שאלה בנושא ביצוע רעיון

vish11

New member
שאלה בנושא ביצוע רעיון

אני מתכוון להקים אתר שנניח מקשר בין אנשים שרוצים לקנות מכונית לבין מכונית. עכשיו יש לי דרך מיוחדת לקשר בין האנשים האלה , נניח בשביל הדוגמא שהקישור הוא לפי מס' תעודת הזהות של הקונה ות.ז של המוכר כך שלא יהיה הפרש שגדול מ 100 במספרים שלהם. השאלה היא האם זה נחשב הרעיון ואיך שאני אבצע את זה , כלומר באיזה שפת תכנות זה הביצוע. או שהרעיון הוא לקשר אנשים והביצוע יהיה לפי ת.ז ? איך קובעים מהו הרעיון ומהו הביצוע ? והאם אפשר באחד מהמקרים להגן על המצאה כזאת בתור פטנט ? אמנם את האלגוריתם של חיבור הקונה למכונית ע"י ההפרש של ה 100 לא יהיה ניתן לראות אבל כל אחד שירצה להעתיק יוכל להבין שזה ע"י הפרש של 100 אבל את הקוד הם לא יראו. השלאה האם אני יכול להגן על הרעיון של הפרש של 100 או שזה לא ניתן להגנה וכל אחד יכול להעתיק את הרעיון ולעשות את החיבור הזה ע"י הפרש של 100. תודה

דוגמאות בעולם הפטנטים

שלום vish11, כפי שציינתי פעמים רבות, קשה מאוד להתבסס על דוגמאות בעולם הפטנטים, ובייחוד על דוגמא כמו זו שהבאת. אין הגנה על רעיונות. ייתכן ומאמר זה יסייע לך על מנת להתמצא מעט יותר בטרמינולוגיה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

vish11

New member
השאלה שלי היא

מה נחשב כרעיון ומה כביצוע ? האם הביצוע הוא האלגוריתם (במבנה הכי בסיסי שלו כמו שפת תכנות) או הפגשת אנשים ע"י ת.ז ? או שהרעיון הוא הפגשת אנשים והביצוע הוא ע"י ת.ז אני פשוט מנסה להבין על מה אפשר להגן ואני עדיין לא מצליח, האם רק על הקוד או על הרעיון שהקוד מיישם ?

אני שב ואומר...

הדוגמא שהבאת המתבססת על שיטה, מאוד לא טובה כדוגמא, וממילא לא כדאי להסתמך על דוגמאות. ההפרדה בין רעיון ליישום של רעיון היא תלויית עניין. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה