שאלה בנושא כבל אנטנה

mot264

New member
אני הייתי מסכם כך:

1. בדיקת תקינות החיבורים לאנטנה ויאג"ה 2. תקינות המכשיר> לא רק הספק, אולי גם בעיית תדר או עומק אפנון לקוי. 3. מיקום התקנת האנטנה. למרבית הנ"ל קשור במעבדה/אנשי תקשורת מנוסים חג שמח

itho

New member
תוצאות חישוב

באטמוספירה סטנדרטית (נתוני אטמוספירה ממוצעים באזור ישראל), עם מקמ"ש ימי סטנדרטי בהספק של 25W עם רגישות של מינוס 100 dBm ליחס אות לרעש של 12 dB עם ניחות של 2 dB בגלל הכבל והגבר אנטנה של אנטנת ימית סטנדרטית (הגבר של כ 2 dBi) אם האנט' המשדרת נמצאת בגובה 16 מטר מעל פני הים מתקבלות התוצאות שמופיעות בתמונה המצורפת. ירוק - יש קשר, אדום = אין קשר. המשדר ממוקם 40 מייל מערבית לחיפה ומשדר לכיוון הר הכרמל (090 מהמשדר). 1. קשר עם יאכטה בעלת אנטנה דומה בגובה 16 מטר מתאפשר לטווח של כ 20 מייל. 2. קשר עם החוף - לפי התמונה. 3. טווחים במיילים, גבהים במטרים. וכל מה שכתבי עכשיו בטח יעורר עוד קצת את חברי הפורום.... חג שמח.

רון שלם

New member
ועוד בנושא הקואקס

שלום לך יוני. גם אני בפורום שיט וימאות. אני ימאי משנת 1971 ועד לינואר 2008 כיהנתי בתפקיד יו"ר איגוד השייטים הישראלי, ואני גם חובב רדיו ותיק. ובכן מנסיוני, ההצעות ל כבלי RG8 TU RG213 שקיבלת כאן אינן מעשיות כל כך כשמדובר בהשחלה לאור התורן. אלה כבלים לא גמישים מספיק למטרה הזו, ויש לזכור תמיד שלאורך התורן מוחלים כבלי חשמל ומעלנים למיניהם כך שהמקום צפוף ולא רצוי ליצור חיכוך אם ניתן למנוע זאת. עוד ענין הוא הכנסת הכבל דרך גג הקבינה. לצורך כך יש מעבר מיוחד עשוי פליז מצופה ניקל וכן גומי לאיטום. המעבר הזה מתאים לכבל דק כמו RG58 ואינו מאפשר העברת כבלים עבים. יש לזכור עוד, שהכנסת והוצאת כבל בתורן היא מלאכה קשה וכבל עבה אינו מקל על המלאכה. מכל הללו ברור ש RG58 הוא הפתרון שלך. ועוד ענין לשים לב אליו. במכשירים ימיים וותיקים העכבה היתה של 75 אוהם למטרה זו קיים כבל קואקס RG59 רצוי שתבדוק בספרות של המכשיר שלך. ענין נוסף הוא סוג האנטנה שלך. למרות האמור לעיל, אני מצמליץ לפניך להיכנס לאתר של חברת BEKDEN המתמחה בייצור כבלי קואקס בטכנולוגיה מתקדמת ויתכן שמתצא שם קואקס דק ובאיכויות גבוהות שמפצות על ההפסדים בשל אורך הכבל. ובאשר לאנטנה עצמה. אם אתה משתמש באנטנת חובבי רדיו שמיועדת לרכב, עליה להציבה על פלטת נירוסטה ברוחב של 25x25 לפחות כדי שתהיה לה "אדמה". לא קשה להתקין זאת על התורן והתוצאות מצוינות. אם אתה משתמש באנטנה "ימית" אין כל צורך באדמה מאחר והן באות בד"כ עם רדיאלים או ללא צורך ברדיאלים (חצי אורך גל). הייתי מציע לך לשהתמש בקונקטורים מוזהבים כמו אלה שמפורסמים ב WEST MARINE ולא בקונקטורים פשוטים, וזאת מגלל תנאי הקורוזיה בים. בהצלחה רון שלם 4X6VO

4z5rz

New member
ובכל זאת, יש גם קואקסים נוספים

אם עדיין אתה מתעקש על הקואקס, להלן שתי חלופות, שתיהן בקוטר המתאים ובעלות נתונים טובים בהרבה מ- RG58: 1. RG142 - או בכינויו "ג'ינג'י" - חסרון עיקרי (אולי יכול להיות גם יתרון בהשחלה) - לא גמיש במיוחד. 2. LMR195 - בעל נתונים הדומים להליאקס 1/4, תכונותיו המכניות דומות ל- RG58. אוהד.

mot264

New member
אוף למה לא להיות ריאליים?

RG142 זהו כבל יחסית קשיח ויקר שאין לא הצדקה בצד הימי. הציפוי שלו דק ואינו עומד ה UV תנאי שמש אלא להתקנות פנימיות בלבד. חבל על הכסף כל השאר שציינת אינם רלונטיים לשימוש ימי כפי ש קודמך ציין.

מה רע ב-LMR????

כבל מצויין. אגב, מי מוכר אותו בארץ באורכים לפי הזמנה? קניתי פעם סליל 200מ' בהזדמנות שאזל בינתיים...

mot264

New member
קראתי את הערתך הקודמת

אכן כבל LMR195 יותר טוב מבחינת הפסדים מאשר RG58 א) אין לי נסיון התקנות עם כבל כזה אך תכונותיו המכניות דומות לכבל שאני כן עובד איתו LMR400 ב) עם אני קורא את תכונותיו, אני לא הייתי מנסה אותו עדיין על תורן של יאכתא בגלל שתורן זה מתנענע ורועד. הפין המרכזי לעניות דעתי יכול להתנתק אם הוא מולחם בגלל רעידות התורן אלא אם הוא מוכנס בלחץ במחבר מתאים. פין זה הוא חד גידי לכן הערתי. ראה בהמלצות היצרן שבקישור, המחברים בפין המרכזי מולחם, חיצוני במצב לחיצה. אני ראיתי הרבה מחברים שעם הזמן הלחיצה החיצונית משתחררת למרות השימוש בכלי הנכון. צירפתי כאן גם את אתר יצרן הכבלים. אני לא הייתי משנה עולם בשטח הימאות וממשיך ב RG58 אשר בטוח מקובל על כולם מאידך, נדמה לי ראיתי אצל פישלס (נציג תקשורת במעגן הקישון) כבל עם ציפוי PVC לבן וגידים במרכזו. איני יודע את שם הכבל אך נראה לי טוב יותר מRG58. אני הייתי מתייעץ איתו לגבי זה. 73 ---

mot264

New member
נ.ב.

כדי לקרוא את תוכן הקטלוג של חברת רוזנבר יש עליך לדאוג התקנת JAVA במחשב שלך. הנציג של מחברי רוזנברג בארץ: חברת MTI בפארק אפק ראש העין 73 ---

sailor1

New member
שוב תודה לכל המשיבים

חזרתי היום קצת מאוחר אבל קראתי בעיון את כל שכתבו כאן. אבל בגלל העיפות יקח לי זמן לעבד את כל האינפורמציה. אבל אבדוק כל עצה שקיבלתי אתחיל בהתקנות שוב ובמקמ"ש אח"כ ובסוף אם לא עזר נחזור לכבל. אני מודה שקשה לי להתמודד עם הנתונים הטכנים שמופיעים באתרים השונים לגבי הכבלים אבל אני מניח שבסוף ימצא הפתרון. אגב האנטנה מותקנת כך שהיא מעל ראש התורן. וכן אני חושד בחיבורים בקצוות הכבל. אני עדיין תמה אם כאשר הכבל מנחית פחות טווח השידור עולה ובכמה זה נתון שיכול לעזור בעת צרה שלא תבוא. אני בהחלט אשמח לקבל אפילו במסר כתובות מומלצות לרכישת כבלים (חוץ מפישלס אותו אני בהחלט יודע למצוא, רק שלא ידעתי שיש לו רקע של טכנאי רדיו). שוב תודה וחג שמח לכל האנשים הטובים פה בפורום. יוני

mot264

New member
מלאך ראשון

אין לי בשלב זה מידע איכן לרכוש כבלים באורכים קטנים בשלב זה זולת לנסות למצוא ברחובות דרום תל אביב ליד התחנה המרכזית החדשה / רחוב וולפסון ת"א. חג שמח

mot264

New member
לגבי מכשיר הקשר

כפי שכתבתי קודם לכן, מלבד תכונה הקרויאה עומק איפנון השייחת לתוך מכשיר הקשר, ישנה תקלה גם אופיינית למיקרופון עצמו. אמת על ידי אחד המשיבים. קיימים שלושה אפשרויות. א) שמע לא תקין יחסית קבועה בגלל לחות בממברנה אם עשויה מסליל ומגנט. ב) רעש כבל: לעתים ישנה תקלה אשר מחייבת החלפת הכבל שבין המכשיר למיקרופון בגלל שכבל זה נפגע במוליכותו. אופי התקלה בקיום שיחה אחד עם רעיך וניענוע הכבל. בצד הקולט ישמע רעש כמו גלי ים מלויים בשיחתך. ג) מגע רופף בחיבור הקשיח בין הכבל ליחידת המיקרופון או למכשיר הקשר. בברכה

למעלה