שאלה בנושא לונאסה...

Bastat

New member
../images/Emo24.gif

טוב לספר לך אך מגיעים לזה בכמה שורות כתובות קצת מורכב לי אבל זה מאוד אינדבדואלי - כל אדם בדרכו אמונתו ואופיו אני מבטיחה לך שאם תחליט ליישם את ההסבר שכתבת לי על אגו אך רק בשינויי קטן (אך גדול!). שאחרי המאבקים והמסעות, הנצחונות יתרכזו למקום שנקרא אמת פנימית ולא אגו כך גם תראה שעם הזמן אתה תדבר לאנשים סביבך על כל נושא שהוא ממקום אחר - מהגרעין שלך = מהאמת הפנימית שלך ולא מתוך תגובה =אגו. בהצלחה :)

neophile

New member
החזיון האגואיסטי

אני מסכים איתך ששקט פנימי הוא המטרה לדעתי , עד שאת לא מכירה את עצמך ברמת האישיות , השקט הפנימי שלך יהיה מעורער בקלות על ידי הסביבה החיצונית מה שידרוש ממך להתנתק מהרעש הסואן של החיים המודרניים. זה פשוט להצטרף לאיזה מנזר ולתרגל יוגה כל היום....זה לא שיש לך משהו אחר לעשות כשתחזרי לחיים הסואנים כל השקט שהשגת יעלם...כי לא תדעי איך להתמודד עם הדרישות של הסביבה שלך.(ברמה כזאת שתאפשר לך לחזור לאותו שקט פנימי שהשגת) האתגר הוא להשיג את השקט הפנימי בתוך החיים הסואנים , זה דורש מאיתנו גם להתמודד עם נושא האגו , אין מנוס מפני זה בגלל שבחיי היום יום אנשים מקרינים את התפיסות של עצמם על אחרים, בייחוד את האגו. עלינו להשיג אגו חזק על מנת שההקרנה של אנשים בסביבתנו לא תשפיע עלינו. כשהשגנו את זה, האתגר לוותר על האגו הוא הרבה יותר גדול בגלל שהוא מעוגן באישיות שלנו זה המבחן האמיתי למידת ההארה שלך לא הבחירה הקלה לוותר על האגו מכורח הנסיבות שגרמו לך לגדול בתור "חלשה" אני לא מכיר אותך ואני לא יודע מה עברת, אני מדבר באופן כללי הרבה מהאנשים שמחפשים הארה עושים זאת בגלל כל מני תסביכי אישיות , והאי-התמודדות שלהם עם תסביכי האישיות שלהם גורמת לאותם אנשים שהאגו שלהם חזק לראות את וויתור האגו בתור וויתור על האישיות! כך האנושות לכודה במעגל אימים שלא נגמר.... זה דורש מאלו שיש להם אגו חזק ש"ירדו לעם" ושאלו שיש להם תסביכי אישיות שיהיו אמיצים כדי להתמודד איתם - כל זה באיזון אין זה פשוט...לא יכול להיות פשוט כי בלי אתגר , זה כמו להתאמן בלי משקולות , על תרגילי משקולות זה לא יביא תוצאות. כמו שאת רואה , לא מדובר בגישה תיאורטית, אלה בגישה פראקטית .

אבל למה להשמיץ?

אלון, הגישה המתנשאת-משהו של "אלה האנשים שיש, אבל אני נאלץ להתמודד איתם" לא נעימה מאד. הייתי שמח אם נוכל להחליף אותה בגישה שיש בה יותר "יחד" - משהו כמו "זאת הקהילה *שלנו*. יש בה הרבה בעיות וגם הרבה דברים נפלאים. בואו ננסה לראות ביחד איך פותרים את הבעיות". אולי אני נאיבי, אבל אני מאמין בזה. וגם, רגע של עברית (כי אני כ"כ מאוהב בה, שחבל לי לראות אותה עונדת עדיי-לע"ז): הביטוי "איך את מוצאת" הוא העתקה בוטה של "how do you find", והוא לא עברי בעליל. עדיף להשתמש ב"האם הפורום מוצא חן בעיניך?", "באיזו מידה מוצא הפורום חן בעיניך?". ולבסטט - ברוכה הבאה לפורום! אני מקווה שתהני משהותך, ואנחנו נהנה ממנה גם. אני גם מקווה שהסיבה שאת כותבת וקוראת כאן, היא שאת מצליחה לראות את הדברים היפים שמעבר למה שאת מכנה "אגו". אני מזמין אותך להשתתף ולזרוע את הזרעים, ומאחל לכלנו שיום אחד, לא כ"כ רחוק, הם יפרחו לקהילה פגנית אמיתית ותומכת (ואני זוכר זמנים בפורום שהתקדמו לשם). לילה נפלא לכל, -רובין עוטה המגבת (שקם מחר מוקדם ונוסע לועדה רפואית, כדי שהרופאים יגידו לו שהם מגרשים אותו מצה"ל).

gwizard

New member
לא משמיץ

אלא אומר את האמת כפי שאני חווה אותה. להשמיץ זה להגיד משהו שלא קיים בפועל, לא ? גם לא מתנשא, אני אהיה הראשון להודות בכך שאני לא מושלם ובעבר תרמתי תרומה גדולה מאוד לאגרגור האגו המנופח של פורום זה. היום אני מנסה לשנות גישה וללכת בצורה אחרת, כפי שאתה אולי שם לב. אפילו קיבלתי מחמאה מנטלי שזה די נדיר
לגבי עברית, כן יש לי את הבעיה הזו. אני לא נולדתי כאן ורוב היום אני מבלה בכתיבת קוד וקריאת מסמכים באנגלית. אולי בגלל זה אני גם לרוב חושב באנגלית ואז יוצא לא משהו כאשר זה עובר תרגום אוטומטי לעברית. אני מניח שזה מה שיש אז פשוט bear with me. ועכשיו לנושא הכי חשוב - הקהילה. קודם כל הרשה לי לומר כי אתה אכן נאיבי. אני אישית, אחרי כל מה שראיתי ועברתי בפורום זה ואחרים, גיליתי דברים מאוד לא נעימים על הטבע האנושי כאשר הפאגאנים הם ממש לא יוצאי דופן. פעם טענתי כי אם אדם וויקאני אז יש מה לומר על המוסר שלו. היום אני אומר שזה ממש לא נכון. אדם הוא אדם, גם אם הוא כומר (ראה ערך כמרים פדופילים), דרואיד (ראה ערך דרואיד מסתובב עם חרב בקניון) או כוהן וויקאני (ראה ערך WitchWars). אדם הוא יצור לא מושלם עם רצונות, דחפים ורגשות. אלו תמיד עולים מתישהוא וגוברים על השכל הישר. אדם הוא יצור לא מושלם וזה בסדר. אז כן, אלו הם האנשים שיש ואני נאלץ להתמודד איתם. בנפרד הם בסדר, ביחד הם מהווים עדר השועט לאבדון בהנחיית גחמת החודש המחליפה צורות יחד עם גווני השמים. כל אחד חושב שהוא הכי חכם ויודע הכי טוב (למעט אלו שאין להם בטחון עצמי). כל אחד חושב שהדרך שלו היא הכי נכונה (למעט אלו שאין להם דרך). אני יודע שהאלה רואה את כל השטויות שלנו ומתפקעת מצחוק מעורב בבכי. אבל זה בסדר, אנו נלמד לאט לאט כי כל זה אמור להיות וחלק מן החוויה הגדולה שנקראת - החיים.

מכל שמיץ יוצא מיץ!

נראה לי שאפשר להשמיץ גם בלי ממש לשקר. פשוט להציג את האמת באֹפן חד-צדדי ולא בהקשר המתאים. אבל ההגדרה לא משנה. אתה יודע טוב מאד אלו חביות של אבקת שרֵפה מוטמנות היכן. זכור שמספיק ניצוץ של הדלקת גפרור כדי לפוצץ אותן. זה שאתה מנסה ליצור אגרגור יותר משתף ופחות אגוצנטרי זה נפלא. אבל כדי ליצור שיתוף, כל שיתוף, חייבים לעבוד ביחד. זה לא משהו שכל אחד מחליט בעצמו ופשוט נוצר. תאמין לי, אני חי בקבוצה שיתופית. אלה שיעורים שלמדתי על בשרי. בנוגע לעברית - בֹא נבהיר משהו, אני לא חושב עליך רעות בגלל שהעברית שלך לא מושלמת. אני רק מתקן פה ושם, ומאיר את הבעיות בתקווה לעזור לך להשתפר. לא רוצה, לא צריך. ובחזרה לנושא הקהילה - ודאי שכל פגני הוא אדם, וזה נפלא! אני לא יודע לאיזו תהום היינו נופלים אם השכל הישר היה גובר בכל פעם על הרצונות והרגשות. אני חושב שחייבים לשלב ביניהם. ואני יודע שכלנו נלמד, כי אלה החיים. אני רק מאמין שעם קצת מאמץ זה יכול להיות קצת יותר מהר מ"לאט, לאט". אני חושב שהאמירות שאתה אומר כאן הן אמירות קשות מאד, וגם אם יש בהן גרעין אמת, הן רחוקות ממנה. יש כאן רבים שיש להם דרך מובנית, ועדיין לא שוללים דרכים אחרות, ולא עוסקים במיסיונריות. לכל היותר, משמיעים ביקורת או חולקים על דרכים אחרות. בעיני זה לגיטימי. להיות נאיבי זה לא כ"כ נורא. המתבוסס בביצת הריאליזם, סופו שיטבע בה. בֹא נפטר מהציניות ונרשה לעצמנו לחלום. "מילא, ואם כל העולם פניו ללילה. אנחנו לבֹקר, לבֹקר. ניחלה, מילא, לבנות ולנטוע. לא נלאה, לא נלאה לבנות!" לילה נהדר, -רובין עוטה המגבת.

אין לי דבר נגד המלל

אלא פשוט מאוד, שהחיבור בין חגיגות השפע אליהן את מתייחסת לבין המסורות הקדומות של הארץ הזו פשוט לא מתאימים, זה כל מה שציינתי בהערה הקטנה ההיא ממקודם. שיהיו לך חגיגות שפע מהנות ומלאות כל טוב

Bastat

New member
כוכב השחר היקר

אולי אתה לא יודע אבל מעטים הדברים שלא מתאימים בתחום הרוח ודווקא השילובים הם הכי עוצמתיים. ונכון עכשיו אנו בחגיגות הפריון והשפע ולמה לא לנצל את האנרגיה שנשמרה מהרטרו של מרקורי ומציפה אותנו עכשיו לימים ספורים אלו שמרקורי מתחיל לו לזוז קדימה ובכך לקדם את כל העבודה הנלוות ? ומעבר לזה לא נחמד לך להעשיר את הידע על חודש תמוז - הרי תמוז יגיע שוב..... וזוהי אמורה להיות מטרת הפורום להעשיר ידע אחד/ת מהשני/ה ... לא ????? תנסה לשלב ולגוון ותראה את התוצאות בעצמך

אני מוכרח לומר שאני מבולבל

כשאני בא לחגוג את חגיי, אני מנסה לחגוג את מה שקיים. כשאיני רואה שפע בטבע, קשה לי לחגוג שפע. תוכלי לפרט יותר על מהות החג בעיניך? אני לא כ"כ מבין את כל העסק עם מרקורי, אז אשמח אם תוכלי לפשט. ומהם השילובים העצמתיים שאת עושה? do tell!

Bastat

New member
../images/Emo37.gif

חייבת לציין שדי בהלם מהאינטרקציה פה אבל... לעינייננו - אני לעומתך (כנראה) לא מחכה לקיים אלא יוצרת אותו ואני הרבה יותר ממנסה אני פשוט עושה תמיד אבל ת - מ - י - ד ישנו שפע בטבע !!!! השאלה היא באיזה משקפיים אתה מחפש את אותו שפע מהות החג בעיניי הוא פשוטו כמשמעו הזמן הנכון מבחינת היקום ומבחינתי לחגוג ולזמן שפע לחיים הפיסיים / אנרגיטיים שלי :) העסק עם מרקורי הוא כזה - מרקורי בשבועות האחרונים היה בנסיגה משמעותית שנסיגה זו מקרינה על כל מה שקורה פה ועכשיו שם לב הרבה זוגות נפרדו הרבה דברים מתוכננים השתנו להם פתאום ושתי מדינות (שאחת מהן שלך...) נכנסו למלחמה מרקורי חזר למסלולו הטבעי לפני כיומיים

אין כאן עניין של יודע לא יודע.

זה פשוט עניין ששתי הדרכים שלנו שונות - מאוד. אני מכבד את הדרך שלך אם כי איני מאמין בא, ובינתיים לא נראה כי את מכבדת את דרכי שלי ומנסה להראות כאילו אמונותיי הן תוצאה של "אי ידיעה". בדרך הפגנית שלי, אין מקום למרקורי בנסיגה או לא בנסיגה כאשר מדובר באדמה. הדרך הפגנית שלי מנסה להתמקד במה שקורה כאן ועכשיו ומנסה להתחבר לאמונות שהיו במקום הזה בעת העתיקה. באמונות אלה, חודש תמוז הוא חודש מותו של הבעל, ועד סוף השליש הראשון של אב (עד התשעה באב) אלו ימי אבל על מותו. בעת הקדומה בתקופה הזו החקלאות עצרה והחום כילה את הצומח. אפילו שם החודש, "תמוז", בא משמו של אל בבלי, של שמת בתקופת הקיץ ולאחר מכן נולד מחדש - בניגוד למסורות האירופאיות שמותאמות לאקלים האירופי, שם החורף הוא התקופה הקשה והמתה מבחינת הצמחיה. זה בכל אופן, התמוז שלי.

Bastat

New member
../images/Emo36.gif

אך אתה יכול לכתוב דבר כזה - שאתה מכבד את דרכי אם כי אינך מאמין בה ??????? אתה יודע בכלל מהי דרכי ??????? ובאם היית טורח להכיר אותי מעט היית יודע שאין דרך שאני לא מכבדת ומקבלת ואף למדה ממנה ואמונותיך כתוצאה של "אי ידיעה" - זה כבר אתה אמרת !!!!! לא אני !!!!! אין מקום למרקורי ????? כל מה שקורה בכוכבים משליך ישירות אל ועל גאיה וגם עלינו בני האנוש שחיים על אמא אדמה הרי שאתה מתכנן לעשות טקס כלשהו אתה לא בודק את מצב הלבנה (הרי ידוע לכולנו שהלבנה אחראית על כל המים בפלנטה שלנו על הגאות והשפל ובל נשכח שאנחנו בני האדם 80% +- נוזלים) ויש כאלה שבודקים מעבר ללבנה גם את שאר הכוכבים הרי לא תעשה טקס לקידום משהו כאשר אחד הכוכבים המשמעותיים נמצא ברטרו אני אישית גם לא אסגור שום עסקה או יתכנן משהו חשוב כאשר אחד הכוכבים המשמעותיים ברטרו. ויפה אתה מראה ידע נרחב על חודש תמוז :) והכי חשוב בהחלט יש כאן עיניין של יודע לא יודע - זה אמור להיות פורום מעשיר ואני אישית חשבתי שאלמד הרבה כל אחד והדרך שלו וכל אחד והידע והנסיון שלו - אין פה בכלל מקום להשוואה אני בדעה שמה שעושה טוב לאדם ומה שמעשיר אותו - שילך בדרך הזו .! והכי חשוב שיבדוק אם מבחינתו זוהי דרך עם לב

אני לא יודע מה היא דרכך

ובלי לדעת אותה, אני מכבד בזכותך להאמין בה, ואם היא עושה לך טוב, אין לי דבר נגדה - רק שאני איני הולך בה ואיני מאמין בה (מתוך הדברים שאת כותבת, אני פשוט רואה חלק מההבדלים שבין שתי הדרכים שלנו). איני מאמין גם בדרכו של ישוע הנוצרי, ואני מכבד את אמונתם של אלו שמאמינים בו. איני מאמין במוחמד כנביא, ואיני מאמין ביהוה כאלוהות בלעדית - אך אני מכבד את אמונתם של אלו שכן - וכך גם לגבי עוד אמונות רבות אחרות. לגבי עניין אי הידיעה, אם תשימי לב, ההודעה לה עניתי ממקודם, נפתחה במילים "אולי אתה לא יודע". אותם המילים הראשונות קובעות את אופי כל ההודעה (שבה גם יצאת מתוך הנחה שאיני יודע דבר על חודש תמוז). תקראי אותה שוב, תנסי לקרוא אותה כאדם מצד שלישי, ותוכלי לראות שבין השורות את בעצם קובעת שאני שוגה. זו לא היתה כוונתך, אבל הניסוח שלך לא התאים לכוונתך. אין מקום לפלנטה מרקורי (ולתנועותיה) אצלי בדרכי הפגנית, מה אפשר לעשות? זה שונה ממה שאת מאמינה בו, טוב ויפה. שונה זה לא אומר טוב יותר או טוב פחות. פשוט שונה. בינתיים זה עובד לי, זה מתאים לי ונכון ל"דרך הלב" שלי. אני לא מעמת את זה עם הדרך שלך ואני לא פוסל אותה. את מאמינה שכל מה שקורה בכוכבים משליך עלינו ועל האדמה, אני לא. אין לך מה להתפלא על זה כל כך.

neophile

New member
הקונספט בשני המקרים זהה

אילן גם בלואנסה יש את הקונספט של אל מת שכבר חי בצורה פוטנציאלית ברחם של האדמה ההבדל הוא בעונה שבה זה קורה לכן אני לא רואה סתירה בין האמונות , בהתחשב בכך שבמקומות שונים בעולם טיבעי שיהיה מזג אוויר שונה, אך הקוספט נשאר . מה גם שההבדל בינינו לבין בריטניה הוא לא כלכך גדול כמו ההבדל בחצי השני העולם , כל עוד אתה מסתפק בחגיגה של הקונספט...ולא רוצה להשתמש בtides כדי להגשים את רצונך , שזה כמובן לא המקרה איתך

windflute

New member
כשאת אומרת "אצלנו"

לאיזו תרבות את מתכוונת? סתם מעניין אותי. נעים מאוד אני שחר
ואני פגאנית. ~O~ שחר

gwizard

New member
תרבות החתולים הנודדים

מה, את חייבת לקטלג את האדם בשביל לדעת אם דעתו נחשבת בפניך או לא ?

gwizard

New member
אני משתדל

לפעמים זה לא מצליח. עצה: אל תספרי על עצמך שום דבר כולל מה הרקע שלך כי לאנשים יש נטיה מעצבנת לקטלג אותך בהתאם לקבוצה שאליה את אולי בכלל לא משתייכת. עדיף להשאיר את עצמך ברמת פקטור X. כך יתייחסו לדעה שלך יותר ולא יפסלו אותה מייד.

למעלה