שאלה בנושא פיטורין ואי-תשלום משכורת

מצב
הנושא נעול.

oritgo

New member

לחברי הפורום שלום רב, כולי תקווה שתוכלו לסייע בבעיה שפקדה אדם קרוב לי:המעביד פיטרו לאלתר בטענה שקיים משבר אמון ביניהם לפיו לכאורה הנ"ל העביר חומר מסווג לגורמים חיצוניים. בעקבות כך הודיע לו כי הוא מפוטר לאלתר ובהתאם לכך לא תשולם לו משכורת החודש האחרונה/תעוכב עד לבירור שיערך בחברה וכן לא ישולמו לו פיצויי פיטורין. האם חוקי? מה ניתן לעשות וכיצד כדאי לפעול? גם אם יש משבר אמון שכזה כביכול האם חוקי לעכב שכר עבודה? עצותיכם וידע מקצועי יתקבלו בברכה.

hapraklit

New member
תשובה

לחברי הפורום שלום רב, כולי תקווה שתוכלו לסייע בבעיה שפקדה אדם קרוב לי:המעביד פיטרו לאלתר בטענה שקיים משבר אמון ביניהם לפיו לכאורה הנ"ל העביר חומר מסווג לגורמים חיצוניים. בעקבות כך הודיע לו כי הוא מפוטר לאלתר ובהתאם לכך לא תשולם לו משכורת החודש האחרונה/תעוכב עד לבירור שיערך בחברה וכן לא ישולמו לו פיצויי פיטורין. האם חוקי? מה ניתן לעשות וכיצד כדאי לפעול? גם אם יש משבר אמון שכזה כביכול האם חוקי לעכב שכר עבודה? עצותיכם וידע מקצועי יתקבלו בברכה.
תשובה
אין למעסיק כל זכות שלא לשלם או לעכב תשלום שכר עבודה. אשר לפיצויי פיטורים נקבע בחוק פיצויי פיטורים כי שלילת פיצויים רק במקרה שהפיטורים נגרמו בנסיבות שיש בהם כדי לשלול את התשלום. סעיף 53 לתקנון העבודה (בהנחה כי לא חל הסכם קיבוצי ספציפי) כי רק מעשים חמורים כגון גניבה ממעביד, הפרת משמעת חמורה יכול וישללו פיצויי פיטורים לחלוטין (די נדיר)או יפחיתו את גובה הפיצויים. בנוסף יצויין כי אם חברך יתבע את המעסיק בבית הדין לעבודה - נטל ההוכחה הוא על המעביד להוכיח כי הפיטורים נעשו בנסיבות השוללות פיצויי פיטורים, עובדה לא פשוטה להוכחה. אני הייתי ממליץ להוציא למעסיק מכתב בדרישה לתשלום שכר העבודה ופיצויי הפיטורים. במידה ויעמוד בסירובו - הייתי ממליץ להגיש תביעה לבית הדין לתשלום שכר עבודה, פיצויים ופיצויי הלנה בגין רכיבים

מצב
הנושא נעול.
למעלה