שאלה בנושא מי שפיר

שאלה בנושא מי שפיר

שלום רב, ברצוני להפנות אליך שאלה חשובה בנושא מימון בדיקת מי שפיר על ידי המדינה ושאלתי היא: אני ילידת 1.3.68 דהיינו חגגתי לא מכבר 35, והינני בתחילתו של הריון. מחזור אחרון שלי בתאריך 16.2.02 ותאריך ההתעברות שלי הוא הלילה שבין ה-2.3 ל-3.3 (דהיינו ה-3.3 לפנות בוקר) ואי אפשר שלפני כן כי בעלי היה בחו"ל עד 02:30 בלילה ויצא למילואים ב-07:00 בבוקר. פניתי לקופת החולים ("מכבי") ושם נאמר לי שאני לא זכאית למימון הבדיקה שכן על פי החוק היבש תחילתו של הריון נקבעת לפי תאריך המחזור האחרון, כמו כן נאמר לי שאין לי מה לערער... האם נכון הדבר? האם זה פרוש החוק? מה עלי לעשות? מודה לתשובתך, דגנית

שלום לדג של נועה

במקרה שהצגת בחרה קופת החולים בפירוש "דווקני" למושג "תחילת ההריון". לדעתי, יש סיכוי שמכתב מעורך דין יעזור. בהצלחה.

צר לי

אבל ההגדרה הרפואית להריון היא מדויקת ולא משתמעת לשתי פנים: תחילת ההריון הוא בוסת אחרון.

שאלה משפטית ../images/Emo132.gif

כיוון שאי-אפשר בדרך כלל לדעת במדויק מתי התחיל ההריון - ברפואה נהוג להשתמש בפרמטר שאפשר לקבוע אותו בדיוק רב - תאריך הוסת האחרון, אל אף שברור לכולם שלא יכולה להיות התעברות בוסת. פשוט קל יותר להשתמש בתאריך הלא נכון הזה. ומהי ההגדרה המשפטית לתחילת ההריון? מה מקורה?

מהי ההגדרה המשפטית לתחילת ההריון?

ומהי ההגדרה המשפטית לתחילת ההריון
מה מקורה
הקפצה...

למיטב ידיעתי אין הגדרה משפטית...

למיטב ידיעתי אין הגדרה משפטית בפסיקה ל"מועד תחילת ההריון". כפי שהסברתי בתשובתי הקודמת בחרה קופת החולים לפרש את מועד תחילת ההריון בצורה דווקנית: כלומר, היא בחרה להתלות במועד מסויים,ממש על קוצו של יוד. במערכת המשפט שלנו, הגישה הזו בדרך כלל איננה מקובלת. הגישה המקובלת יותר היא פירוש המושגים בחוק לפי "תכלית החקיקה" (המושג הזה הוא אחד המורכבים ביותר שקיימים במשפט, וספר שלם נכתב על כך). במקרה המסויים הזה תכלית החקיקה היא לעזור לנשים הנמצאות ברמת סיכון מסויימת, ולממן להן את הבדיקה. אני סבורה כי הפירוש שבחרה קופת החולים איננו תואם את התכלית הזו: לכן המלצתי לפנות לעורך דין שיכתוב כל הנ"ל במכתב ובשפה משפטית מתאימה. סביר שזה יעזור.

שאלה נוספת בנושא

דברתי עם משרד הבריאות שהודיע לי מפורשות שאין סיכוי למימון מי שפיר על חשבון המדינה וזאת משום שהחוק קבע כי תאריך המחזור האחרון הינו פרוש החוק. שאלתי הינה: למי עלי להפנות מכתב בנושא? למשרד הבריאות? תודה לתשובתך, דגנית

בשלב ראשון לקופ"ח

בשלב הראשון יש לכתוב את המכתב לקופת החולים. מציעה לך להזדרז, שכן את בדיקת מי השפיר עורכים בשבועות 17-19 להריון וכל התהליך הזה לוקח זמן. פניה לעורך דין עשויה לזרז את העניין מאד. שימי לב לא לפספס את המועד של בדיקת מי השפיר.

דוד פרל

New member
כמה עולה הבדיקה?

אולי שווה לך לבצע באופן פרטי ואחר כך להתחשבן איתם. עורך דין גם יעלה לך כסף..

עלות הבדיקה הינה

2400-2600 ש"ח וזה כולל את התשלום הן לרופא המבצע את הבדיקה והן את התשלום לבית החולים.

למעלה