שאלה בנוגע לחסימת חניה

Johnny 250

New member
שאלה בנוגע לחסימת חניה

שלום לכל חברי הפורום היקרים, ממקרה שקרה לי היום אני רוצה להבין מה מגדיר החוק בנוגע לחסימת חניה. אני מבין שנושא החניות נקבע בתקנות עזר עירוניות ויכול להשתנות ממקום למקום ולכן אודה על תשובות התואמות את התקנות בראשון לציון ובתל אביב. הנושא המדובר הוא חסימת חניה - בשני מקרים הנ"ל: מקרה א': לרכב הצהוב שבאיור המצ"ב יש חניה בחניון (לא חניה פרטית) והוא מעוניין לחסום את עצמו עם הרכב הכחול כדי "להרוויח" עוד חניה. האם מותר לדייר לחסום את עצמו בחניה ? האם דייר יכול להתלונן על המקרה הנ"ל או שמותר לחסום רכב ותלונה על חסימה יכולה להתקבל רק מבעל הרכב הנחסם ? האם פקח יכול לתת דו"ח לרכב החוסם על דעת עצמו ? מה הן תקנות התעבורה בנושא הזה ? במידה והנושא חוקי אז זה פטנט נהדר ל"שמירת חניה" - במיוחד בערים צפופות כמו תל-אביב. קונים גרוטאה ב 2000 ש"ח, שמים אותה בחניון בפינה כזו, מנקים לה את השמשות פעם בשבוע כדי לא לקבל צו פינוי גרוטאה, וחוסמים אותה כל פעם שמגיעים הביתה. הייתכן שזה חוקי ואפשרי ? אני שואל לא כדי לממש את הקומבינה הנ"ל, אלא כדי להבין את ההיגיון במידה ולא קיימת תקנה שאוסרת את הנושא הנ"ל. בתל אביב אני די בטוח שאסור (אין לי סימוכין ותימוכין רק ע"ב שמועות) , מה המדיניות בראשון לציון ? מקרה ב' לרכב הצהוב שבאיור המצ"ב יש חניה בחניון (לא חניה פרטית) ומגיע רכב וחונה באופן המתואר במקרה ב' של האיור. הפרופורציות די דומות למציאות, האם ניתן לטעון לחסימה והאם תלונה במקרה הנ"ל תעמוד ? האם יש תקנות מיוחדות לחניה על "מדרכות" בחניונים באופן הנ"ל ? ברור לי שיש חוקים ויש מדיניות אכיפה, אני חפץ לדעת מה החוק אומר כיוון שאת מדיניות האכיפה אני מכיר
תודה מראש על כל תגובה ועזרה בנושא !

shlang

New member
אם החניון הינו ציבורי בשני המקרים הרכב הכחול

עובר עבירת תנועה, הראשון, אם יש סימוני חניה על הכביש (תמרור) חייבים לחנות בתוך הסימון, אסור לחנות על מדרכה אם אין תמרור המאשר זאת.

shlang

New member
אגב, לגבי רכב ישן, מה עם טסט, ביטוח חובה,

עם אין טסט בתוקף, העיריה יכולה לגרור.

למעלה