שאלה בנושא מזגן/מזגנים

annavi

New member
שאלה בנושא מזגן/מזגנים

אז בשעה טובה רכשתי דירה חדשה, עם חמישה חדרים. הקבלן עשה הכנה לשני מזגנים, אחד מפוצל לסלון + מטבח והשני, מיני מרכזי, לחדרים. וכאן ההתלבטות. קיבלתי הצעה אחת לעשות מזגן אחד מרכזי וגדול (4.5 כ"ס) לכל הדירה, עם אפשרויות שליטה בין החדרים והסלון ומצד שני, קיבלתי הצעה לשני מזגנים, לסלון 2.5 כ"ס ולחדרים מיני מרכזי 3.5 כ"ס. מבחינה כספית לוחצת, אני נוטה ללכת כרגע רק על מזגן מפוצל לסלון ובעוד כמה חודשים להתקין את המיני מרכזי לחדרים, אבל רוצה קודם לשמוע את חוות דעתכם לגבי שתי ההצעות, מה עדיף???? מבחינה כספית, ההבדל בין שתי ההצעות לא "ענק". בתודה מראש

בינא

Member
מיני מרכזי לכל הדירה כולל הסלון

הדירה בעלת מפלס אחד. חברות מיזוג האוויר מעדיפות שתקנה מזגן לכל חדר. הקבלן ביצע הכנות לפי מפרט ותכנון שקיבל ולא משנה לו מה תעשה וכמה זה יעלה לך, כי לו מאוד משתלם לבצע "הכנות בלבד". יתרונו הגדול של מזגן מיני מרכזי אחד כל הדירה הוא שכל הדירה ממוזגת. אם תשים מזגן רק בסלון, גם אז כל הדירה תהיה ממוזגת, כי אוויר קר נצמד לרצפה והאוויר החם נמצא סמוך לתקרה. ברגע שתפתח דלת חדר שאינו ממוזג, האוויר הקר יזרום לשם והאוויר החם יזרום לאיזור בו עובד המזגן. את ה"אגדה" שמספרים היום לכולם על מיזוג לפי איזו טמפרטורה שרוצים בכל חדר, שכחו לספר לאוויר הממוזג... חוקי הפיסיקה תמיד ידאגו לכך שהאוויריסתדר בשכבות בכל שטח הדירה - אוויר קר למטה (כי הוא כבד יותר) ואוויר חם למעלה. לכן עדיף מזגן מיני-מרכזי לכל הדירה - מנוע אחד, הפעלה אחת, לא חשוב להיכן הולכים הכל ממוזג וזה לא בזבוז אנרגיה, כמו שמספרים לכם, כי מזגן שעובד בסלון ופותחים דלת בחדר שינה, "מרגיש" שהאוויר עדיין חם וימשיך למזג בלי הפסקה, מה שיגרום לשימוש באותה כמות חשמל שיצרכו 2 מזגנים או יותר בכל חדר וגם לקיצור חיי המדחס. זכוכית בידודית בחלונות - יש? כי אם אין, זו ההשקעה הראשונה שעליכם לבצע, אחרת מדחסי המזגנים לא יפסיקו את פעולתם בכלל, כי לא יצליחו למזג את הדירה.

לא כל החדרים זקוקים למיזוג באותה

בעת . מיני מרכזי ששולט במיזוג לחדרים לא משתלם . יש עוד בעיה והיא המרכזיה של המיני מרכזי היא לא יכולה לפזר מיזוג ליותר מידי חדרים באותה העוצמה . אפשרות הפיצול של המרכזיה מוגבלת .

בינא

Member
לא נחוץ משהו מסובך. הפתרון בתריסים

מבצעים תריסים במידות שונות, יחד עם צנרת שרשורית למעבר האוויר במידות התואמות. חדרים שמקבלים שמש בקיץ או יש בהם פתחים גדולים, יקבלו זריקה של יותר אוויר מהחדרים הקטנים הצפוניים עליהם אין שמש כלל ובעזרת התריסים מכוונים את כמות האוויר הנכנסת לכל חדר, בהתחשב גם בצורך של הדייר באותו החדר, כי כל אחד "מרגיש" צורך שונה במיזוג. חדרים ללא שימוש קבוע, התריס סגור (חדר אורחים למשל, אם יש כזה).

זה לא שייך לתריסים ולשרשורים

המרכזיה עצמה לא מוציאה אויר באופן שווה מכל החורים שלה .

איריסג

New member
ומעבר למרכזיה ולצינורות השרשוריים

למה צריך להפעיל מזגן 4.5 או 3.5 כוח סוס כל פעם שרק מישהוא אחד נמצא בחדר שלו בבית? ועוד נקודה למחשבה - למה צריך לעשות משאל עם כל פעם שמדליקים מזגן? זה רוצה טמפרטורה של 16 מעלות וההוא רוצה 27.... שכל אחד ישחק עם המזגן 1 כ"ס שלו ושלום על ישראל - ובאזור הציבורי (מטבח + סלון) לעשות מיני מרכזי. נכון שיש היום מזגנים משוכללים שלכאורה מאפשרים שליטה נפרדת על כל חדר - אבל מה שהבנתי - א. עדיין - כשמפעילים רק בחדר שינה אחד - עדיין מפעילים את כל המערכת, וב. אלו מערכות מאד יקרות.

בינא

Member
מרכזיה שבנויה נכון בהתאמה לקצוות

תוציא אוויר ממוזג בהתאמה לצרכים. את הצרכים המשתנים מכוונים עם התריסים. בעובדה - זה עובד במאות בתים ודירות בהם הותקנו מערכות מיזוג מרכזיות בפיקוחי ועובד טוב. אין תלונות על קר או חם מידי כי תמיד ניתן לסגור/לפתוח תריס בהתאמה להרגשה.

זה עובד טוב בדירות כי לא צריך

יציאות רבות בבית פרטי זה לא עובד טוב כי צריך יציאות רבות יותר . יש לי במחסן יחידה של 5 כ"ס ( שפורקה מהבית באלי סיני ) שאני בדיוק בגלל הדבר הזה שוקל האם להרכיב אותה בבית החדש כאשר יש זכרים ונקבות בבית הנושא מחמיר , הנקבות רוצות יותר חום ופחות קור בחורף , בקיץ הן רוצות פחות קור מהזכרים . רק בבית ? גם ברכב אני אוהב יותר קור ואיך שהן נכנסות הן דורשות להנמיך את עוצמת המזגן בקיץ .

בדירה שהיה לי בצורן

היה לי מיני מרכזי כזה, וכל הזמן היו תלונות - בחדר הזה קר ובחדר ההוא חם.

yrnkrn

New member
הצלחנו לסדר בעיה כזו...

זה דרש "רק" הזזת מיקום הטרמוסטט, חציבת פתח אוויר חדש וגדול יותר, תיקוני טיח, החלפת הגריל וניסיונות לא מעטים עד להגעה לאיזון בין החדרים.

אצל ההורים שלי יש מיני מרכזי עם

תריסים, והם מצטערים היום שעשו את הצעד הזה. רוב הזמן אין צורך במיזוג בכל הבית, והתריסים לא ממש פותרים את העניין.

מערכת תריסים חשמלית מייקרת את

מערכת המיזוג כך שזה לא משתלם לכל אחד , יש גם מחיצה בתוך המרכזיה שאפשר להתקין , שיכולה להפריד את החדרים מהסלון והמטבח, אבל זו רק הודאה בכך שצריך אפשרויות מיזוג נפרדות לשני החלקים האלו בבית .

fireman

New member
לא מסכים איתך לחלוטין

כי מיזוג מיני מרכזי יכול להגיע לרמת צריכה של 5 ו6 קוט"ש מה שמביא את העלות של שעת עבודה לכדי 4 ש"ח לשעה ולכך יש להוסיף כי מקדמי האנרגטיות של המזגנים הללו רחוקים מלהיות בתחומי היעילות ובד"כ מדורגים ברמה F ומטה. כאשר נמצא אדם אחד השוהה בחדרו אין שום היגיון והצדקה להפעיל מערכת מרכזית שלמה ולמזג 100 מ"ר כאשר אתה נמצא במתחם המוגדר לכדי 15% מהשטח....הדבר הזה הופך את החישובים של היעילות וצריכת החשמל לעוד יותר יקרים. במקום לשלם 70 אג' לשעת הפעלה אתה משלם פי 6 וממזג חלל שלא צריך למזג. יופי שכל הבית ממוזג! במקרה של תקלה, כל הבית לא ממוזג! תענוג של ממש! ושכחתי.....עלויות תיקונים במערכות מרכזיות הן פי 4 מאשר מזגן נקודתי ובאופן כללי, כמות התקלות מהן סובלים המזגנים המיני מרכזיים היא אדירה.... להמשיך? (כי יש לי עוד המון טיעונים למה לא מיני מרכזי)

חייבת לשאול - מה עושים עם כל

המנועים של המזגנים? אנחנו מתכננים בית פרטי וגם אנחנו חושבים שעדיף מזגן קטן בכל חדר אבל אז יש איזה 6 מנועים של מזגנים. גם אם נשים את כולם על קיר אחורי זה לא הדבר הכי אסטטי בעולם. מה עושים? אולי מיני מרכזי בקומה למעלה ומזגן אחד לסלון ואחד לחדר שלנו שנמצא למטה או להיפך, מיני מרכזי למטה ומזגן נפרד לכל חדר למעלה (3 חדרים בלי פינת המשפחה).

בינא

Member
6 מנועי מזגנים וטכנאי צמוד...

באילת כמעט על כל בית יש 6 מנועי מזגנים. זה מכוער, זה מיטרד וזה עושה רעש. רצוי לתכנן מיסתור לכל המנועים האלה. זו הוצאה נוספת. לטעמי - אין בכך צורך אבל את זה תגלו מאוחר מידי. עדיף בבית פרטי מזגן אחד חזק, מיני-מרכזי.

אתה טועה בגדול, מקווה שלא מטעה!

מנסיון של כמה חברים שעשו את השטות הזו, חשבון החשמל הוא למעלה מכפול כשיש מזגן אחד חזק. השתלם להם לאחר התקנת המזגן המרכזי להתקין עוד מזגנים קטנים, כי העלות נבלעה בחשבון החשמל. הקור שמזגן מרכזי מספק הוא הרבה פחות ממזגנים נפרדים. יש מי שיאהב את זה אבל הרבה רוצים קר. לא כל מה שטוב לבניני משרדים מתאים לבית פרטי.

fireman

New member
לא כל המנועים מגיעים לנקודה אחת

לצנרת הגז יש את המגבלות שלה (עד 10 מ' לערך) המנועים אצלי בבית מחולקים בין מרפסות השירות והגג.

למעלה