שאלה בנוגע לנוזלים ומיכלים

באדי

New member
שאלה בנוגע לנוזלים ומיכלים

בכל מיכל דלק של רכב מצטברים במשך הזמן משקעים שונים. בד"כ אין הדבר מפריע או משפיע על פעולתו התקינה של המנוע - כל זמן שאנו לא מגיעים למצב שבו אנו שואבים את כל הדלק מהמיכל. ופה נעוצה השאלה - מדוע אותם משקעים יוצאים ברובם כאשר אנו מגיעים לתחתית המיכל ולא יוצאים כאשר המיכל מלא או מלא בחלקו ? אני בטוח שיש לנושא הסבר מדעי - אשמח אם תוכלו להסבירו או להפנות אותי למובאות מחקריות המסבירות את הנושא. תודה וחג שמח.

dudmel

New member
מצטרף לשאלה../images/Emo70.gif

רק באדי, אל תשכח לחזור אלינו לפורום עם התשובה...

Rtitan

New member
טעות נפוצה ../images/Emo13.gif

ראשית - עשו הפרדה בין הלילכוך לבין המים בדלק. כנגד הליכלוך המרחף בדלק מותקנים מסננים יעילים מאד ששומרים על מערכות ההזרקה מסתימות. המים בדלק, הוא נושא אחר: ונהוג לומר שהמים נמצאים בתחתית המיכל - וזה פשוט לא נכון: המים, משקלם המולקולרי הוא 18, והם קלים ממולקולות הדלק שהן פחממנים כבדים הרבה יותר. לכן המים צפים על הדלק במיכל. אבל - כשמסיימים את הדלק מהמיכל, מתחילים לשאוב את השכבות העליונות - שם מרוכזים המים... וכך פשוט מכניסים מים מנוע מהשכבות העליונות במיכל.

באדי

New member
ראשית, הראשון באפריל היה אתמול.....

שנית, אני לא יודע מה הנוהג בפורום זה , אך את התשובה אני יודע אינטואיטיבית ולא על סמך ידע מחקרי כזה או אחר, אני בטוח שלתופעה או לגורמים לה ישנו שם, אך אני לא יודע מהוא. ול -Rtitan - עוד לא החלטתי אם אתה צוחק או בוכה....... ואני גם לא מכיר את המושג משקל מולקולארי - אבל אני כן מכיר משקל סגולי : ומים מתוקים משקלם הסגולי הוא 1 לערך, ולרוב הדלקים והשמנים מיחסים משקל סגולי של 0.8 לערך.

באדי

New member
אני מתקשה להאמין שאף אחד פה לא

יודע את התשובה ? אולי להפנות אותי למאמר\מחקר בנושא ? זו תופעה שכיחה למדי - בטוח ישנו הסבר מדעי איפושהוא......

למעלה