שאלה בנוגע למסיבת בריתה...????

love joy

New member
שאלה בנוגע למסיבת בריתה...????

ליהיא כבר כמעט בת חודש והתחלנו לחשוב על מסיבת הולדת הבת שאנחנו רוצים לעשות לה. לאיש שאיתי (והאמת גם לי) קצת מפריע שאין תוכן לארוע, כלומר: בברית יש טקס וזה תוכן הארוע, מה תוכן הארוע בבריתה? הסיבה שהחלטנו שאנחנו רוצים לעשות לה מסיבה היא שאנחנו רוצים לחגוג את הולדתה. מכיוון שכמעט ולא היינו אף פעם במסיבת בריתה לבת, אין לנו רעיונות. נשמח לשמוע רעיונות תוכן למסיבת הולדת הבת. תודה מראש LOVE JOY

אנחנו ערכנו מסיבת הולדת כששגיא היה

בן חודש, אך ללא תוכן. מפגש של אנשים + אוכל. היה מאוד נחמד. אני אשמח לקרוא כאן על רעיונות למסיבה עם תוכן. אני חושבת שיש להתחיל במס´ שאלות: מס´ אנשים באירוע, זמן ביום של האירוע, היכן יתקיים האירוע?

טילי2

New member
סיגל שלחתי לך אימיל ואני ממש צריכה

את תשובתך, אבל אין לי אימיל עכשיו לכן אודה לך אם תעני לי במסר תפוז. תודה טילי

אנחנו ערכנו מסיבת הולדת כששגיא היה

בן חודש, אך ללא תוכן. מפגש של אנשים + אוכל. היה מאוד נחמד. אני אשמח לקרוא כאן על רעיונות למסיבה עם תוכן. אני חושבת שיש להתחיל במס´ שאלות: מס´ אנשים באירוע, זמן ביום של האירוע, היכן יתקיים האירוע?

אנחנו חגגנו לעצם החגיגה של ההולדת

זה גם אפשר לפגוש במרוכז הרבה אורחים שרצו לבוא ולבקר לא צריך לספר לך איך עייפים וקשה אחרי הלידה (ואצלנו זה ילדה ראשונה, אצלכם יש את העומס שמעבר) אני מניח שיש כאלו שיוצקים יותר תוכן לאירוע מוסיפים תוכנית כזו או אחרת אם למשל יש הרבה ילדים למוזמנים אז ניתן לעשות הפעלה עבורם יש אלו שמאוד אוהבים לערוך טקס ברכות כזה או אחר אנחנו באמת רצינו לשמוח כי נורא שמחנו ותו לא בהצלחה ליאור

אנחנו ערכנו מסיבת הולדת הבת....

מבחינתי אין הבדל בין מסיבה כזו למסיבת הולדת הבן... מכיוון שאם היה לי בן קרוב לוודאי שהייתי מבצעת את הברית עצמה בחיק המשפחה ומסיבה יותר גדולה לאחר כחודש. מבחינתי המסיבה היא לא הברית עצמה אלא עצם הולדתו של התינוק/תינוקת. מה, בגלל שהיא בת מגיע לה פחות?
אז לא חשבתי שצריך תוכן מיוחד, שכן ענבל היתה מספיק תוכן למסיבה. היא היתה האטרקציה וכולם באו לראות אותה. רחל

גם אנחנו עשינו את מסיבת ההולדת

כשיובל ועומר היו בני חודש. אין הבדל במובן הזה בין בנים לבנות, כי את הברית עשינו בגיל 8 ימים בפורום מאוד מצומצם של משפחה קרובה בלבד. גם אצלנו לא היה תוכן. אנשים באו, ברכו, אכלו, נהנו (אני מקווה. אני נהניתי מאוד) והלכו. אבא שלי נשא דברים (שניים וחצי משפטים) אבל לא יותר מזה.

הייתי באירוע כזה עם תוכן טקסי

אצל זוג עולים ותיקים מארה"ב שמקורבים לתנועה הקונסרבטיבית. הם קראו לזה "זבד הבת" ועשו טקס של רחיצת רגלי התינוקת וקראו כל מיני טקסטים. היתה לזה איזושי אחיזה במקורות, אני מודה שלא התעמקתי. אם זה חשוב לך, תנסי לבדוק האם באחת התנועות ליהדות מתקדמת (רפורמית, קונסרווטיבית) יש משהו להציע לכם. אם לא תמצאי, תפני אלי במסר ואני אברר איתם עבורך. ובהזדמנות זו... מזל טוב!

לי דוקא נראה שלבוא לברך ולשמוח יחד

זה תוכן ממש טוב. אולם במשפחתו של בעלי נהוג לעשות קצת מעבר. אצלנו בעלי רק אמר משהו (היה קצת ויוה בחגיגה...). אצל גיסתי שמו מקרן עם תמונות של הילד (זה היה בערב), שתי הסבתות והאמא ברכו במיקרופון (בחרוזים). היה נחמד. הייתי במסיבת הולדת שחברי המשפחה ממש עשו מסכת (עם מילים לשירים וקטעי קריאה). זה נראה נחמד אבל היה קשה להקשיב (אקוסטיקה ודיבורים).

חן123

New member
אנחנו עשינו מסיבה לאור בגיל חודש

שאכן לא היה בה תוכן, אבל אנחנו נורא נהננו. מה שכן הייתי בבריתה שבה היה רב, וברך את הנולדת ואת המשפחה (ואגב, גם נתן לי ברכה להכנס להריון, ללא ידיעתי אבל בהסכמתי, ובאותו חודש ניכנסתי להריון, אני טוענת שזה הצילום רחם, אבל חברה שלי משוכנעת שזה הברכה, אבל העיקר ההריון) חן

אויטה

New member
מה אתם אוהבים?

מסיבת בריתה לתינוקת בת חודש, היא למעשה מסיבה של ההורים, ולא של התינוקת, שאינה יודעת ומבינה דבר ממה שמתרחש. ולכן,,,,,,פשוט תשאלו את עצמכם מה אתם אוהבים?

ברית בגיל 8 ימים

אורחים חברים אוכל וזהו מה גם שזה היה חודש וחצי לאחר שסבתא שלי נפטרה אז מפאת כבוד המשפחה וכבודה היא עשינו ארוע שקט ולא מה שתכנננו

אנחנו החלטנו לא לעשות מסיבה

להולדת אלה. אנחנו לא ממש אוהבים את הארועים האלה. נכון, היו לנו יותר ביקורים בבית וזה היה נורא מעיק, אבל גם זה עבר. ההורים ביקשו לעשות ארוע קטן למשפחה : כשאלה היתה בת חודש וחצי אמא שלי הזמינה את המשפחה המורחבת לארוחת צהריים אצלה בבית, וכשאלה היתה בת 3 חודשים, אמא של ערן הזמינה אליה את המשפחה.

גלי88

New member
לא צריך להיות תוכן מיוחד

ואם להיות כנה גם לא נהנתי יותר מידי בבריתה של מאי ורון. עשיתי את הבריתה אחרי שבועיים מהיום שחזרתי הביתה רק בגלל שהמשפחה של בעלי מאוד מאוד "מבינה ומתחשבת" ולא הפסיקו הביקורים, אז אחרי 4 ימים נשברתי ולכל מי שהתקשר לשאול מתי לבוא אמרתי שאנחנו עושים תוך שבועיים בריתה. לקבל אורחים נון-סטופ אחרי ניתוח עם שתי תינוקות בבית ובעל עובד זה לא קל...

zachi_z

New member
זבד הבת או מסיבת גמילה

הייתי פעם במסיבת "זבד הבת" שהינה מנהג של יהודי צפון אפריקה. זה כמו ברית, רק ששם שיש טקס שבו הקהל כולו קורא ברכות לבת. אני בכלל חושב שצריך להנהיג מחדש את המסורת שהיתה אצל אברהם אבינו שבו עושים מסיבה לרגל גמילת הילד. כלומר, ברגע שהתינוק מפסיק לינוק אז עושים את המסיבה העיקרית.

שי99

New member
מאד אהבתי את מה שאויטה כתבה...

אני ניסיתי לחשוב על משהו שיהיה יותר בילוי לאורחים (ולנו) מאשר ארוע. בלידת בתנו הבכורה הזמנו לערב שבועות אחה"צ, על חוף הים (בית קפה כזה), שקיעה, רבעיית ג´אז, בירה וכיבוד קל. הילדים השתוללו על החוף. היה מאד לא פורמלי ונחמד. ההורים קצת עיקמו פרצוף בהתחלה, ובסוף היו מאד מאד מרוצים. ביום ששי זה, אנחנו עושים ארוע זהה להולדת תאומינו (בן ובת, לפני 6 שבועות). אין קשר לדעתי בין זה לברית שעשינו בגיל 8 ימים. ברית המילה (שיש בה כביכול תוכן) אינה טכס שמדבר אלינו. אנחנו פשוט רוצים לחלוק את שמחתינו. השמחה הזו, היא התוכן...

Navva

New member
ערכנו חגיגה למתן בגיל 5 שבועות

מבחינתינו זה היה סגירת מעגל, באותו המקום 10 שנים לאחר החתונה שלנו. ערכנו את החגיגה (אני שונאת את המילה ארוע) ביום שישי בצהריים. לילדודס, הזמנתי ליצנית. בזמן שהיא הפעילה אותם, הקרנו מצגת עם תמונות ומלל. לאחר מכן המצגת רצה ברקע. אני נהנתי.

קרנושה

New member
אנחנו חגגנו.....

כשהקטנים היו בני 7 חודשים! רצינו לחגוג לאחר שבני יגמל ממכשירי החמצן ואז לשמוח פי2 אבל החודשים חלפו והוא לא נגמל והוחלט לעשות מסיבה גם ככה! כ100 איש ,בני משפחה וחברים קרובים, קבענו במסעדה מפוארת, הזמנו תקליטן ...קיבלנו את האורחים ומידיי פעם רקדנו (כן, היתה רחבת ריקודים והמון רקדו בה!) עוד בתוכנית: הרמת כוסית מלאכותית לחיי החוגג/ת! לא אמור להיות הרבה יותר מזה...(לדעתי) אגב: חודש וחצי לאחר המסיבה בני נגמל מהחמצן:)) (5 חודשים מאוחר יותר שוב סיבה למסיבה -הפעם היו בני שנה:)) (המסיבה לא כללה ברית מכיוון שלא הומלץ לנתח אותו כל עוד הוא מחובר לחמצן 24 שעות ביממה, את הברית הוא עבר חודש לאחר שנגמל מהחמצן) אגב: לי יש שלישיה מתי, ליהיא וליאור! פעם ראשונה אני נתקלת בשם כמו ליהיא ביתי ממש עם א´ בסוף (בעלי לא רצה את ה-א´ בסוף השם ואני התעקשתי
)

למעלה