שאלה בנוגע לקניית אייפוד..

weird dust

New member
יש תוכנה שמאפשר כתיבת הודעות

לא רק כתיבת תזכורות ביומן? מצטער על הנידנוד

אהההם

אוקיי, זה עדיין קצת בעיה, אחרי הכל אני צריך להוריד תוכנות בשביל להשתמש באופציות האלה..... לא יודע.. בכללי, נראה לי שהאייפוד עצמו הוא ממש דל אפשרויות (יעני ביחס לאייריור), וכל אופציה שרוצים להוסיף זה מחייב קניה או התקנת תוכנה... כאילו המכשיר עצמו הוא דל אופציות וצריך תוספים כדי לקבל את האופציות.. מישהו שם לב לזה? בקשר למכשיר הצבעוני מול המכשיר הלא צבעוני... המכשיר הצבעוני באמת יקר ב500 שקל, וכפי שציינתי לפני, הוא בא עם שלט בלי תצוגה (ביאוס לעומת המכשירים הלא צבעוניים), אבל למרות זאת אתה משלם 500 שקל נוספים על אופציות רבות! צפיה בתמונות, אפשרות להעביר תמונות ממצלמה ישירות למכשיר., צפיה בקבצי טקסט (שזה כאמור טוב למילים לשירים, ספר כתובות, יומן ועוד דברים אחרים),הקלטה מרדיו, שזה יכול ליהיות נחמד ביותר :) ואני חושב יש עוד משהו... בכל אופן, זה נשמע תמורה נאה ל500 שקל נוספים... בעוד שחלק מן האופציות האלה ניתנות לרכישה באייפוד תמורת תשלום שנראה לי משתווה ל500... אני לא בטוח. דרך אגב קראתי עכשיו שהמכשירים האלה (הצבעוניים) הם הראשונים שיש להם USB to go, שזה מאפשר לחבר כל מכשיר ישירות למכשיר! זה אומר שאם יש לך אייפוד ולי יש אייריוור, אתה יכול להעביר לי ישר למכשיר ואני צריך להעביר לך דרך מחשב!!! אם זה באמת ככה (אני יחקור עוד), אז זאת אחת האופציות הפיגוזיות ביותר ששמעתי שיש לנגן MP3!! אין את זה לאף אחד וזה דבר פשוט טובבב!!!!! אהבתי :) לגבי הרשימה החכמה.. הורדתי את האיטונז, ולא הבנתי עדיין מה זה רשימה חכמה? אולי תסביר פחות או יותר! כדי שאני ידע אם זה שווה את הכסף שאני משלם :) אוקיי. בנושא לשידור ברדיו, אני חושב שהנושא שנוי במחלוקת! ברור שהתוכנה של השידור לרדיו מדליק....

weird dust

New member
זה נכון שאפשר לשים רק 1000 טקסטים?

קראתי בכמה מקומות שאפשר לשים רק 1000 קיבצי טקסט כלומר התוכנה של התנך לא תיכנס לי במלואה (למרות שזה לא מעניין אותי אבל מסתבר שיש) ובכלל ספר גדול לא יכנס פנימה לפי טענת האתרים זה גם נכון שיש הגבלה עם גודל הקבצים? 4 קילו בית?

FreTleSS

New member
לי הייתה את אותה התלבטות אבל

כנראה שאני יילך על האיי פוד. כי על פני השטח זה באמת נראה שהאיי ריבר לוקח מבחינת "מקבלים בדיוק את מה שמשלמים"-מלא תכונות ואפשרויות.דבר שמאוד הלהיב אותי בהתחלה-כי הוא קצת יותר גדול מהאיי פוד יש לו איכות סאונד מצוינת והוא בא עם שלט רדיו ומקליט קול אה כן וגם נרתיק. אבל אז חקרתי קצת בענין וגיליתי כל מיני פאקים קטנים של המכשיר שדי יהרסו לי את הנאת השימוש בו.כי עם כל המגניבות בכל הדברים שיש בו וכל האפשרויות הפאקים הקטנים שיש לו הם הדברים הכי בסיסיים והכי חשובים לי שיהיו לי בנגן Mp3 אחרי הכל,תפקיד של נגן mp3 הוא לנגן ולארגן את המוסיקה שלי בצורה הכי נוחה וטובה. הדברים שהרסו לי באיי ריבר: 1.אתה לא יכול לערבב את השירים שלך-shuffle.כלומר,נגיד אתה אוהב את להקה X ואתה רוצה לערבב את כל השירים שלהם,ברגע שתערבב פעם אחת הנגן יערבב לך תמיד את השירים באותה צורה...ככה שזה ממש לא shuffle זה פשוט לנגן את השירים בסדר שונה פעם אחרי פעם בלי שום אקראיות.אני ממש משתמשת הרבה בshuffle וזאת תכונה שאני לא יכולה לוותר עליה. 2.הניווט ממש מסורבל: הרבה אנשים התלוננו ש: *לוקח הרבה זמן ללמוד איך להפעיל את המכשיר ושזה די מסובך וצריך להעזר במדריך הרבה פעמים.אני רוצה נגן שיהיה לי קל להפעיל בדרך. *הניווט איטי ומעצבן-אם אתה רוצה לחפש שיר למשל ע"פ שם האומן...הנגן נותן לך רשימה אלפבטית של כל האמנים מ-A-Z ואתה צריך לחפש את האמן המסוים שאתה רוצה בעזרת הג'ויסטיק..אבל אם האמן שלך נגיד באמצע הרשימה למשל באות M ייקח לך שנההההה לנווט אליו בגלל שאין אפשרות של האצה בניווט ככה שלפעמים לוקח הרבה מאוד זמן להגיע לשיר\אמן\אלבום מסוים שאתה רוצה. *הג'ויסטיק מסורבל-אמרו שהג'ויסטיק-הדרך העיקרית לנווט את האיי ריבר,מסורבל ואיטי,ויש כפתורים שיש להם כמה פונקציות(לחיצה ארוכה ולחיצה קצרה נותנת דברים אחרים) ככה שקשה להשתמש בו וקל להתבלבל בפונקציות. *on the go playlists- עד עכשיו לא היו,ממה שהבנתי עכשיו הוסיפו אותם אבל זה סיבוך רציני ליצור אותם בגלל שעד שאתה מנווט לשיר המסוים שאתה רוצה בקושי רב,ומוסיף אותו לPlaylist שלך,הנגן חוזר לתפריט הראשי ואז אתה שוב צריך לנווט שנההה עד שאתה מוסיף עוד שיר. *firm wares-אמרו לי שאיי ריבר מבטיחים להוציא בתדירות גבוהה אבל החמיצו את התאריכים המובטחים שלהם בהרבה זמן,וגם לא פתרו את הבעיות העיקריות שהמשתמשים התלוננו עליהם. אלה עיקר הדברים שהרסו לי...כי אני רוצה נגן פשוט שיסדר לי את המוסיקה בדרך נוחה שאני אוכל להגיע אליה מהר...! אם הדברים האלה לא חשובים לך ואתה יודע שהתוספות של האיי ריבר יעזרו לך..ואני חייבת להודות שזה ממש מגניב כל התוספות! וחבל שאפל לא עשו אותם באיי פוד,אז לך על האיי ריבר.אבל אם הדברים האלה כן מפריעים לך אז תעשה עוד קצת מחקר ותבחר נגן אחר(לאו דוקא איי פוד,אלא נגן שמשרת את הצרכים שלך הכי טוב) מקווה שעזרתי!

JustThomas

New member
מעניין..

גם אני קראתי לא מעט הודעות על משתמשי אייריבר, באתר מצהירים כי לאייריבר יש 16 שעות נגינה רצופות (קצת יותר מהאייפוד, אבל זה לא הוכח) ממה שהבנתי יש תמיכה בפלייליסטים מwinamp, לדעתי דבר מצוין, הפלייליסטים שעל המחשב שלי הם בוינאמפ. לי אישית לא מפריע הShuffle. תמיד בדיסקמן שלי הייתה אפשרות, לא מתתי עליה, אהבתי את השירים בסדר מסוים. הלחיצה\קצרה ארוכה יש בהמון נגנים, זה עניין של התרגלות. לג'ויסטיק של הדיסקמן שלי אין כפתורים, (רק את המקל של הג'ויסטיק
, הכפתור נשבר) ואנשים לא מבינים איך להסתדר איתו חחח.. זה עניין של התרגלות.

בוא נראה..

1. לא הבנתי כל כך את מה שהתכוונת פה עם ה shuffle. אתה אומר שבמקום שהוא ינגן לי שיר ואז יקפוץ לסוף וינגן שיר ואז יקפוץ לאמצע וינגן שיר, הוא פשוט מערבב את הסדר ומנגן שיר אחרי שיר ואז בפעם הבאה הוא מנגן שוב שיר אחרי שיר? אם הבנתי אותך נכון, אז זה בדיוק אותו דבר כמו shuffle רגיל, למרות שברור שעדיף shuffle רגיל כי אז השירים נשארים מסודרים... אבל עדיין לא כל כך הבנתי אותך, אולי תסבירי שוב? 2. אהההם, מה שאת מציינת כאן לא שמעתי על זה... אבל זה באמת מוריד מערכו של הנגן.... (במיוחד הפאק של הניווט בין שירים מסודרים בסדר מסויים) *לוקח הרבה זמן ללמוד איך להפעיל את המכשיר*, עזוב את זה, כל אחד וקצת הלמידה שלו. יש כאלה שבמבט חטוף על המכשיר ידעו לתפעל אותו, ויש כאלה שיקח להם שנה של קריאת החוברת שוב ושוב עד שילמדו איך להפעיל. *הניווט איטי ומעצבן*, לא ידעתי... הדרך היחידה היא לפי אלפביתי A-Z? או שיש אפשרויות מיון אחרות? כי אם כן אז אולי דרך ה A-Z זה יקח זמן, אבל לעומת זה בדרך אחרת, האלבום יהיה ראשון ואז זה צ'יק צ'אק.... נכון שזה בעייתי אבל זה מה שנקרא אילתור... מאלתרים דרכים... את בטוחה? זה פאק ממש מעצבן.... *הג'ויסטיק מסורבל*, שוב, כמו שאמרו פה, זה עניין של התרגלות... את מסכימה איתי שאם היו שמים כפתור בשביל כל אופציה, הנגן היה הרבה יותר מסובך והרבה יותר מסורבל כי כל שניה היית נוגעת בטעות בכפתור אחר ומפעילה בטעות אופציה אחרת... הענין הוא שבגל ריבוי הפונקציות שהמכשיר מסוגל לבצע, עשו שכל כפתור יכול להפעיל כמה דברים.... הגיוני ביותר... נוח אולי קצת פחות... אבל שוב, זה ענין של התרגלות.... זה לא יהיה הפאק שיגרום לי לא לקנות את המכשיר (ביגוד לפאק של הניווט שהוא מחדיר בי ספקות). *on the go playlists*, לא הבנתי.... מה זה הפונקציה הזאת? ומה היא עושה? למה היא משמשת ומה הפאק פה (ממש לא הבנתי)..... אבל בכל אופן הבנתי שאפשר ליצא פלייליסטים במחשב עם ווינאמפ, ונגן תומך בזה. אבל אני בטוח שלא דיברת על זה.. אז בבקשה תסבירי, תודה! *firm wares*, אוי נו, זה כבר קטנוניות לשמה... זה דבר ראשון שמועות, ודבר שני לכי תדעי, אני בטוח שגם באייפוד לא מתקנים את כללל מה שהמשתמשים מתלוננים עליהם ולא מדייקים בדיוק בתאריך! כל חברה מאחרת ודוחה את פרסומי העדכונים שלך... זה לא דבר חדש! אני מסכים איתך! צרכים של הצרכן במקום הראשון!! לא יעזור אם יש בנגן אופציות אין סופיות! אם זה לא עוזר אז בשביל מה לבזבז סתם כסף?? חוץ מיזה, אני לא איזה יחצן של אייריוור, כמו אלרונד לדוגמא שהוא יחצן של אייפוד (חחח), אני פשוט חוקר ומנסה לברר איזה נגן עדיף, ופשוט עוזר לאנשים לא לבחור טעות, בין אם זה אייריוור או אייפוד או כל אחד אחר... לדעתי הפאקים שהעלת, ברובם לא עד כדי כך קריטיים, אך חלקם קריטיים ביותר! וצריך לברר עוד לגבי זה! לגבי הבטריה שמחזיקה 16?,אין לי מושג.. כמו שאין לי מושג לגבי כל נגן אחר כי אין ברשותי שום נגן! האיש היחיד שיכול לענות על זה הוא איש שיש לו גם אייריוור וגם אייפוד.... לגבי התמיכה בפלייליסטים של ווינאמפ. ברור שזה שימושי! (אני חושב שיש את זה גם באייפוד, אני לא בטוח) לגבי הshuffle. כל אחד והעדפות שלו! יש כאלה שמעדיפים את האופציה הזאת ויש כאלה שלא! אני ביקשתי מקודם שזאתי שרשמה על הפאק של הshuffle, תרחיב בנושא הפאק כי לא הבנתי מה הולך שם, אז אני מחכה להרחבה שלה :)

תשובות חלקיות:

1. הshuffle זאת תכונה שכל פעם שנכנסים לזה תשמע סדר שונה לחלוטין אין סדר קבוע 2. און דה גו זאת תכונה שקיימת באיפוד שבזמן ההליכה עם האיפוד לחיצה על הכפתור מביאה את השיר לרשימת און דה גו ויש גם את הדירוג של השירים שאפשר לשנות אותם דרך האיפוד זה נחמד שרוצים לדרג שיר לפי ה1-5 איך שאתה אוהב את השיר וזה ממש נוח 3. הניווט באיפוד ממש נוח לשימוש יש אפשרות לבחור בין לפי שיר או אומן או אלבום או וואטסאוור אני גיליתי את הניווט הזה כמאוד יעיל לא יודע לגבי פלייליסט של וויןאפמ אבל אולי תנסה את האיטונז?

אההם....

1. ידעתי מהי אופצית הshuffle, לא ידעתי מה הפאק שהיא התייחסה אליו בתגובתה בקשר לאייריוור.. נחכה ונשמע תשובה כשהיא תתחבר 2. לא הבנתי עדיין מה זה האון דה גו...... לגבי הדירוג 1-5, שמעתי שיש את זה גם באייריוור, אבל אני לא בטוח.. אני יברר ויודיע... 3. אוקיי, אתה מוכן לספר קצת על הניווט, ולתת דוגאמות קצת יותר נרחבות, כדי שאני יותר יבין? תודה! איפה אני משיג אייטונז?

FreTleSS

New member
shuffle

נגיד אתה רוצה לעשות שאפל באלבום X ... והשירים מסודרים בצורה כזו: 1 2 3 4 4 6 ....והלאה shuffle מערבב את השירים בצורה אקראית בכל פעם מחדש ככה שהסדר יכול להשתנות כמו: 2 5 1 6 או 1 3 5 6 ומיליון אפשרויות אחרות.... האי פוד מערבב את השירים כל פעם בסדר שונה באופן אקראי. אבל לאיי ריבר יש פאק שגילו רק אחרי שהוציאו אותו לשוק... במקום לערבב את השירים כל פעם בסדר שונה,הוא מערבב אותם רק פעם אחת למשל: 1 4 2 5 ותמיד את תשמעי את השירים באותו הסדר-ללא שום אקראיות... ככה שזה לא באמת shuffle זה רק לשמוע את השירים בסדר קצת שונה פעם אחרי פעם! זה אופציה שאני משתמשת בה די הרבה וחשובה לי...

FreTleSS

New member
את יכולה לעשות שאפל כמה פעמים

שאת רוצה,אבל סדר השירים לא ישתנה אף פעם.וזה מה שלא בסדר... עדין לא מובן?

אני מתאר לעצמי שבעיה בסדר גודל.

כזה יתקנו בפייר ווייר! לא? נשמע לי מוזר שלא... דרך אגב, כל כמה זמן יוצא עדכון פייר ווייר?? אהה, ומישהו יכול להסביר קצת על עדכוני הפיירווייר? מה זה? מעדכן את התוכנה של המכשיר? תסבירו בבקשה ביתר פירוט :) תודה

לא פיירוייר אלא פריימווייר

firmware קושחה בעברית עידכוני התוכנה של האיפוד העידכון האחרון היה ב2004-04-28 הפיירוייר firewire או בעברית חוט הלהט - זאת הטכנולוגיה של העברת הנתונים מה שאנחנו מקבלים בכרטיס ובכבל שאנחנו מחברים לאיפוד

Dood1000

New member
מה זה "on the go"

אם אתה לוחץ על שיר במשך 2 שניות אצוף הוא מעביר לך אותו לספריית און דה גו. הספרייה הזאת כוללת מספר שירים למקום מסויים. לדוגמא- בערב לפני שאני יוצא לרוץ אני בוחר 15 שירים מסמן לאון דה גו ולמשה הרכבתי פלייליסט זמני לריצה (נשמע מסובך אבל זה לוקח לי דקה כל פעם).

JustThomas

New member
יש שקוראים לזה

bookmark (ככה זה אצלי בדיסקמן) הנגן זוכר שירים שסימנת, בחלק מהנגנים זה קורה כשלוחצים לחיצה ארוכה על פליי. ובעניין של המשחקים, קצת דבילי אחרי הכל
(לא בכוונה לעליב או משהו) ראיתי את הסוליטייר באייפוד וזה נראה ממש מצחיק...

JustThomas

New member
LOL

יש לי גם פלאפון שאני נסחב איתו בדרך כלל, השש-בש שמה נחמד גם :)

Sweet SuGaR

New member
חחח לי יש כובש שטחים בפלאפון

שקוראים לו "אוגרים ריבועים" חיחיח

למעלה