שאלה בנושא דמי לידה

מצב
הנושא נעול.
שאלה בנושא דמי לידה

שאלה בנושא דמי לידה
תאריך הלידה המשוער שלי הוא באמצע אפריל. בעוד שבוע וחצי אהפוך למובטלת. יש לי 10 חודשי עבודה ב-14 חודשים, או לחילופין 15 חודשים ב-22 חודשים. כיצד יחושבו דמי הלידה שלי? האם כדאי לי לחפש עבודה לתקופה של חודשיים? כיוון שכעת השכר הברוטו שלי הוא 5000 ש"ח ואם אמצא עבודה בשכר נמוך יותר, האם זה ישפיע על גובה המענק? תודה רבה על העזרה.

שיר ורד

New member
דמי לידה

שאלה בנושא דמי לידה
תאריך הלידה המשוער שלי הוא באמצע אפריל. בעוד שבוע וחצי אהפוך למובטלת. יש לי 10 חודשי עבודה ב-14 חודשים, או לחילופין 15 חודשים ב-22 חודשים. כיצד יחושבו דמי הלידה שלי? האם כדאי לי לחפש עבודה לתקופה של חודשיים? כיוון שכעת השכר הברוטו שלי הוא 5000 ש"ח ואם אמצא עבודה בשכר נמוך יותר, האם זה ישפיע על גובה המענק? תודה רבה על העזרה.
דמי לידה
דמי הלידה נקבעים על סמך 3 חודשי העבודה האחרונים במהלך ההריון, לכן לא רצוי שתעבדי בשכר הנמוך משמעותית משכרך האחרון. אם תממצאי עבודה קרוב ללידה (לא סביר אבל לפעמים קורה) , חישוב תקופת האכשרה יהיה מסיום עבודתך בפעם השניה ולא ממועד פיטוריך הנוכחי. אם צברת תקופת אכשרה לדמי אבטלה, את יכולה להתיצב בלשכה ולקבל דמי אבטלה. אם לא תחזרי לעבודה , עד ללידה ותקבלי דמי אבטלה, תהיה מחצית חופשת הלידה קודם ללידה (לא ברור לי האם בבשת השבועות שלאחר סיום יחסי עובד מעביד או דווקא בששת השבועות הסמוכים ללידה. כנראה שביטוח לאומי יקזזו מתוך דמי הלידה , את דמי האבטלה שאת מקבלת בגין תקופה זו (כדי שלא תקבלי כפל גמלאות).

הבהרה לתשובה

שאלה בנושא דמי לידה
הבהרה לתשובה
בעצם, יוצא שאהיה מובטלת כ-3 לפני התאריך המשוער ללידה. אז כיצד יחושבו דמי הלידה? תודה רבה רבה על העזרה

שיר ורד

New member
אם לא תחזרי לשום עבודה עד ללידה

הבהרה לתשובה
בעצם, יוצא שאהיה מובטלת כ-3 לפני התאריך המשוער ללידה. אז כיצד יחושבו דמי הלידה? תודה רבה רבה על העזרה
יחושבו דמי הלידה על פי שכרך האחרון (90 יום) במקום העבודה.

תודה רבה על העזרה../images/Emo142.gif

יחושבו דמי הלידה על פי שכרך האחרון (90 יום) במקום העבודה.
תודה רבה על העזרה

מצב
הנושא נעול.
למעלה