שאלה בנוגע לזכויות יוצרים...

ohadkoz

New member
שאלה בנוגע לזכויות יוצרים...

יש לי אתר באינטרנט. עד כמה שהיה ידוע לי השתמשתי בו בפונטים חינמיים שהורדתי מהאינטרנט. כנראה שבאחת מחבילות הפונטים שהורדתי היו גם פונטים לא חינמיים, ונציגה של סטודיו מסויים לפונטים התקשרה אליי אתמול ואיימה עליי שאו שאקנה את הפונט במחיר מופקע (4500 ש"ח) או שהם יגררו אותי למשפט. אמרתי לה עוד בשיחה שאני לא הייתי מודע לכך שאני משתמש בפונט לא חוקי ושאני מוכן לקנות אותו במחירו הרגיל אבל היא התעקשה ואמרה שאני חייב לקנות אותו במחיר הזה (רק בשביל הידיעה - פונט אחד עולה 230 ש"ח). לבסוף היא "הסכימה" להוריד את המחיר ל-2200 ש"ח, אבל אמרתי לה שזה עדיין מאוד יקר. אני חייב לציין שהשימוש שנעשה בפונט הוא רק לכרטיס ביקרו שעשיתי בשביל עצמי ושאת תמונתו של הכרטיס שמתי באתר שלי כחלק מתיק עבודות ושאני מתכוון (ואפילו אמרתי לה את זה) להוריד את האתר מהאוויר מיידית. אני מרגיש שדחקו אותי לפינה. הנציגה לא נשמעה כמישהי שרוצה לגרום לי לקנות את הפונט אלא כמישהי שרוצה פשוט לסחוט ממני כמה שיותר כסף, ואפילו הקליטה את השיחה ללא ידיעתי. הייתי שמח לקבל ייעוץ בקשר למה שעליי לעשות עכשיו, אני יודע שזכויות יוצרים זה דבר חשוב ולא מפר אותם, אבל המקרה הזה קרה באמת בטעות (אפילו אם זו טעות טיפשית) ואני מרגיש חסר אונים כרגע.

הפרת זכויות יוצרים

שלום ohadkoz, אין באמתחתי חדשות טובות עבורך. הפרת זכויות יוצרים וגם אישרת זאת בפני נציגת בעל הזכויות. הקלטת השיחה ע"י מי שמשתתף בשיחה היא מותרת, גם אם הצד השני לא יודע על כך. בהתאם לחוק החדש פיצוי בגין כל הפרה יכול לנוע בין 0 ש"ח ל- 100,000 ש"ח. כמו שאני רואה את זה יש לך 3 אפשרויות: 1. לא לעשות כלום ולראות אם יגישו תביעה נגדך (לא מומלץ). 2. לפנות לייעוץ משפטי מסודר על מנת שעו"ד יבחן את כל הנתונים ויראה אם אכן הייתה הפרה ואם כן, האם תוכל להשתמש באי אלו מההגנות הקבועות בחוק (מאוד מומלץ). 3. לשלם להם. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה