שאלה בנוגע לשם מסחרי

מדברון

New member
שאלה בנוגע לשם מסחרי

שלום עד ליפני 4 חודשים עבדתי בחברה יחסית מפורסמת ששמה קשור לשם אתר / גוף גאוגרפי המוזכר בתנ"ך, ז"א הם לא המציאו שם אלה הצמידו לו את פעולתם או פועלם , אני מעונין לקרוא לעסק שלי בשם דומה אך לא אותו שם של החברה, הלוגו והצבעים יהיו שונים לחלוטין ע"מ שלא ליצור הטעיה ללקוחות עתידיים. { אינני יודע אם מותר לפרסם שמות בפורום זה וגם אינני רוצה לחשוף את השם ברבים} כיצד אוכל לדעת אם השם של העסק שאני מעונין לקרוא לו יהווה בעתיד עילה לתביעת זכות על השם או שתביעה שהשם דומה לשם החברה שעבדתי בה. האם יש באינטרנט "פינקס שמות" של רשם החברות? הכיצד ניתן לברר ה אם השם תפוס? האם ניתן להתיעץ עם מי מכם בהודעה פרטית? תודה מראש וחג שמייח

רשם החברות

מדברון אני מניח שניסית להקליד בגוגל את השם בו אתה רוצה לקרוא לעסק שלך ולא מצאת עסק בשם זהה. חפש גם באתר רשם החברות אסור ששתי חברות ייקראו באותו השם. אם אתה מתכוון לפתוח חברה בע"מ, יפנה רואה החשבון שלך לרשם החברות על מנת לרשום את החברה שלך. במידה והשם המדוייק תפוס - תצטרך לשנות עת השם. במידה ואתה מתכוון לפתוח "עוסק מורשה" או "עוסק זעיר", מבצע רואה החשבון שלך פעולה דומה במשרדי מע"מ. בהצלחה

SZ Co

New member
סימני מסחר, למה לחפש סיכונים?

ברשות הפטנטים קיים מאגר סימני המסחר הרשומים, אולם סימן מסחר יכול לקבל זכויות גם אם אינו רשום. מאחר ואתה עובד לשעבר ומתכוון לעבוד בתחום דומה - מדוע שתרצה להעמיד את עסקך החדש בפני סיכוני תביעה מצד מעבידיך לשעבר? שם דומה עלול להפר את הזכויות שנוצרו להם בשם עסקם גם אם אינו סימן מסחר ורשום. עצה בסיסית שנכונה בכל מקרה - בחר שם אחר ומקורי (עדיף כזה שאינו שם של אזור או כזה המתאר את מוצריך/שירותיך). בברכה,

למעלה