שאלה בנושא כבל אנטנה

sailor1

New member
שאלה בנושא כבל אנטנה

חג שמח לחברי הפורום. שמי יוני ואני בד"כ נמצא בפורום השכן "שיט וימאות". אני מבקש את עצתכם בנושא כבל אנטנה בעל התכונות הטובות ביותר שניתן להשיג בתנאים הבאים: אורך הכבל עד לראש התורן 20 מ'. קוטר המעברים עד 7מ"מ. תחום התדרים 155 עד 163 מה"ץ. יש לקחת בחשבון שהתורן כל הזמן בתנודות. כרגע מותקן כבל מסוג RGB58 והתוצאות לא טובות במיוחד. אז האם יש המלצות לסוג כבל עם הכי פחות הנחתה, והיכן ניתן/מומלץ לקנות בארץ (אפשר גם תשובות במסר). תודה מראש לעונים (אני מתנצל מראש אם נושא זה כבר עלה בפורום בעבר) יוני

jmicky

New member
RG213

חוששתני ש - RG213 ממש לא עומד בתנאי של 7 מ'מ קוטר. כנראה ש - RG8 הוא התשובה. ייתכן שהכבל שאתה משתמש ראה יותר מדי שמש וכאלה, ובגלל זה הביצועים לא משהו. פשוט תחליף לכבל חדש - לא יקר.

RG8,RG213 הם באותו הקוטר.

RG58 כבר לא נקרא מקצועי בטווחים של 20 מ'. מנחית הרבה. או שיסבול את ההנחתה הזו, או שירחיב עצמו לקוטר המתאים.

4Z1PF

New member
RG58

אני לא רואה פתרון טוב יותר, משמעותית, מהכבל שיש לך. מעניין לשמוע מה המשמעות של ".....והתוצאות לא טובות במיוחד..." בהנחה שהכבל תקין, כמה שאלות: 1. מהו הספק השידור שלך? 2. איזה סוג אנטנה יש לך? הגברה. 3. האם האנטנה מתואמת? מהו SWR? 4. מה גובה האנטנה שלך מהים? גובה בסיסה? 5. מה מרחק השידור/קליטה שלך?

עוז מ

New member
נכון מאוד,

לא סביר ששינוי בכבל שאורכו 20 מטר בסך הכל, ישנה באופן משמעותי את תוצאות הקליטה. נראה לי ש"הבעיה" היא עם האנטנה (תיאום, סוג וכד').

sailor1

New member
תודה לכל המשיבים

הספק שידור של מקמ"ש ימי מוגדר 25W או 1W הכבל יחסית חדש בן שלוש שנים הכבל מושחל דרך התורן כך שאינו "רואה" הרבה שמש האנטנה היא אנטנה מתואמת (נדמה לי שקוראים לזה 1/4 או 1/2גל) בכל אופן זו אנטנה למטרות שידור וקליטה בתדרים הימיים. גובה האנטנה 16 מ' מעל פני הים טווח שידור צריך להיות לפחות 30 מייל (56ק"מ). בקליטה בד"כ אין בעייה. המכשיר נבדק מוציא הספק כנדרש. הגברה לפי דעתי אין. SWR ??מה זה? אחרי כל זה האם יש המלצות היכן לקנות? שוב תודה יוני

שלום יוני אני מנהל את ה"פורום השכן" ועוסק גם בציוד ומכשור ימי. תקלות בכבל הקואקס הן נדירות ביותר ובוודאי לא אחרי 3 שנים. אשמח להציץ בבעיה ולבדוק את ההתקנה עם הציודהמתאים לפני שאתה רץ לפרק את התורן. במשך השבוע הזה אני כל יום בין 8-16 במרינה הרצליה. חג שמח,

sailor1

New member
שמח לפגוש אותך גם פה

נמל הבית שלי הוא עכו. אבל ביום שלישי אנחנו מתכוונים להפליג דרומה להרצליה אשמח להפגש איתך שם גם סתם כך על כוס קפה לא רק לצורך בדיקת ההתקנה.(איך אני יכול ליצור איתך קשר טלפוני לכשנגיע להרצליה?) אני מעלה את הבעייה מפני שנתקלתי לאחרונה במספר מקרים שהתקשתי ליצור קשר עם חיפה רדיו בדיבור (המכשיר הוא DSC ) יתכן שגורמי מזג האויר קשורים אבל נראה לי שאחרים הצליחו ליצור קשר טוב ממני באותו הזמן. ד"א במכשיר הקודם (לא DSC) גם היו תופעות דומות. תודה יוני

אשמח להפגש. את הטלפון שלחתי במסר. אתה יכול ליצור קשר גם על ערוץ 16 אני על יאכטה "עמית" או על "Twizzle'. יכול להיות שהבעיה שלך היא בעצם איכות השמע ולא עוצמת השידור? בעיה במיקרופון למשל? לשם כך אפשר בקלות לבצע בדיקת קשר (אני לא ממש סומך על העירנות של 4XO - חיפה רדיו שלא תמיד מאזינים, וכשצריך אני בודק קשר בזריזות מול חיל הים). לפני שאתה יוצא להרצליה אשמח אם תוכל לרשום את שם היצרן והדגם של המכשיר. תודה,

sailor1

New member
הקפה כבר על האש

המכשיר SIMRAD RD68 כפי שכבר צינתי המכשיר הוא DSC כך שאין בעייה עם הערנות של 4X0 זה אמור לצלצל להם עד שיענו. אתקשר אליך כשנגיע להרצליה חג שמח יוני

itho

New member
נשמע בסדר...

כבל סטנדרטי ומומלץ למקמש GMSDD או סיילור או SEA או מה שלא מתקן אצלך הוא בד"כ RG58. אנטנה היא בטח רבע אורך גל עם אלמנטי הארקה (כי זה הסטנדרט ביאכטות...) אם המכשיר נבדק וההספק יוצא תקין ואין הספק חוזר (תבדוק אם בדקו לך את זה) אז לא אמורה להיות בעיה. מנסיון של שנים בשימוש במכשירים כאלו בים יש השפעה עצומה לתנאי מזג אוויר על טווח הקשר (מאות מיילים!!!!) יש ימים שאתה מכרתים יכול לשמוע את 4XO ויש ימים שבמפרץ חיפה אתה לא שומע אותם.... אני ממליץ שתשווה טווחים עם משהו שאתה מכיר באותו יום ותנאי סביבה. אם שניכם מצליחים להשיג את אותה תחנה רחוקה אז אין בעיה אצלך :)

sailor1

New member
כן אבל לא שומעים אותי בסדר

וזו הסיבה שאני מתעניין בכבל טוב יותר אם יש כזה. נכון שבימים מסוימים הקליטה גרועה במיוחד אבל אני מנסה ליצור קשר גם בימים טובים ונשמע לא כל כך ברור בצד השני (חיפה רדיו לצורך העיניין). ממה שהצלחתי להבין יש גורם הנחתה בכבל מסוג זה שניתן להשיג טוב יותר וזה יכול לשפר את השידור ואת הטווח כמובן שזה גם יכול להיות משמעותי לפעמים. תודה יוני

4Z1PF

New member
המספרים לא מסתדרים לי

אתה כותב "גובה האנטנה 16 מ' מעל פני הים טווח שידור צריך להיות לפחות 30 מייל (56ק"מ)" המרחקים קצת גדולים מדי לטעמי. בתחום זה של שידור, שתי האנטנות, השידור והקליטה, צריכות "לראות" זו את זו. אם שתי האנטנות בגובה 16 מטרים אזי טווח השידור המרבי הוא 32 ק"מ בלבד. כמובן שקיימות (לפעמים) תופעות טבע שמאפשרות הגדלת הטווח, אך הדבר אינו קבוע והתופעה אינה יציבה עם הזמן. תוכל למצוא ולחשב את טווח השידור באתר: http://www.naval.com/sight/index.htm

sailor1

New member
נסה את המספרים הבאים

חיפה רדיו 4X0 אנטנה בהר הכרמל גובה 450 - 500 מ' האנטנה שלי אתה כבר יודע, כמה זה יוצא? שנית אני נמצא במפרץ חיפה ומנסה לדבר איתו המרחק 8מייל ימי ואני לא נשמע ברור לדבריו. שלישית אנטנה של אניה שאיתה אני לפעמים רוצה ליצור קשר בערך 40 עד 50 מ' גובה כמה זה יוצא? ד"א עם 25W עד כמה רחוק אני אמור להקלט בהנחה שאין בעיית גובה של אנטנה פעם בהנחתה של כבל 20 מ' מסוג RGB58 ופעם עם כבל מסוג RG8? אשמח לקבל תוצאות החישוב חג שמח יוני

4Z1PF

New member
הכול תיאורטי

כול הניתוח הוא תיאורטי בלבד, לכן כדאי שתחפש את הבעייה במקום אחר ולא בקואקס. ולעינייננו: 1. RG8 לא מתאים לך בגלל קוטרו 2. אין הבדל משמעותי בהנחתה בין הכבלים RG8 RG213 RG214 RG8 עבור המרחק שציינת. 3. אינך יודע לומר לנו מה סוג האנטנה שברשותך, לכן נציין רק שאנטנה מקרינה היטב דווקא במקביל לקרקע. לכן קשר בין אנטנה שנמצאת בגובה 16 מטר לאנטנה שנמצאת בגובה 500 מטר יהיה גרוע ביותר. 4. כפי שאחרים ציינו חפש את הבעייה בהתקנה או בעייה במכשיר. או בארקה שאינה טובה.

sailor1

New member
תודה papa fox

אגב התורן שלי גם מתנדנד בים(~; כך שהוא לא תמיד מקביל לקרקע. האנטנה היא מוט נירוסטה באורך רבע גל עם הארקת בסיס כפי שמישהו הזכיר כאן. תמונה מצורפת. בכל אופן אני מקבל את העצות כאן לבדוק שוב את ההתקנה והמכשיר. חג שמח יוני

mot264

New member
אוהלה הפורום התעורר !

חברים נחמדים אכן כבל RG8/RG213 נמצאים בקטגוריה של 10 מ"מ ואינו עומד בדרישת המפליג בסירה. לכן, הכבל היחידי היכול להתאים הוא RG58 הבא בטור. לגבי האנטנה אכן משתמשים באנטנות 1/4 גל אך על פי התאור, נראה לי שזאת הבעיה של חוסר התקשורת או לחלופין קשר לא משביע רצון. למיקרים כאלו אני ממליץ רק בשימוש אנטנות שהארקה משטפלת, אני ראיתי הרבה סוגים שמשתמשים הימאים, גם כאלו ש"משטח הארקה אלו 4 מוטות לכיוון האופק. מאחר והצורך הוא בתקשורת לאופק, סוג האנטנות אלו לא מומלצות מאחר וסיכום אונת הקרינה היא בזוית עילית. דבר נוסף הוא בצורת התקנת האנטנה! טרנים של היאכטות בנויות ממתכת על כן אלו יכולים "לבלוע" את התקשורת, ראיתי התקנות צד אשר אינן תקינות ! ההתקנה המומלצת היחידה היא בקצה כאשר חובה לחבר גם מגן ברק בחדר התקשורת. מעכו תפליג למעגן הקישון אצל פישלס, הוא אמור להציג לך אנטנות מומלצות עם ציפוי פיבר למניעת קורוזיה. אלו הכי טובות. דוגמה של אנטנות בקישור המצורף בברכה מוט 264

mot264

New member
ימאי הנחמד

כעת אני רואה את תמונת האנטנה והיא תואמת את התאור שמסרתי. האנטנה צריכה להיות מותקנת בקצה התורן האפשרי כדי שהתורן לא יהיה במקביל אליה. קרבת התורן לאנטנה פוגעת בקרינה. בהצלחה

jmicky

New member
הימאי המדבר

אני מודה על התיקון - התכוונתי כמובן ל-RG58 יש לי רעיון מאד קל לביצוע - תחליף מיקרופון עם אחד החברים שלך ייתכן שהכל בסדר מבחינת שידור וקליטה - ורך עניין השמע דפוק. ואם אותך שומעים רע - זה המיקרופון.

למעלה