שאלה בנוגע למתנת חתונה

trilliane

Well-known member
מנהל
אם כך, מדוע אתה מגיע לחתונה של אנשים זרים שאינך מכיר?

אם לא אכפת לך מהם, אל תגיע לחתונה וחסל; אם אתה מגיע עבור חבר קרוב הרי שאתה כן קרוב לזוג (גם אם אינכם מכירים ישירות) כי אבי הכלה הוא חבר קרוב. כל זה לא אומר שאתה צריך לתת לו מה שהוא נתן לך, רק לתת לך נקודה למחשבה לגבי הנימוק שציינת.
&nbsp
באשר ל"כמה לתת", שטחתי את משנתי לא פעם ולא פעמיים ברחבי הפרדס, בקצרה:
אני לא הולכת לכל חתונה שהוזמנתי אליה אלא רק לכאלה שאני באמת רוצה להיות בהן, ומכיוון שמדובר ברצון הדדי, למזמינים חשוב שאשמח בשמחתם והם לא הזמינו אותי כדי שאשלם להם על האירוע (שהם בחרו כמה להשקיע בו, עניין שלהם ולא שלי). אני מביאה מתנה בהתאם ליכולתי ולקרבתי וממש לא מתחשבת במיקום האירוע, בעונה ובשלל שיקולים שאינם ענייני.
&nbsp
אגב, אם המצב הכלכלי לא משהו, בד"כ אנשים קרובים יודעים זאת, ואם מדובר באנשים שאני באמת רוצה להיות בחתונתם ולהפך, זה לא מה שיעמוד בינינו (כי הם רוצים אותי ולא את כספי). בשורה התחתונה, תן כמה שאתה מרגיש שאתה יכול ומוכן, ואם הוא חבר קרוב כפי שאתה מספר, הוא כנראה גם יודע מה מצבך והוא יבין (אם הוא בכלל ידע כמה נתת... הרי מי שמקבל את הכסף הוא הזוג ולא החבר).

בתכלס כמה שהוא נתן לך אתה צריך לתת

לפעמים זה מה לא נוח לתת סכומים גדולים חוץ ממשפחה ,אין לך ברירה תחזיר לו מה שנקרא

חביף

New member
ניטפוק ותשובה

לא ביתו כי אם בתו. ביתו = הבית שלו.
תן מה שהוא נתן ואפילו קצת יותר, יוקר מחייה וכאלה.

oritta17

New member
ההמלצה היא ללכת ע"פ אפשרויותך,,

לאירוע משפחתי קיבלתי -,6,000 ש"ח,
המוזמן היה איש עמיד,שמרוויח -.50 אלף בחודש,כאשר משכורתי היא נמוכה בהרבה מזו.
ולכן, זה לא אומר שיש באפשרותי לתת סכום זהה ,לאירוע שלו ,ואצטרך להתאים את הסכום לפי משכורתי: אני אחשב פעמיים (או פי 3 )את מחיר המנה ,ואז ארגיש טוב,
כי הרי נתתי את אשר מתאפשר ביכולתי,והכול בסדר,
והעיקר כיבוד אב הכלה-בעצם נוכחותך.
(בפרט שאינך מכיר את הזוג שמתחתן,והצ'ק מגיע לידיהם - ולא לאבי הכלה.)
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מחשבת לפי מחיר המנה, אין לי מושג מהו וגם לא מה המנה...

כשאני משלמת על מנה זה אחרי שבחרתי אותה לטעמי וכיסי בעצמי. באירוע שבו לא בחרתי את האוכל (וגם לא שום אלמנט אחר) אני לא נכנסת לתחשיבים של הזוג. הם חוגגים כפי שהם רוצים לחגוג, ואם הם רוצים אותי שם זה לא משנה, ואם הם לא באמת רוצים אותי שם אני גם לא אהיה...

לא יאומן, בדיוק היום נתקלתי באפליקציה שמחשבת

את סכום הצ'ק שצריך להביא לחתונה

בערב הילד שלי הולך לחתונה של החברה הכי טובה שלו והוא לא ידע כמה הוא צריך לרשום על הצ'ק, אז אחותו הציעה לו לבדוק באפליקציה הזאת ויצא לו לפי כל הקריטריונים שהוא צריך להביא 550 ש"ח. זה פחות ממה שהוא תכנן להביא שזה 200 יורו. מאחר ואני יודעת שהיא באמת החברה הכי טובה שלו והיא עשתה בשבילו המון כשהוא עבר לברלין, אמרתי לו שייתן לה את ה-200 יורו כי זה יפה מאוד.

trilliane

Well-known member
מנהל
כבר שנים רבות יש כאלה מחשבונים במרשתת, הגיוני שיהיה גם יישום

מה שלא הגיוני הוא לתת לו לחשב עבורי כמה להביא, בפרט שרובם משקללים פרמטרים לא רלוונטיים כמו יום, עונה, עיר וכו'... מה אכפת לי? אני בחרתי? אני קבעתי? אם הזוג בחר להתחתן ביום / עונה / מיקום יקרים יותר, זו בחירה שלו; אני לא אמורה לממן את הבחירות שלו, עם כל הכבוד.

ברור... המחשבונים הללו לא רציניים

אפרופו חתונות, אתמול ראיתי אפליקציה שבה המוזמנים לחתונה יכולים לבחור את המוזיקה שהם רוצים לשמוע הן בקבלת הפנים והן במסיבת הריקודים. הדיגיי מחובר לאפליקציה והוא מכין את המוזיקה לפי בקשת המוזמנים. זה באמת מדליק לדעתי...

למעלה