שאלה בנושא שכר דירה

trimethylamine

New member
שאלה בנושא שכר דירה

קודם כל אני מקווה שזהו מקום נכון לשאול... אם לא אשמח אם תפנו אותי בעלת הדירה שאני רוצה לשכור דורשת במקום "צ'ק ביטחון" המקובל צ'ק לפקודתה על סך 10000 ש"ח ללא תאריך. אני מבין שהיא יכולה בכל רגע להפקיד אותו לחשבונה - כמו לתת לה מעטפה עם 10000 שקל. האם אני יכול להכניס לחוזה שהיא מתחייבת לתת התרעה של שבועיים לפני שהיא פודה את הצ'ק, לתת לה אותו ומיד לבטל אותו. אם היא תרצה לפדות את הצ'ק בצדק אני אתן הוראה לבנק לא לבטל אותו ואם לא בצדק - אבטל את הצ'ק. אשמח לתגובתכם המהירה, מבולבל

tudu

New member
אני לא עורך דין, אבל נשמע לא הוגן ולא ישר..

היא רוצה בטחון על הנכס שלה. הוא שווה הרבה יותר, ואתה גר שם. הבטחון זה על כך שהשכירות תשולם בזמן, וגם החשבונות.. לתת צ'ק ולבטל זה כמו לא לתת צ'ק בכלל. אם אתה חושב שהיא תגנוב לך את הכסף.. זאת בעיה.. תחשוב על זה מהצד שלה.. היא מקבלת צ'ק שהיאחושבת ששומר עליה, בעוד הוא מבוטל ביודעין ממך. חוסר תום לב.. זה המינוח למהלך כזה, זה כמו לרמות אותה.. אתה יכול ורצוי אפילו להכניס סעיף של התראה לגבי השימוש בצ'ק ! למשל מכתב אחד רשום לפחות ! ככה אם היא תעשה מהלך חד צדדי אתה יכול לתבוע אותה חזרה ויש לך הוכחה שהחוזה/תנאי לא התקיים

trimethylamine שלום

ניתן לרשום "שיק בטחון - לא סחיר" לפקודתה בלבד. בחוזה תרשום שניתן שיק בטחון לפקודתה ומספרו של השיק וכמו כן שלא ניתן לעשות שימוש בשיק רק בתנאים המפורטים. בתנאים תפרט את נושא זמן ההתראה וזמן מתן אפשרות לתיקון הפרה וכו.

יש לי רעיון יותר טוב:

מה דעתך לכתוב לה שיקים לפקודת חברת החשמל/בזק/מין וכיוצא בזה - ואשר מטרתם להבטיח כיסוי הוצאות למקרה שלא תשלמן?

למעלה