? ? שרותי בריאות, לשכיר??שאלה בנושא החזר השתתפות בהוצאות
היכן בחקיקה (צו, תקנות?) מוסדרים - עניין סכום המקסימום שחייב מבוטח לשלם בעבור שירותי בריאות ועניין החזר הוצאות השתתפות המבוטח (חבר קופות החולים) למבוטח?
הסבר..? ? שרותי בריאות, לשכיר??
לא הבנתי מי המבוטח - שכיר אוהסבר..
בקופת חולים יש לשלם תשלומים שונים עבור שירותים, כ"השתתפות" המבוטח בהוצאות הקופה. קיימת, מצד שני, תקרה, ששיעורה משתנה לפי האוכלוסיות השונות, ולכן, מי ששילם מעבר לסכום מסויים לרבעון - זכאי להחזר. יש לזה כללים, אין לי פירוט שלהם. אני מחפשת את החומר שבחקיקה על כך.
למרות שזה לא קשור לנושאי הפורוםהסבר..
בקופת חולים יש לשלם תשלומים שונים עבור שירותים, כ"השתתפות" המבוטח בהוצאות הקופה. קיימת, מצד שני, תקרה, ששיעורה משתנה לפי האוכלוסיות השונות, ולכן, מי ששילם מעבר לסכום מסויים לרבעון - זכאי להחזר. יש לזה כללים, אין לי פירוט שלהם. אני מחפשת את החומר שבחקיקה על כך.
מגילת הזכויות -למרות שזה לא קשור לנושאי הפורום
פרוט של הכללים תמצא במגילת זכויות המתרפא שפרסם משרד הבריאות (ראה עמוד 18). שים לב שבכל קופה נקבעו סכומים אחרים, יתכן שהסכומים במופיעים בחוברת אינם מעודכנים.
עכשיו הבנתי שאת מבקשתמגילת הזכויות -
נושא זה יכול להיות קשור בענייני הפורום, משום שחוק ביטוח בריאות ממלכתי הוא בנושאים שבתחום סמכותו של בית הדין לעבודה. במגילת הזכויות וגם בפירסומים אחרים ראיתי (וגם הפרקטיקה מלמדת) שיש תקרה לתשלומים השונים שנדרש מבוטח לשלם עבור שירותים שהוא מקבל, מלבד ביקור אצל רופא ראשוני. מוטל תשלום על ביקור אצל רופא מקצועי, ובמרפאת חוץ, ובבית החולים.. אבל יש סכום מקסימלי אותו מותר לגבות, ומעבר לו, יש למבוטח זכאות לקבל החזר. מעניינים אותי הכללים לחישוב ההחזר ולביצוע ההחזר בפועל. לא מצאתי בחקיקה ובחקיקת המשנה.
נכון - ותודה.עכשיו הבנתי שאת מבקשת
את הבסיס החוקי לכללים הללו. הבסיס החוקי מתחיל בחוק בריאות ממלכתי פרק 8 . הכללים עצמם מפורטים בצוים שמוציא שר הבריאות מידי פעם על סמך פרק זה בחוק.
המשךעכשיו הבנתי שאת מבקשת
את הבסיס החוקי לכללים הללו. הבסיס החוקי מתחיל בחוק בריאות ממלכתי פרק 8 . הכללים עצמם מפורטים בצוים שמוציא שר הבריאות מידי פעם על סמך פרק זה בחוק.
שוב תודה על עזרתך.המשך
חפשתי באתר הבריאות ולא הצלחתי למצוא את הצוים שקבע שר הבריאות. אבל תוך כדי החיפושים נתקלתי בדוח של נציב הקבילות של משרד הבריאות (דוח מעניין בפני עצמו), ממנו עולה שכל העסק מבורדק, כל קופת חולים מנהלת תוכנית גביה משל עצמה וכנראה ששר הבריאות הוא רק חותמת גומי להחלטות הקופה. הנתונים לגביהם שאלת מופיעים בטבלאות מרוכזות בעמודים 148 149 בדו"ח.
איזה פערים את מוצאתשוב תודה על עזרתך.
הדו"ח שמצאת - מעניין. את הנתונים שבטבלאות הדו"ח אפשר לקרוא גם בפירסומי הקופות. רק שלמרבית הצער, הנתונים שפורסמו לא מתאימים לגמרי למציאות המוכרת לי..
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.