שאלה בנושא לונאסה...

Animus1539

New member
שאלה בנושא לונאסה... ../images/Emo72.gif

האם אתם חוגגים את לונאסה? אם כן מה החג מסמל עבורכם?
בזמן האחרון אני שומע על הרבה פאגאנים מקומיים שחוגגים את החגים לפי מה שקורה בטבע בישראל. אני מרגיש יותר מחובר לשורשים הרוחניים הקלטיים שלי ולפירוש המסורתי הקלטי על החגים... בשבילי לונאסה הוא חג הקציר הראשון, חג של השפע של האלה שכבר בהריון ולצידה האל בשיא אונו וכוחו. ובטבע מולך מלך הצינית לאחר שהביס את מלך האלון בקרב במידסאמר...
מה אתם חושבים?

gwizard

New member
תשובה בנושא חגים

אכן, מזג האוויר בארץ לא תואם לאירופה או ארה"ב וכך המשמעות החקלאית של חלק מן החגים הוויקאניים הולכת לאיבוד. בגלל זה, אני מתייחס לחגים במובן היותר אינסטינקיטיבי שלהם עם יוצא דופן אחד. לונאסה בשבילי הוא זמן של מנוחה ודעיכה. זמן של אחרי החום היוקד של הקיץ (נו, לפחות בחלקו) ולפני הגשמים (המועטים) של החורף הישראלי. אם באביב אני יותר אקטיבי אז בסתיו אני יותר פסיבי, כאשר מידסאמר בשבילי הוא נקודת המעבר. יוצא הדופן היחיד למה שתיארתי הוא ה-samhain כי בשבילי זהו החג הקדוש ביותר שקיים בשנה ואני חוגג אותו בצורה מיוחדת ולרוב לבד במקום קבוע זה כבר כמה וכמה שנים. דווקא מעניין אותי לשמוע את השאמאנים של הפורום בדעתם על הנושא כי בזמן האחרון התחלתי להתעניין בשאמאניזם ומצאתי הרבה קורלציה בינו (לפחות לפי מה שמלמדים בארץ) לבין הוויקה.

ט"ו באב

איני וויקאני, ואני נמנה על אלה שמשתדלים לחגוג את הארץ. החג הקרוב ביותר שאני חוגג ללונאסה הוא ט"ו באב. במקום הקציר אני חוגג את בציר הענבים. את תחילת הפקת היין. זה שיא הקיץ, רב הצמחיה כבר מתה וגם עולם האדם תשוש. החטה נקצרה כבר מזמן והשפע שחגגנו בשבועות פינה את מקומו לצחיחות. אבל כאן בלב הקיץ, מתוך השאול עולים חיים חדשים. מתחיל בציר הענבים וגם פרות נוספים מבשילים במהירות: התאנים, הרימונים, התמרים והזיתים. בסתו, בסוכות, נחגוג את הקטיף ואת השפע, אבל בינתיים הם מבשילים. גם בעולם האדם מרגישים את המוות, אבל בט"ו באב אנחנו חוגגים את המפנה. אנחנו חוגגים את החיים החדשים שאנחנו בוראים לעצמנו. אנחנו קמים מתוך הקבר ומתחילים שוב ליצור. ועל כך גם במסורת ישראל: "לא היו לישראל ימים טובים כיום הכיפורים וכט"ו באב". ולמה לא היו? בגלל המפנה מממות לחיים (וגם בגלל ששניהם זמן של מחילה): שבט בנימין שהיה על סף הכחדה בגלל פרשת פילגש בגבעה זכה למחילה וחיים חדשים ביום זה, וגם דור המדבר שהיו קוברים עצמם מדי חודש וחלקם היו מתים ("מתי מדבר") זכו להסרת הקללה מראשם וחדלו ממנהג זה בט"ו באב. (עוד על כך בתלמוד, מסכת תענית, ד', ח'). וגם במיתוס האשורי: תמוז, שהוא הצמחייה והחטה יורד לשאול (וקוננו עליו בחודש תמוז), ובמקומו עולה אחותו גשתיננה, שהיא הגפן. לכבוד החיים החדשים (ובציר הענבים) חולים בכרמים, שותים יין ועושים אהבה (שזה ההיפך ממוות, פחות או יותר). בגדול עושים חיים
.

neophile

New member
סינכרון הגלגלים

למה לא לחלק את גלגל השנה בהתאם לעונות של הארץ? גלגל השנה הוא לא רק חיצוני , הוא גם פנימי הסינכרון בין הגלגלים הוא מה שחשוב ,הסינכרון הוא מה שיוצר את הקסם

Animus1539

New member
אני לא חושב שהאמונה שלי תלויית מקום

הסינכרון עליו אתה מדבר, אפשרי גם בלי להיות פיזית במקום... אני מסונכרן עם מה שקורה באיזורים שבהם חיו אבותיי הרוחניים...

neophile

New member
רשת עולמית

כל היופי של הפאגניות זה שמתי שחוגגים במקום אחד את נקודת שוויון הקיץ בקצה השני של העולם חוגגים את נקודת שוויון החורף במקום אחד מקדשים את האביב בקצה השני את הסתיו ככה שנוצרת רשת עולמית ותנועת אנרגיה ברמה גלובלית תחשוב על זה, כל העולם חוגג ! אם חוגגים בשקיעה , היא תגיע לכל מקום עם הפרשי זמן ככה שהאנרגיה מהטקס שתעשה בשקיעה שמתאים לעונה שלך תזרום על פני כדור הארץ על פני כל העונות! בברכת האלה הגדולה שחר.

Animus1539

New member
זה לא כל היופי בפאגאניות...

זה חלק מהיופי של הפאגאניות לפי דעתך. לפי דעתי גם זה שכולם עושים בפאגאניות שלהם מה שהם רוצים ולא תלויים באחרים או בפירוש של אחרים לדתם ודעתם - זה היופי. אני בעד אקלקטיות, שכולם יקחו מה שמהדהדלהם כנכון, ואפילו ישנו אותו לגמרי עד שמתקבל מה שמרגיש להם הכי נכון. בשבילי הכי נכון כרגע, זה לחגוג את לונאסה מנקודת המבט הקלטית באיים הבריטים... לך חשוב הרשת העולמית והטבע בארץ? מצויין, את זה תחגוג...

בנוגע לפירוש הקלטי

אני לא מבין בזה הרבה, אבל אני זוכר שארי-אל וג'סטין-יוסף דיברו על זה מתישהו. האל והאלה הם לא קונספטים מושפעי-וויקה? בפולחן הקלטי יש אלים רבים ולא פוליתאיזם רך, כמדומני. ודבר נוסף - אני לא זוכר בדיוק על מה היה העניין, אבל הקלטים לא חגגו את כל שמונת ה"שבתות" מדי שנה, אלא היו להם מחזורים של שלוש שנים, או משהו כזה. אשמח אם מי שמבין בזה יפרט יותר. ושאלה נוספת - איפה אתה מרגיש את השפע? במה הוא מתבטא? איך אתה חוגג אותו?

Animus1539

New member
קודם כל, אני לא וויקאני...

אתה צודק בזה שהפוליתאיזם הוא קשה. עשיתי הכללה שאולי לא הייתה במקום, והשמטתי את שמות האלים שאני עובד איתם - למען זה שהשאלה תפנה ביתר קלות לכל חברי הפורום. ליתר פירוט, האלה שאני עובד איתה היא בריג'יט, והאל הוא קרנונוס. זו פעם ראשונה שאני שומע על מחזורים של שלוש שנים... גם אני אשמח אם מי שמבין בזה יותר יוסיף על זה עוד אינפורמציה. אני מרגיש את השפע בצמחים הירוקים שסביבי, העצים המלבלבים, הפרחים שפורחים ליד ביתי, אפילו בזה שיש כל מה שאני צריך בסופרמרקט ליד הבית... זה שפע! כל הטענות של אנשים כמו "זה רק בגלל שמשקים אותם" או "זה לא טבעי זה מלאכותי" לא מדברים אליי... החוויה שלי, האישית, הסובייקטיבית היא של שפע, כל מה שיש סביבי הוא קסום ורוחני, צריך רק להסתכל על זה מהזוית הנכונה... אני אישית חוגג אותו בלונאסה על ידי טקס ואז סעודת שפע, עם לחמים מכל מיני סוגים, חמאה, גבינות, בשרים ופירות...

לא יודעת אם זו הכוונה

אבל היות וחגיגות השמש שלנו נערכות בתאריכים דומים עד זהים יתכן שהכוונה היא לחגיגת השפע ב- 1.8 נערכת חגיגת השפע החגיגה הזאת חוגגת את אמא אדמה בשיא פריונה אבל זו לא חגיגה שחוגגת פריון כי א חגיגה שמתענגת על הפירות ומודה על השפע. זהו הזמן שהו הפרות מבשילים והשפע על הפנים של אמא אדמה גדול רב, צבעוני, דשן ומניב ניחוחות מופלאים. חגיגת השפע נועדה להודות על הטוב והברכות, והיא מלמדת אותנו שלא די בכך שיש שפע סביבנו, אלא עלינו לדעת לבחור מתוכו את הדברים שבהם אנחנו באמת רוצים, אחרת ניסחף לכאוס מוחלט.... יש לטקס הרבה מאוד מאפיינים בין השאר קישוטים מתירס רקוד (פופקורן) ושולחן אוכל שכולו על טהרת הפירות נושאי הזרעים.

Bastat

New member
../images/Emo189.gif

אני יודעת שאצלנו ב- 1.8 נחגג חג הפריון והשפע שבו מרעננים את קערות השפע ואת כל תערובות השפע מהשנה שחלפה לה. וכמובן באותו מעמד הטקס כל אחד מבקש ומצייר ליקום את בקשות השפע שלו :) מעבר לכך נזכור שאנו כרגע עוברים חודש מאוד משמעותי בחודשי הקיץ (הרביעי בחודשי הקיץ)- חודש תמוז - חודש שבו הארה העליונה יכולה להכנס לחיינו ולפעול בעולמנו, חודש המדבר על איכות השמש (שלא כמו הלבנה - השמש אינה משנה מגודלה - אלא תמיד בשיא האנרגיה שלה) ולחכמים מבנינו - שמש האלוהות בחודש תמוז - לא רק שמבטלת דברים לא רצויים בחיינו אלא יש לנו את האפשרות להפוך אותם לטובים - חיוביים ומאירים.

Bastat

New member
:)

תחילת חודש אב - אחרי נסיגה ארוכה מאוד של מרקורי שרק עכשיו העבודה שנעשתה בתמוז פורחת....

neophile

New member
נסיגה קשה

בייחוד עם הריכוז הגדול שהיה במזל אריה , מה שיכול להסביר במידת מה את מלחמות האגו בין המנהיגים .

Bastat

New member
../images/Emo27.gif

ולכן החקלאים הרוחניים בהרבה מקרים קוצרים את הפירות מאוחר יותר :) ! והייתי שמחה באם כוכב השחר היה מפנים את המלל שכתבתי מאשר לחפש בו פגמים.

gwizard

New member
LOL

ככה זה כוכב השחר, הוא מעדיף לראות את חצי הכוס הריקה. נו, אז איך את מוצאת את הפורום ? מתחילה להבין ת קטע ?
לצערי זה די משקף את כל הקהילה הפאגאנית בארץ. עצוב, אני יודע.

Bastat

New member
../images/Emo24.gifלידידי היקר

אני מוצאת את הפורום מורכב... ליבי ליבי לקהילה הפאגנית השופעת אגו מי צריך קהילה כשיש לך את עצמך תגיד לי :) כמו שאתה כמובן יודע אני מוצאת לי את האנשים מה"תחום" שמשדרים על אותם גלים כמו שלי בדיוק כמו שמצאתי אתכם חברים יקרים שלי

neophile

New member
האגו נותן לנו עוצמה

האגו נותן לנו עוצמה אבל כל עוד אנחנו תקועים במלחמות בין עצמנו ....אפילו עם עצמנו... זה נובע מכך שרובנו התחלנו בתור סוליטריים באמונתנו ודרכי חיינו וזה דרש מאיתנו להאבק עם רעיונות ותצורות מחשבה מסביבתנו...אלו שהיו הכי קשים להאבק נגדם הם לא אלו שמדברים עליהם בגלוי , אלה המניעים האישיים הנסתרים שאפילו הסביבה שלנו לרוב לא יודעת שהיא פועלת לפיהם . בסופו של דבר תוך כדי מאבק את מפתחת מודעות עצמית ועם זה בא אגואיזם ,הבעיה מתחילה כשאגואיזם הופך לעוד מניע נסתר . שחר

Bastat

New member
../images/Emo34.gif

אני חולקת כאן על דעתך... כל מה שכתבת יפה טוב ורלוונטי איש איש בדרכו אך לפי דעתי כל מה שכתבת ניתן להתקיים ללא אגו אלא בעזרת אמת פנימית ובזאת האדם עצמו מקל על עצמו כי הרי במובן מסויים אני מקבילה בין אגו וקנאה - שני הרגשות הללו שפוגעים בעצמנו בעיקר. והרעיונות והמאבקים בעצם צריכים להביא אותך לאמת פנימית ולא לאגו טריפ

למעלה