שאלה בנוגע לנקודת המאסף

roigr

New member
שאלה בנוגע לנקודת המאסף

אם לכל האנשים בעולם יש את אותה תפיסת מציאות, וכולם חיים באותו העולם, האם זה אומר שישנן מיליארדי נקודות מאסף "אחת בתוך השנייה" ?

roigr

New member
מה זה טונל ?

נוליה - כוונתי הייתה שאם ישנם במרחב קווי אנרגיה שכל אחד מהם נותן תפיסה מסויימת של העולם. ואם ישנם המון אנשים בעולם שיש להם את אותה תפיסת המציאות (כל האנשים השפויים בעולם), אז כנראה שישנם נקודות מאסף כמס' האנשים שבעולם, ומשום שכולן עוברות כנראה באותן ה"קווים" (כי כל האנשים תופסים את אותו העולם), אז כנראה שיש המוני נקודות מאסף ש"קולטול" את אותו הקו (אותה המציאות), וכולן דחוסות אחת בתוך השנייה. הבנת ? ובכלל, דון חואן אומר שכאשר האדם הולך האנרגיה שלו משאירה אחריה שובל באנרגיה של האדמה (לא ציטוט מדוייק - וזה לא כ'כ משנה). בכל אופן, אם האדם מסוגל לנוע, וה"ביצה האנרגטית" שלו נעה ממקום למקום, נקודת המאסף לא אמורה לנוע גם היא ? ובכך לשנות את מקומה ולתפוס "קווי מציאות" אחרים בכל רגע ורגע ?

נ ו ל י ה

New member
טוב, ניראה לי שזה הספר הבא שלך.

בספר הזה, כתובה כל התאוריה של נקודת המאסף וכל מה שקשור בה, ואני חושב שקראתי את הספר הזה יותר מכמה פעמים, ואני חושב שהתאור של דון חואן מאוד ממצה. זהו ספר קשה להבנה (לפחות חלקים ממנו), וצריך להשקיע מאמץ מרוכז בקריאתו. נסה בחנות הספרים שהמליצו עליה באחד השירשורים הקודמים, "צומת ספרים" בדיזינגוף סנטר (15 ש"ח לספר, אני חושב) עוד משהו קטן: שאלת אותי כמה שאלות בנושא של דון חואן, ואני תמיד השתדלתי להפנות אותך לספר המתאים, ולא תשובה אישית על השאלה. עכשיו, יש כמה אנשים פה בפורום, שחושבים ש-להפנות אדם ששואל שאלה לספר המתאים, זוהי פחיתות כבוד, או שזה מראה על חוסר ידע. שיבושם להם. אני אישית, חושב, שאם כמה אנשים קוראים את אותו הספר, הם יכולים להגיע למסקנות שונות מקריאתו, (גם מוטעות, לצערי) כל אחד לפי יכולת הבנתו.(לא כולם נולדו עם אותה מנת משכל). תודה: נוליה

למען הסדר הטוב

מנקודת הנחה שקראת את הלעיסה של עיט עינברי אני מבקשת לברר כמה דברים היתכן שיש כזה פער בין אנשים בהבנת הנקרא? "מגיע בחור חדש חדש חדש לפורום ושואל שאלה ומבקש פיתרון הבחור רוצה את החלומות שלו בחזרה עם שליטה השאלה המתבקשת זאת השאלה שנשאלה(אתה קורא את המשנה) והבחור קיבל גם מחירים גם מקומות וגם בדיחות נשמע אחלה" אני מבינה שעיט עינברי אומרת שהתשובות שהשואל קיבל הם התשובות נכונות "נשמע אחלה" ובהמשך היא עוקצת את השואל על זה שהוא לא מוכן לקבל את התשובות ושהוא ניצמד לציפיות שלו "אבל זה לא מספק אותו הוא רוצה מורה, הוא מבקש שיגידו לו מה לעשות, הוא לא רוצה להתאמץ לבד ובנוסף הוא גם נפגע מזה שהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה(היתי בטוח שאתם מעל לחומר)" בהנחה נוליה שאת תגובתך "עכשיו, יש כמה אנשים פה בפורום, שחושבים ש-להפנות אדם ששואל שאלה לספר המתאים, זוהי פחיתות כבוד, או שזה מראה על חוסר ידע. שיבושם להם." כתבת אחרי שקראת את הלעיסה של עיט עינברי אז אך אתה או כל אחד אחר מסביר את הפער בהבנת הכתוב? ואם לא הייתי מספיק ברורה עד עכשיו אז כך עיט עינברי כותבת שלהפנות אנשים לספרים זה דבר הכי נכון ואם אני לא הבנתי נכון אז עיט את מוזמנת לתקן אותי יום טוב לכולם אבל זה לא מספק אותו הוא רוצה מורה, הוא מבקש שיגידו לו מה לעשות, הוא לא רוצה להתאמץ לבד ובנוסף הוא גם נפגע מזה שהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה(היתי בטוח שאתם מעל לחומר) אז למה לא לתת לו מה שהוא מבקש אתם רואים הוא התחיל לתרגל את התרגילים וגם מבצע נשימת נמר ובעוד ארבעה חודשים הוא יעבור לשלב הבא אז נוליה למען שלא יהיה סדר בכלל זרום זרום אל תחשוב כמו בן למה כל הזמן לעשות סדר? ולכל מי שרוצה לדעת מה זה נשימת נמר תשאלו את ג'נין הוא כבר מתרגל....

נ ו ל י ה

New member
תתפלאי לשמוע..

במחקרים שנעשו על בני אדם, אפילו אם הם רואים את אותו הדבר, הם יכולים להגיע למסקנות שונות. לכל אחד זווית ראיה משלו. נגיד למשל, אדם אחד שלמד "קבלה" במשך 4 שנים, נופל לידו ספר של קרלוס, הוא באופן אטומטי מנסה להשוות את מה שהוא קורא, לידע שהוא צבר ב"קבלה", וכל מה שהוא יקרא בספר של קרלוס, המוח שלו ינסה לחפש התאמות לידע ה"קבלי" שלו. לעומת זאת, אדם שהוא חף מהבנות קודמות בעניני רוחניות, יראה את הספר באור אחר לגמרי, ואף יבין אותו אחרת, ואולי גם יקבל אותו בצורה שונה. אפילו קרלוס כתב על זה באחד מספריו האחרונים: הראיה של כל אדם את המציאות, משקפת בסך הכל את תחביר שפת האם שלו. (צדו הפעיל של האין סוף) נוליה

נ ו ל י ה

New member
וחוץ מזה...

אפילו דון חואן אמר לקרלוס, שכל עזרה שמגישים לאדם אחר, כלול בה אינטרס. על כן, אני מנסה שלא לעזור ישירות לאדם, אלא מפנה אותו למקור הידע עצמו. נוליה

נ ו ל י ה

New member
וחוץ מזה....

לגבי השאלות ששאלתי: כל שאלה שנשאלה, הייתה שאלת "תם", והייתה חפה מכל מיני מחשבות עקומות. חשבתי שאקבל תשובות כנות, חשבתי שיש בפורום הזה לוחמים אמיתיים, חשבתי שלא אקבל תשובות שלא לעינין, חשבתי שלא יעקצו אותי, חשבתי שלא ינסו לצוד אותי, חשבתי שלא ילעסו אותי, חשבתי!. אך לתדהמתי הרבה, התברר לי, כי בפורום הזה, אין לוחמים אמיתיים, רק בני אדם כמוני, לא פחות ולא יותר, אחד חושב שהוא נסיך, השני שהוא חכם, השלישי מביט מלמעלה על כולם (עינו האחת מביטה לצד, ועינו השנייה למטה), לובש שמלת אישה, חושב שהוא צייד, חושב שהוא יוקש, (וכמו ציפור בלי שיניים, הוא מנסה ללעוס). זה הכל להפעם: נוליה

רוצה להבין לא להתפלא

אז בגלל תחביר שפת האם שלך אתה לא יכול לראות את ההבהרה ומתעקש להעלב?

נ ו ל י ה

New member
נראה לך שנעלבתי? טעות...

אני אישית, משתדל בכל מאודי שלא להעלב, לא לוקח ללב, לא שומר טינה לאף אחד. אפילו אם אדם שונא אותי, אני לא שונא אותו בחזרה. עכשיו תגידי שאני אחד שמתימר להיות מעל למצב האנושי הרגיל. לא ולא, זה פשוט טבוע באופי שלי, הייתי כזה עוד לפני שהכרתי את דון חואן. ובנוסף לכל, מאז שניכנסתי לפורום הזה, העלבתי אישית רק אדם אחד, ועד היום אני מכה על חטא על מילותי. האדם הזה הוא 'נסיך החלומות', ובהזדמנות זו אני מבקש סליחה ממנו. בכל אופן, תודה על ההזדמנות שנתת לי להבהיר את עמדתי בנושא. נוליה

נ ו ל י ה

New member
את צריכה להכיר אותי קודם...

לפני שאת אומרת 'לא משכנע'. אי אפשר לשפוט אדם על פי כתיבתו בפורום, ועל כן אני משתדל לא לקחת בצורה אישית את כל מה שכותבים בפורום, אבל מה, לפעמים, למשך זמן קצר, מדגדגות האצבעות, כאשר ברצונן להקיש על המקלדת כמה מילים לא נעימות בתגובה לעקיצות של כמה חברים בפורום, רוב הזמן אני מתגבר על התופעה, רק מה, לפעמים בורח לי. נוליה.

ההכרות שלנו היא דרך הפורום

וכך גם התיחסותי לך מה אני אמורה להבין מן המשפט "לפעמים, למשך זמן קצר, מדגדגות האצבעות, כאשר ברצונן להקיש על המקלדת כמה מילים לא נעימות בתגובה לעקיצות של כמה חברים בפורום, רוב הזמן אני מתגבר על התופעה" מה זה לא להעלב, לא לכעוס ,לא לנקום ,לא להחזיר? ברגע שאתה מגיב מאחת הסיבות הנ"ל אז יופי מה שנשאר לך זה לזהות את זה(לצוד את עצמך) ולבדוק מה אתה עושה עם המתנה (יש לך צרכן אנרגיה ביד מה עושים?) אומר לך עוד דבר מדוע אתה לוקח אחריות על מה שאחרים כותבים בפורום? באיזה זמן הידע של לוחם בה לידי ביטוי לוחם לא אמור להגיב לאמירות של אחרים ללא שליטה אמר מישהו בפורום אני לא זוכרת מי זה בדיוק "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול" כולי תקווה שלא תפרש את דבריי כעקיצה או נסיון לפגיעה יש הרבה מה ללמוד (מהעקיצות)ממה שכותבים בפורום המשך יום נעים

נ ו ל י ה

New member
מעולם לא טענתי שאני לוחם..

ואפילו כתבתי את זה פה בפורום באחת ההודעות שלי. הייתי מאוד רוצה להיות לוחם, אך הדרך לפני עוד ארוכה מאוד. היער הוא ירוק יפה ומקסים. ויש גם בדרך כמה ניסים. אך לי יש הבטחות לקיים. קילומטרים רבים לפני שאסיים. נוליה

למעלה