שאלה בנוגע לקניית אייפוד..

JustThomas

New member
שאלה בנוגע לקניית אייפוד..

אני חולה על מוזיקה. הדיסקמן MP3 משרת אותי מצוין, כבר למעלה מ3 שנים. אבל אני מחפש משהו עם נפח יותר גדול, יותר חזק, יותר נוח לתפעול ופחות מסורבל. יש לי בערך 1500 שירים, משהו קצת מעל 10 ג'יגה. אני מבין שיש אייפוד בנפח של 15 ג'יגה, לדעתי הוא יהיה אולטימטיבי בשבילי גם לעוד זמן כשספריית השירים שלי תתנפח. איזה שהן עצות? טווח מחירים..? יעילות גם עם PC? תודה רבה.

איפוד 15 או 20 יתאימו לך

הרבה פחות מסורבל איפוד נכנס לכיס הג'ינס ופשוט נשכח רץ איתנו בג'וגינס (אנטי שוק של 25 דקות) או בחדר כושר... יעילות מול פיסי.... רוב חברי הפורום הם בעלי פיסי אז ברור אני משתמש גם בפיסי וגם במק נוחות תיפעול מצויינת המחיר... סביר בהחלט לדגם של הרדיסק בנפחים כאלו אפשר להגיד תתחדש?

JustThomas

New member
עוד כמה שאלות

סליחה על הניג'סיות, אני פשוט נורא בררן בנושא הזה ורוצה לשמוע מאנשים מנוסים עם המכשיר. -עוצמת השמע חזקה מספיק? אני לא סובל נגנים זולים שבקושי אפשר לשמוע אותם עם קצת רעש רקע. (כמובן זה תלוי גם בסוג האוזניות, אבל האוזניות שיש לי משרתות אותי היטב) -באתר "ידע" כתוב שהבטריה מחזיקה 12 שעות. זה נכון? אני מניח שכן, אבל פה ושם יש פשלות. -חשוב-השירים בתוצגה של הנגן מחולקים לספריות (Directories) כמו שאני מעביר אותם אל הנגן? (שאני לא אצטרך לחפש שעה שיר אחד בין 1000 שירים)

12 שעות לא ב15

שזה הדור ה3 ה12 שעות יש רק בדור הרביעי של ה20 גיגה וה40 גיגה שים לב שלא להתבלבל בין ה3 ל4 בשלוש יש כפתורים בין המסך לחוגה ב4 הכפתורים הם חלק מהחוגה השירים יהיו מסודרים לפי הid3 tag שזה המידע שיש בשיר כך שבתוכנת itunes שמסנכרנת את האיפוד למחשב אתה מסדר את השירים לפי הסדר הנחוץ היא מתייחסת לid3 כך שיתכן ויהיו ספריות שונות בסדר במחשב אבל האיפוד יתעלם מהם את האיטונז אפשר להוריד בחינם באתר של אפל

JustThomas

New member
אוקיי, עדיין לא הבנתי חלק קטן...

דוגמה: נניח יש לי 3 אלבומים של להקה X. שלושת האלבומים נמצאים כל אחד בתיקייה נפרדת עם סדר השירים, וכולם נמצאים בתיקייה גדולה שנקראת X. נניח אני רוצה לשמור על התיקייה, ועל כל האלבומים ושלא ייווצר פלייליסט אחד שמחבר את כל השירים. במיוחד לא לפי ID3 tag (הם ממש מבולגנים בשירים שלי)

תצטרך לסדר את הid3 שלך

כי אחרת יהיה לך בלגאן עצום לא משנה הסדר בספריות וכמה ספריות הid3 ישנה הכל

JustThomas

New member
אוקיי. כנראה שאצטרך לאתרם למבצע ../images/Emo6.gif

ועוד שאלנות.. יש באמת הבדל משמעותי בין הדור ה3 ל4? נניח אחליט לקחת את ה20 ג'יגה, מה הבדל המחירים פחות או יותר? זה משתלם?

הפרש מחיר של 200 ש"ח

למרות שראיתי שמוכרים במחיר הרבה יותר זול את ה20 של ה3 הסוללה בהחלט משמעותית ב4 שמגיעה ל12 לאומת 8 ב3 והחוגה שונה משתלם? תלוי בך

נחמד...

אבל לא התלהבתי מצחיק שהם אומרים שהוא דחק את האיפוד אולי הוא מדגדג קצת את האיפוד יחסית למוצרים אחרים הוא מתחרה באיפוד יותר מהם אבל עדיין האיפוד מוביל בגדול

JustThomas

New member
הוא לא דחק אותו לפינה,

זה בטוח. אבל אני מאמין שזה רק בגלל הפופולריות של האייפוד. שמעתי על אנשים בעלי אייפוד שהחליפו לאייריבר, והם מרוצים עוד יותר. אני אמשיך לברר.

אוקיי, אז ככה..

אני חקרתי בנוגע לעניין, ולדעתי האייריבר לוקח את האייפוד בגדול.... 1. אומרים שהוא לא מעוצב יפה, אבל שטויות! הוא מעוצב סבבה. האייפוד נראה מעודן, אבל לדעתי האייריבר מעוצב סבבה ואין שום בעיה בנושא 2. עד כה הבנתי שכל דבר שאני רוצה לאייפוד יעלה לי טונות של כסף.. (אני רוצה רדיו, שקיים באייריבר, אני משלם על תוספת בשביל האיפוד. אני רוצה אפשרות להעביר תמונות ממצלמה, אני משלם תוספת (וזה קיים באייריבר), אני רוצה תוסף של סוללת גיבוי, אני משלם כסף (ואני חושב שזה קיים בחבילה שאני קונה את האייריוור כי ראיתי באחת החנויות, אבל אני מברר עוד)... 3. הרבה אנשים מתלונים על כך שהאיפוד נשרט בקלות. וצריך לקנות את את האייסקין... הבנתי שבאייריור אני מקבל קייס בחבילה, ולא שמעתי תלונות על "נשרט מהר".... לא יודע, אני עדיין בחקירות בעניין :) בכללי, האייריוור לדעתי לוקח מבחינת הכל כמעט.... כשאתה קונה איפוד, אתה משלם פחות מהאייריור (שזה חסרון אחד לרעת האייריוור) וכן אתה משלם על השם של אפל, שזה שם דבר בתעשיה... בכל מקרה, אני שמתי עין כבדה על האייריוור, ובקרוב נראה לי אני יעשה מן כתבת השוואה... אם אתה מגלה עוד פרטים תרשום

לדעתי

1. עיצוב זה עניין של דעה אישית עד היום האיפוד רק הוכיח את עצמו מבחינת עיצוב וממשק משתמש אלגנטי ונוח לשימוש לדעתי לאיריוור אין במיל ממה שיש מבחינת נוחות שימוש של האיפוד 2. אתה מקבל קורא כרטיסים באיריוור? זה חדש לי, כי לא ראיתי בשום מקום איזכור לגבי זה אני לא משתמש בתוסף הזה, אבל האיפוד משמש בשבילי הרדיסק גיבוי כל התמונות שלי עליו 3. גם האיפוד מגיע עם קייס בקניה שלו אבל האיסקיין זה כמו פנלים שקונים בנוקיה, ובנוסף גם מגינים על האיפוד אבל זה לא רק , זה גם ליופי הקטע של משלם על השם של אפל... עובדה שבארץ זה לא ממש משנה לאנשים אחרת היינו רואים מקים בכל בית...

עוד דבר

בנוגע לרדיו אתה לא מבין איזה רדיו יש באיפוד באיריוור יש מקלט רדיו , אתה יכול לשמוע את התחנות , לא באיכות משהו אבל קולטים באיפוד התוסף מיועד בדיוק להיפך הוא הופך את האיפוד למשדר רדיו זה אומר שבמכשירי רדיו בסביבה קולטים את האיפוד משדר ...

כמה דברים

צודק, עיצוב זה טעם אישי.... לא היה מפריע לי להשתמש באיפוד ולא היה מפריע לי להשתמש באירויר כי שניהם מעוצבים מעולה לדעתי.... זה עיצוב בסגנונות שונים בקשר לקורא כרטיסים של מצלמה.... אתה לא מקבל את זה (זה לא תוסף), פשוט לאייריוור יש את האופציה הזאת מובנה! דרך אגב, האייריוור גם הוא כמו הרדיסק נייד.... הופתעתי שלא ידעת על זה... עוד חסרון שמצאתי לאחרונה באייפוד, הוא עניין ההiTunes, כלומר אני לא מכיר אותה או יודע מה האופציות שלה, אבל המעבר מהמחשב לאיפוד מוגבל רק דרך התוכנה... ואילו באיריוור ובקרייאטיב לדוגמא זה כאילו אתה מחבר הארדיסק (זה נראה כמו כונן)... אחרי הכל מדובר גם פה בנוחות ובהתרגלות וכל אחד איך שהוא מעדיף... לא יודע... בקשר למשלם על השם, אני לא אמרתי את זה בקטע שהאייפוד יקר ואתה משלם על השם.... אמרתי את זה כיתרון של האיפוד, לעומת האייריוור (שהיא פחות מוכרת מאפל) שם אתה משלם ממש הרבה.... (המכשיר בלי ויכוח ממש יקר!) ובנוגע לתוסף שנותן לך לשדר לרדיו.. מה???? זה נשמע לי שטות גדולה! אז מה שאתה אומר בעצם זה שהתוסף הזה הוא כלי לשידור ערוץ פירטי! תקן אותי, כי לא הבנתי אותך לגמרי! נשמע לי לא הגיוני כל העניין....

אז ככה

ידעתי שהאיריוור יכול להיות כונן במחשב אבל הוא לא מכיל את התכונות של יומן ספר כתובות ופנקס רשומות אין בו גם את המשחקים שיש לאיפוד בקטע של האיטונז , כל הנקודה היא שלא זורקים סתם ככה את השירים באיפוד אלא מסדרים בעזרת האיטונז ומה שיש מסודר באיטונז כולל פלייליסט ורשימות חכמות (פלייליסט זה אופציות קיימות במכשירים אחרים אבל לא רשימות חכמות) בקטע של המוגבל או לא רק באיטונז לדעתי זה לא הגבלה כי אפשר להתקין בכל מחשב איטונז מק או פיסי ולבלינוקס יש איקסטונז ואחרות בקטע של שידור זה דבר שרבים בפורום יגדירו את זה כגאוני אבל רדיו פירטי זה לא זה מוגבל בכמה מטרים של הבית או האוטו שלך...

אז ככה

לגבי האופיות של הספר כתובות, יומן ופנקס רשומות, הבנתי שזה רק לבעלי מאקינטוש... ולגבי המשחקים... נו טוב? אבל באייפוד אתה לא יכול לצפות בתמונות שאתה שומר עליו (לעומת האייריוור הצבעונים החדשים שאתה כן יכול...) אתה לא יכול לקרוא קבצי טקסט, ואילו באייריוור כן... וקבצי טקסט יכולים לשמש כיומן, כספר כתובות וכפנקס רשומות וכעוד הרבה דברים :) וסתם בתור הערה אל תתחיל להשוות בין הפונקציות של האייריוור לפונקציות של האייפוד... כי איך שאני רואה את זה כרגע ואיך שהבנתי, האייריוור לוקח מבחינת פונקציות.... מה דעתך??? לגבי הסידור בעזרת האייטונז... אההם, אי אפשר לסדר את הדברים בלי האייטונז? (אני מתכוון באייריוור), לא נראה לי שאתה לא יכול לסדר את הדברים.. נשמע לי קצת מוזר. פלייליסט זה לא בעיה, כמו שאמרת בכל נגן כמעט יש את זה, אבל מה הכוונה רשימות חכמות? תסביר על זה...... תשמע, כל אחד רואה את זה בדרך שונה, אני לא יודע אם האייטונז היא מגבלה או לא! אני ידע רק כשיהיה לי את שני המכשירים ואז אני יוכל להשוות (רשמתי את זה בהודעה אחרת :) )... אני רק אמרתי שזה מה ששמעתי, שזה מגבלה... אולי כדאי שאנ ייוריד את האייטונז ואני יראה מה אפשר לעשות בו? זה יעזור לי במחקר...... מאיפה אני מוריד? העניין של הרדיו, אז אתה אומר שאני מציב את זה במרכז הבית ואז כל מכשירי הרדיו בבית יכולים לקלוט מה האיפוד משדר? זה כאילו אני מחבר את האיפוד למערכת סטריאו ושומע דרכה, רק שככה אני יכול בכמה מכשירים? נשמע להיט.... ואיך זה עובד? זה עובד חלק? איכות טובה? יש פאקים בנושא? כי אם הבנתי נכון מדובר בתקשורת אל חוטית... נכון?

אז חכימו והשכילו ../images/Emo8.gif

1. האופציות לא רק על מק יש כמה תוכנות שממירות את המידע של הפיסי לפורמט מק וככה אפשר לשים באיפוד כן אפשר לשים קבצי טקסט בקטע של תמונות האיריוורים הצבעוניים עולים גם בהתאם לא? 2. לגבי רשימות חכמות תוריד קודם את האיטונז ואח"כ נוכל להסביר זאת תורה שלמה משלה 3. האייטריפ (משדר הרדיו) אכן יכול לשדר לכמה מכשירים בבית זאת תכונה פגזית איכות? תלוי בתחנה שתקבע ומכשירים שיהיו מסביב רדיו כידוע זה דבר שמשתנה בקליטה מצעד לצעד כך למשל הקליטה של איריוור ממש מעצבנת לפי תיאורים של משתמשי איריוור האנטנה זה הכבל של האוזניות וזה זז כל שניה ומאבד קליטה

weird dust

New member
שאלה

אתה יכול לתת דוגמאות לתוכנות שעושות את ההמרה בין החומר שיש במחשב הביתי לבין המק שיהיה אפשר לשים באי פוד זה חשוב שהופציה תהיה פתוחה אם היא כבר נימצאת ורשימות יכול גם לשמש כמילים לשירים למי שזה מעניין אותו.

למעלה