שאלה בנושא משכורת בתקופת חגים

מצב
הנושא נעול.

shoko23

New member
שאלה בנושא משכורת בתקופת חגים../images/Emo75.gif

שלום, ברצוני לשאול אם בימים שאני חייבת לצאת לחופש כמו ערב חג ולמחרת (שזה כמו שבת) אני מקבלת משכורת או לא??? עד עכשיו הייתי בטוחה שלא משום שאני עובדת על בסיס שעות 6 ימים בשבוע, ולא לפי משכורת גלובלית לחודש. אבל ידיד שלי אמר שאצלו הם מקבלים שכר מלא על היומיים של החג. אודה לתשובתכם... שוקו

אביא

New member
קיים צו הרחבה שמחייב תשלום

שלום, ברצוני לשאול אם בימים שאני חייבת לצאת לחופש כמו ערב חג ולמחרת (שזה כמו שבת) אני מקבלת משכורת או לא??? עד עכשיו הייתי בטוחה שלא משום שאני עובדת על בסיס שעות 6 ימים בשבוע, ולא לפי משכורת גלובלית לחודש. אבל ידיד שלי אמר שאצלו הם מקבלים שכר מלא על היומיים של החג. אודה לתשובתכם... שוקו
עבור 9 ימי חג בשנה. כך שעבור כל ימי החג בהם היית אמורה לעבוד לולא היה חג צריך לשלם לך.

אבל לא עבור ערב החג...

עבור 9 ימי חג בשנה. כך שעבור כל ימי החג בהם היית אמורה לעבוד לולא היה חג צריך לשלם לך.
אבל לא עבור ערב החג...
והחגים - זה רק אם יש ותק של לפחות 3 חודשי עבודה.

שיר ורד

New member
וגם

אבל לא עבור ערב החג...
והחגים - זה רק אם יש ותק של לפחות 3 חודשי עבודה.
וגם
אין פיצוי בגין חג שחל בשבת (למשל יום כיפור השנה). וגם העובד עבד ביום העבודה האחרון שלפני החג וביום הראון שלאחריו. במקרה שהמעביד לא מאפשר לעובד לעבוד בערב החג, יום העבודה האחרון יהיה היום האחרון בו מאפשר המעביד לעובד. (לא כתוב בחוק, אך נראה הגיוני, אחרת מעסיקים ינצלו פרצה זו, כדי לא לשלם לעובדים בשכר בגין החגים). באשר לערב החג, מקובל להתיחס אליו כיום חופשה, אבל אם המעביד מוריד בגינו שווי של יום עבודה מלא, שוה לעובד לפי שעות, ששעות אלו לא יחושבו בשכרו במקום שיופחתו מימי החופשה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה