שאלה בנוגע למסיבת בריתה...????

47עפר

New member
בריתה

קחו את כל הכסף שאתם רוצים לזרוק על הבריתה סימו בצד ובעוד מספר חודשים צאו לטיול קצר לחול . במקום לעשות איזו מסיבה פלצנית שיבואו כולם ויגידו מזל טוב ואחרי שעתיים הכל נגמר ואז צריך לשלם לאולם לצלם ולכל מיני אנשים . אני סולד ממסיבות באולמות .

shiranShik

New member
עשינו אירוע בגיל 3 חודשים ו...

היה מי טקס קצר של הענקת שם. זה אמנם ריגש את הסובבים, אבל הם נהנו מאוד מהחברותא ללא קשר להנ"ל. שהרי במסיבות ברית/ה מזמינים את הקרובים יותר, ולא תמיד יוצא להם להתראות....

love joy

New member
אנא פרטי בעניין טקס הענקת השם

כי מכיוון שאנחנו דתיים, השם יתן לה בשבת סמוך ללידה בבית הכנסת. אבל אולי נוכל שוב לשלב משהו לגבי השם. תודה love joy

shiranShik

New member
אשאל את בעלי

אביו בירך. נראה לי שזה גם "זבד הבת". בכל אופן זה מצלצל לי מוכר.

rutpes

New member
"זבד הבת" - אלה צמד המילים להודיה

יופי שאתם מרגישים ורוצים להודות ליושב במרומים על הטוב שגמל עמכם. קוראים לכך ביהדות "הכרת הטוב" לקב"ה ולשליחיות. אבל המושג בריתה ממש דוחה. כאילו טקס מקביל לברית מילה בו "חותכים" לרך הנולד ואילו לבת לא חותכים כלום (להבדיל מטקס "הבריתה" שעושים חברות פרימיטיביות יוצאות האיסלאם). רק השבוע השתתפתי בטקס זבד הבת שעשתה אחותי בביה"כ. אינני יודעת אם אתם מסורתיים אם לאו, בכל מקרה בכל סידור ספרדי יש את הברכות שאומרים בזבד הבת. נותנים כיבוד לאורחי ומתכוונים שכל הברכות היוצאות מפי האורחים יהיו לטובת הילדה כדי שיסייעו לה ולכם לרוות נחת וכל טוב. אם תרצו פרטים נוספים בשמחה.... רות

תוכן לארוע

אנחנו חגגנו כבר 3 פעמים , ל 3 ילדים פעם ראשונה הזמנו בחורה שארגנה שירה בציבור, זה היה בערב למשפחה וחברים - בעיקר מבוגרים. פעם שנייה עשינו מסיבה לחברים ואז לא היה צריך שום דבר - היה כייף שוב ביום שישי בערב בחצר ובפעם השלישית עשינו מסיבה ביום שישי בצהרים והזמנו ליצנית שעשתה כייף לילדינו הבוגרים ולכל הילדים שבאו. וההורים זכו לאכול ולדבר בשקט. מזל טוב איילת

ריטה1

New member
אנחנו עשינו מסיבת בריתה

בלי יותר מדי תוכן. ומנסיון בכאלו שהיה תוכן זה היה קצת מעיק על האורחים, ואולי גם קצת קיצ´י, אני לא אהבתי, בעיני היה חשוב יותר עצם המסיבה, והפגישה עם חברים ומשפחה שבאו לשמוח איתנו בהולדת בתנו. מה שכן על מנת שזה לא יהיה "גרפס" באמצע היום, כמו שעושים לפעמים בארועים האלו, עשינו את המסיבה בערב ובמקום מטריף, הבאנו קייטרינג לפרדס ליד הבית (זהו קייטרינג שעשה שם כבר ארוע בעבר, והמקום היה מוכן לכך), בשרים באמת מובחרים (סוף סוף חמי הועיל במשהו), ובסוף הערב, כשנשארו רק החברים והמשפחה הקרובה, הייתה מסיבת ריקודים, פתחנו כמה בקבוקי יין והיה שמח. השכנים שלנו אגב, כ"כ התלהבו מהרעיון שהם מתחתנים שם. כך שבעיני, לשמל היה יותר חשוב לעשות מסיבה בערב, כדי שאנשים יבואו בכיף, עם בני זוג, וגם כאלו שבאו מרחוק, זה גם היה ביום חמישי, כך שיכלו להשאר עד מאוחר ולרקוד. נ.ב: זה היה הלילה הראשון שהילדה ישנה עד הבוקר. אבל לעומת זאת היא הייתה מאוד נודניקית עד אמצע הערב, שזה החיסרון של מסיבת הערב, ואני ממש לא אכלתי כלום.

אנחנו עשינו ברית לאחר 8 ימים

ואני ממש לא זוכרת כלום מסיבה לאחר חודש כשכולם מאופסים (בעיקר האמא והתינוק) הרבה יותר כייפית. זה נכון גם לגבי זבד הבת, לחגוג לאחר חודש לפחות. לגבי התוכן, לדעתי מסיבה מספיקה אבל תמיד אפשר לשאת דברים ולהוסיף איזשהו תוכן, אין לי רעיון כרגע.

למעלה