שאלה בנוגע לחרם שעושות חברות הביטוח באינטרנט

ronistar

New member
שאלה בנוגע לחרם שעושות חברות הביטוח באינטרנט

יש לי בעיה בחידוש ביטוח רכב דרך החברות שמפרסמות ביטוח רכב באמצעות האינטרנט (מהסיבה שזה זול יותר בהשוואה לאלה שמציעות סוכנויות הביטוח השונות)

בן זוגי לשעבר החליף במהלך 9 חודשים כ- 3 רכבים מסיבות שונות. כשרצה להחליף לרכב הרביעי, חברת הביטוח(שמציעה שירותי ביטוח באינטרנט) לא אפשרה לו. לכן יחד עם נציג השירות בטלפון הוצע פיתרון וזה להעביר את פוליסת הביטוח על שמי. הפוליסה הועברה על שמי אך בשלב שגם הרכב יעבור על שמי, הפעולה לא התבצעה עד הסוף. יצא מכך שחברת הביטוח שמציעה שירותיה דרך האינטרנט (שבה אני מבוטחת עד סוף החודש על רכבי הפרטי) החרימה אותי ואף שיגרה אליי מייל שיותר לא אהיה זכאית להיות מבטוחת דרכה בגלל הפעולות שבן זוגי לשעבר ביצע
.
כעת, כשבוע וחצי לפני חידוש הביטוח, אני רואה שאף חברת ביטוח שמפרסמת דרך אתרי האינטרנט מחרימה אותי אוטומאטית.
אציין שבחיים לא עברתי תאונה או שלא עשיתי עברות תנועה. בחיים לא צברתי נקודות ואני אובדת עצות.
מה לעשות?
יש תקווה?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
רק הערה

1. איני חושב שהחברות המציעות ביטוח דרך האינטרנט זולות יותר מסוכנויות הביטוח.
מנסיון אישי, שלי ושל בני משפחתי - תמיד מצאנו סוכנות ביטוח זולה יותר מהחברות שמפרסמות באינטרנט.
2. איני יודע מה בדיוק רצית לעשות עם ביטוח רכבו של בן זוגך, אבל איני בטוח שחברת ביטוח תאהב שאת תבטחי על שמך רכב שבעליו משתמש בו וסורב ע"י חברות ביטוח, זה עלול "להדליק נורה אדומה"
3. בינתיים פני אל סוכני ביטוח לבטח את רכבך, נראה לי שאם לא היו לך תביעות, עברך התעבורתי נקי לחלוטין (יש נהגים מועטים מאד שזה מצבם) תמצאי בנקל מישהו שיבטחך.

ronistar

New member
שלום רב ברזילי

תוכל להמליץ על סוכנות ביטוח ?
אודה לך מראש

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בשביל להמליץ צריך להכיר את האדם

מקום מגוריו, צרכיו ועוד ולכן איני יכול להמליץ
אני מבטח ב"גמא גולן", "מאיר רמות" ו"AIG" (השלישי זו חברה, השניים הראשונים הן סוכנויות שעובדות עם כמה חברות)
מבחינת עלות-תועלת כל אחד מהם מתאים למשהו אחר שאני רוצה לבטח
אבל הכי טוב לשאול חברים או לחפש בגוגל ולהתקשר.

מודל עיסקי

נראה לי כי החלפת מספר רב של רכבים עלולה ליצור חשד כלשהו בחברת הבטוח
וזכותה לסרב סרוב סביר לבטח

guya72

New member
בנוסף לנאמר לעיל

מעשה זה של בן זוגך (לשעבר ?) יצר אצל חברות הביטוח רושם כי את שותפה למעשיו (מתעורר חשד להונאה), ולכן זכותם לא לבטח אותך.

חברות הביטוח הן חברות עסקיות, ואינך חייבות לבטח אוטומטית כל אחד (בשביל זה יש את הפול).

הערה : חברות הביטוח משתפות ביניהן מידע אקטוארי לגבי מבוטחים(דבר המותר עפ"י חוק)

ronistar

New member
עברי נקי מכל רבב. ובכל זאת אף אחד לא יסכים

לבטח אותי?
כי כל הבלגן נעשה על ידי בן זוגי לשעבר
אני נקייה.
חבל שזה כך

ובכל זאת אני מקווה שתהיה סוכנות ביטוח שתוכל לבטח את הרכב. שוב, אין לי ולא היו לי בחיים עברות תנועה, נקודות וכל מה שקשור לתביעות.

wil

New member
אני בכלל לא בטוח שחברות הביטוח יסרבו לבטח

אותך.
זה שקיבלת סירוב מחברה ישירה אחת (IDI חברה לביטוח שמפעילה את המותגים "ביטוח ישיר" ו"9000000". בטח ניסית בשניהם ולא ידעת שזו אותה חברה...) לא אומר שחברות אחרות יסרבו.

הבעיה היא שבביצוע הביטוח בחברה אחרת תידרשי להשיב אמת על השאלה האם חברת ביטוח אחרת סירבה לבטח אותך.
זה עלול לגרום לבדיקה נוספת.

שאלות:
1. האם הנסיון להעביר את הביטוח של האקס שלך על שמך היה בהסכמתך? היית צד לשיחה?

2. האם הסירוב הוא לביטוח חובה? מקיף? שניהם?

------
מספר העבירות והנקודות שלך לא רלוונטי לעניין הביטוח. אנחנו לא ארה"ב.
מה שרלוונטי הוא העבר הביטוחי (תביעות ב3 שנים האחרונות) ובביטוח חובה גם הרשעות שהובילו לשלילת רשיון.

במקרה הכי קיצוני שתקבלי סירוב גורף מכל חברות הביטוח, תיאלצי לעשות ביטוח חובה ב"פול" (הם חייבים לבטח כל אחד) במחיר כפול ממה שאת רגילה.
מקיף או צד ג' אף אחד לא חייב לבטח אותך.
אם הרכב משועבד לבנק אז את נכנסת למצב לא נעים כי הם מחייבים מקיף.

אבל לדעתי אין סיבה שתהיי מסורבת ביטוח בחברות הלא-ישירות.

למעלה