שאלה בנושא מימון עלויות רעיון ואב טיפוס....

שמפיין1

New member
שאלה בנושא מימון עלויות רעיון ואב טיפוס....

ובכלל עלויות רישום פטנט/מידגם במידת הצורך כשאני בעל הרעיון? הסבר קצר,: אני עוסק בין היתר ביזמות, יש לי רעיון לפתור בעיה הקיימת בשוק בתחום מכני מסויים במוצר שימושי. אני עומד כרגע בפני ניסיון לקדם ולפתח את הרעיון למוצר אב טיפוס כדי להמשיך את התהליך באופן רציני. שאלתי, אם אני בעל הרעיון ואין לי אפשרות (או רצון) לממן את העלויות הראשונות של בדיקות ההיתכנות,פיתוח אב טיפוס ובהמשך עלויות הפטנט ,השיווק ועוד. האם יש מודל או נוסחה מקובלת שאני כיזם ובעל הרעיון לא אאלץ להשקיע מכספי תמורת הסכם לשותפות/חלוקת אחוזים במיזם? האם מקובל שגם היזם צריך להשתתף בעלויות? באיזה אחוז יחסי? האם אין זה הגיוני ומקובל שבעל הרעיון יתן בתמורה למימון העלויות אחוזים ו/או שותפות במיזם שלו מבלי שיאלץ בנוסף לממן גם הוא את העלויות? כאמור, השאיפה שלי במידת האפשר לא להוציא כסף מכיסי אלא לשתף שותפים ואולי משקיעים תמורת אחוזים מהמיזם. מה דעתכם? האם יש חומר באתר/מקום מסויים שעוסק בנושא? תודה מראש

מימון

שלום שמפיין1, אחד הדברים החשובים למשקיע הוא לראות שהיזם הוא רציני. משקיעים רבים מודדים את רצינות היזם בנכונותו לקחת חלק בסיכון הכלכלי. אנו מכירים מספר לא קטן של משקיעים שלא מוכן להשקיע במיזם שבו היזם לא הביא כסף "מהבית". היחסים בין היזמים למשקיעים הם חוזיים, וכבכל עניין חוזי הכל נתון להסכמת הצדדים. אין כללי אצבע מחייבים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה