליו ....!! יובל

כן

מבחינה ראייתית, הקלטת אודיו (יותר פרקטי) או וידאו יכולה מאוד לעזור. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

Genor

New member
לדעתי אינך צודק

תארו מצב שהגעתי למשרדכם בתאריך 8/8/08 וחתמנו על הסכם סודיות בנוגע לפטנט שכותרתו "פתרון הבעיה הידועה של המשאבות הסיבוביות (וכאן לפרט קצת על הבעיה בלי להיכנס לפרטי הפטנט)". לאחר מספר חודשים, אגיע לרישום הפטנט ויתברר לי שכבר פותח לאחרונה ע"י מישהו ממשרדכם בדיוק אותו פטנט שסיפרתי לכם עליו, ללא ספק יש פהבסיס רציני מאוד לתביעה.

אדנדום

New member
כל זה תיאורטי

מאחר ומפר הסכם הסודיות, אם יש לו קצת שכל בקודקודו, ידאג שמישהו אחר יהיה זה שמייצר את המוצר או מגיש את בקשת הפטנט על ההמצאה... כך שאתה לא ממש תוכל להגיש תביעה עם בשר.

דוגמא לא טובה

ראשית, סתם לידע כללי, רוב משרדי עורכי הדין ועורכי פטנטים לא חותמים על הסכמי סודיות (מחויבים לסודיות מכח החוק והפסיקה). ממילא כדאי לקחת דוגמא ריאליסטית יותר- מאחר וענייני הסכמי הסודיות הם לא עניין אמיתי מול משרדי עורכי דין אלא מול חברות ויזמים. ניגשת עם ההמצאה שלך לחברה שעוסקת במשאבות, שכן הם המקום ההגיוני ביותר להתחיל. החתמת אותם על הסכם סודיות שכותרתו "פתרון הבעיה הידועה של המשאבות הסיבוביות". לאחר מספר חודשים גילית פיתוח של אותה החברה באותו עניין - אם כל מה שיש בידך הוא הסכם הסודיות, אתה בבעיה - הרי החברה הזו עוסקת במשאבות, הרי לא תיגש להציג המצאה בנוגע למשאבות בחברה שמייצרת ממתקים. אך הסיכון הגדול יותר הוא בדיוק כפי שאדנדום ציין, המפרים לרוב אינם טיפשים או מטומטמים ויוודאו שההמצאה ו/או הפיתוח יובילו לגורם שלישי שאינו חתום מולך על הסכם סודיות ואז ממילא אין לך כל עילת תביעה שכן הסבירות שתצליח להוכיח כי המידע נחשף דרך החברה שואף לאפס. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

yuvalgolanorgil

New member
אם ככה ?

אז מה מונע מעורכי פטנטים לספר על רעיונות שהוגשו להם, לחבריהם ?

הרצון להמשיך ולהתפרנס...

עורכי דין ועורכי פטנטים לא מייצרים מוצרים, לא מוכרים אותם וכדומה - הם מתפרנסים מהליווי המשפטי. עורך דין או עורך פטנטים שיפר את חובת הסודיות אליה הוא מחויב מכח חוק עלול לאבד את הרישיון שלו וממילא יהיה לו שם כל כך רע שלא תהיה לו פרנסה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה