שאלה בנושא פיצויי פיטורין

מצב
הנושא נעול.

שלום הייתי בטוחה שפיצויים מגיעים לעובד גם אחרי 11 חודשי עבודה במקום 12 , ושזה מעוגן בחוק. פיטרו את אחותי מחנות בגדים שבוע לפני תום 11 חודשים, התקשרתי למועצת הפועלים לבדוק את נושא זכאותה לפיצויים ושם נאמר לי כי החוק אומר שרק בתום 12 חודשים מגיעה פיצויי פיטורין...
האם זה נכון? (נשמע קצת דבילי לערער על תשובתם של המועצה לא?... ) תודה רבה מראש

mafret

New member
לפי דעתי הלא קובעת

שלום הייתי בטוחה שפיצויים מגיעים לעובד גם אחרי 11 חודשי עבודה במקום 12 , ושזה מעוגן בחוק. פיטרו את אחותי מחנות בגדים שבוע לפני תום 11 חודשים, התקשרתי למועצת הפועלים לבדוק את נושא זכאותה לפיצויים ושם נאמר לי כי החוק אומר שרק בתום 12 חודשים מגיעה פיצויי פיטורין...
לפי דעתי הלא קובעת
גם אם פיטרו את אחותך שבוע לפני סיום השנה, על מנת לא לשלם לה, יש תקדים משפטי לעניין. חייבים לשלם לה.

יכולים להגעי פיצויים...

יכולים להגעי פיצויים...
לפי החוק, פיטורים "סמוך" לפני תום שנת עבודה, מזכים בפיצויים, אלא אם המעביד מוכיח שהפיטורים לא היו במטרה להתחמק מתשלום הפיצויים. 11 חודשים נחשבים כבר ל"סמוך" לפני תום שנת העבודה, וכנראה גם שבוע לפני כן (לא לגמרי בטוח). לכן, אחותך תהיה כנראה זכאית לפיצויים, אלא אם המעביד יוכיח שהפיטורים היו בגלל סיבה אחרת - ולא הסיבה של הרצון להתחמק מתשלום פיצויים.

התכוונתי: "יכולים להגיע פיצויים..."

יכולים להגעי פיצויים...
לפי החוק, פיטורים "סמוך" לפני תום שנת עבודה, מזכים בפיצויים, אלא אם המעביד מוכיח שהפיטורים לא היו במטרה להתחמק מתשלום הפיצויים. 11 חודשים נחשבים כבר ל"סמוך" לפני תום שנת העבודה, וכנראה גם שבוע לפני כן (לא לגמרי בטוח). לכן, אחותך תהיה כנראה זכאית לפיצויים, אלא אם המעביד יוכיח שהפיטורים היו בגלל סיבה אחרת - ולא הסיבה של הרצון להתחמק מתשלום פיצויים.
התכוונתי: "יכולים להגיע פיצויים..."

האמת, לא נראה לי כי הפיטורין

יכולים להגעי פיצויים...
האמת, לא נראה לי כי הפיטורין
במועד זה הם כי המעביד מנסה להתחמק, נראה לי שפשוט לא היה מתאים, או שלא, הרי אף פעם אי אפשר לדעת. האם כדאי לה לדרוש את הפיצויים? (כמובן שאחרי שיש לה מכתב פיטורין ביד)

מצב
הנושא נעול.
למעלה