שאלה בנושא רגיש

ornaok

New member
היי רותי../images/Emo24.gif

את מתארת חוויות שקרובות ללבי - לידה מסובכת וקשה, עם החלמה קשה וטראומטית... עד היום יש לי "פלשבקים" ואני לעתים שוקעת במחשבות על דברים ספציפיים שהתרחשו שם... רק עכשיו אני מעכלת שבעצם היתה לי רעלת הריון...רק לאחרונה הבנתי שמעבר לקושי הפיזי והנפשי שהייתי בו, התינוקת היתה בסכנת חיים של ממש... והמרדים שטשטש אותי... הסוגיות האלה צפות ועולות, ואני בספק אם הן לא ימשיכו לעלות עוד זמן רב. אישית, אני שלמה עם מה שעבר עלי. היום אני במקום שממנו אני יכולה להגיד - היה שווה! כל שניה של סבל, היתה שווה. וכן, הייתי עוברת הכל מהתחלה... ברור שזו לא היתה הלידה שייחלתי אליה ואני לא מאחלת לעצמי - או לכל אחת אחרת - לעבור אפילו רבע מן הסבל הזה לעולם...אבל אני בהחלט יכולה לחשוב על כך שמתישהו - בשנים הקרובות - ארצה עוד הריון, עוד לידה, עוד תינוק.כן, גם אם זה כרוך בעוד לידה כמו הלידה של לירי.(במיוחד אם בסוף מחכה תינוק/ת מדהים/ה כמוה). איך הגעתי למקום הזה של השלמה? אולי זה אופי... אולי בגלל שניתחתי את האירועים שוב ושוב, סיפרתי אותם שוב ושוב, שאלתי את בעלי ואת אימי שליוו אותי פרטים ותזכורות על מה שהיה שם. הייתי מאוד מאוד מאוכזבת. הלידה הזו היתה הדבר האחרון שציפיתי לו. הניתוח הקסרי... במקום להניק את התנוקת בחדר הלידה ראיתי אותה רק 13 שעות אח"כ
וחוסר האונים של הגוף המותש שבגד בי... איזה ייאוש, איזה דיכאון... ולאן בעצם אני חותרת בהשתפכות הזו...? הדבר שהכי עזר לי להתמודד, להכיל ולהבין את עצמי - היה כתיבת סיפור הלידה. ואח"כ לקרוא אותו שוב ושוב, להזכר בעוד פרטים. לעשות סדר בראש. להבין, לעכל... להסתכל על הטראומה מבחוץ, מהצד. ממליצה לך לעשות זאת, אם טרם עשית. וכמובן, אם תרצי להתמסר, לדבר או להיפגש - אני אשמח. היי חזקה, וכל הכבוד לך על הרצון והיכולת לעזור לעצמך!
ממליצה

ornaok

New member
ה"ממליצה" האחרון התפלח לשם

בלי שום קשר אלי. נשבעת!!!

בימבילי

New member
אמנם ההודעה לרותי, אבל מרשה

לעצמי להגיב על משהו אחד. קודם כל - ברוכה הבאה לפורום ולירי מקסימה. ולגבי מה שכתבת: אני חושבת שאין קשר בין מה שרותי תארה (ואני הזדהיתי איתה) לבין התחושה ש"זה היה שווה". לפחות במקרה שלי, ברור לי מהרגע הראשון שהיה שווה, ועדין מלוות אותי תחושות קשות. בדיוק כמו שכתבה רותי ברגישות רבה. ושוב - ברוכה הבאה!

ornaok

New member
תודה...

מקבלת את הארתך (בכוונה בא')... רק מחדדת: כל מה שכתבתי בא מתוך התחושות שדבריה של רותי עוררו בי והסיבה שטרחתי לציין את עניין ה"היה שווה" היא שאני, אחרי מה שעבר עלי, לא הייתי בטוחה שזה היה שווה, וההבנה הזו עזרה לי להתגבר על הטראומה. ובקיצור: רק על עצמי לספר ידעתי.. ובמקרה שלי כן היה קשר בין ההתמודדות עם הלידה הקשה (מאוד) לבין ההבנה שזה היה לחלוטין שווה את זה(בעיקר בגלל שאת הימים הראשונים לא ביליתי עם לירי, והיתי במצב ממש גרוע פיזית).

בימבילי

New member
מצטערת בשבילך על מה

שעברת. נשמע לי מאוד קשה. ובעיקר כמובן שמחה שאת מאחורי זה. ותגידי - איך עושים הדגשה בגוף ההודעה? אלף פעמים ניסיתי ולא הצלחתי. זה מה שמטריד אותי באחת בלילה...

ornaok

New member
רק עכשיו ראיתי את שאלתך...

הדגשה: מתחת לחלון שבו אנוחנו כותבות את תוכן הודעה יש מספר אופציות בסוגריים: [תחילת הדגשה] [סיום הדגשה] [סמיילים וסימנים לתוכן] [תחילת קוד] [סיום קוד] [עברית] [העתקה לקליפבורד] כדי להדגיש מילה את וחצת קודם כל על [תחילת הדגשה] כותבת את ההטקסט הרצוי ו"סוגרת" אחרי המילה או המשפט המודגש [בסיום הדגשה] בהצלחה

תודה ששיתפת אותנו בסיפור שלך,

זה מאוד חשוב לי. אני חושבת שהרעיון של כתיבת הסיפור הוא מצוין, אני רק לא בטוחה שיש לי את הכוחות להתמודד עם זה לבד בשלב זה. מה שאת מתארת - השיחזור הבלתי פוסק של מה שהיה שם, פלאשבקים שמכים בך ככה סתם באמצע היום - אלה סימפטומים של טראומה, כפי שמתוארים בחומר שמצאתי על התופעה. גם אני ראיתי את התינוק שלי רק שלושה ימים אחרי הלידה, ובזמן הזה לא הייתי מסוגלת אפילו לחשוב עליו. אבל התחושה של "היה שווה" היתה לי מההתחלה, כשהבנתי איפה אני בכלל. כנראה שכל אחת חווה אחרת את המשברים האלה. אני מקווה שגם אני אביא את עצמי למצב שבו אסתכל על מה שקרה מהצד, אבל נראה לי שאני זקוקה לבטחון שהדברים לא יצופו ויעלו שוב בהריון הבא, ולכן אני מחפשת ייעוץ מקצועי. ושוב תודה.

אני רוצה להעיר הערה אופטימית

אני איתך בנושא הטיפול המקצועי, ואני מסכימה שהסימנים האלה הם הסימנים לטראומה. אבל טיבעי מאוד לחוות אותם סמוך לטראומה, ואת עדין סמוך, והם הופכים לסימנים פטולוגים רק כשממשיכים להתקיים אחרי זמן. אני שוב ממליצה על טיפול פסיכולוגי שתוכלי להרוויח ממנו בעיקר בזכות המודעות הגבוהה שלך והרצון החזק שצועק מדבריך להרגיש טוב יותר.

למעלה