תודה על תשובה כה מפורטת ומרחיבה
ברור לי כי הנושא קרוב לליבך, וכמטפל שלמד בסין אתה בעל ידע רב וכבוד רב לסינים, אולם עצם העובדה שאתה מזכיר כי בסין יש רק זרם אחד ואין גישות שונות מראה את התבניתיות של המחשבה הסינית הנוכחית בהשוואה לעבר. אין לי ספק שכל מרפא סיני מכיר את תורת חמשת האלמנטים, אך עובדה היא כי אופן הדיקור ובחירת הנקודות באופן די גורף נובע מתוך ה TCM . אני מפנה אותך למאמר של הסינולוג המפורסם היינר פרוהאוף. אמנם אני לא הייתי בסין, אך מורי שהיה בעל מעל 40 שנות ניסיון, דר' ואן ביורן, שלמעשה הביא את כל תורת הגזעים והענפים למערב, ולמד שנים ארוכות בקוריאה, סין וטאיוון, סיפר לי רבות על הבדלי הגישה. ממורים אחרים שלי, שגם להם ניסיון רב בשנים, שמעתי כי כאשר היו בביקורים בסין או באירופה ודיברו עם עמיתיהם הסינים על תורת הגזעים והענפים, הם הופתעו לגלות שהידע של הסינים בנושא הוא כללי ורדוד למדי. למדו עימי מספר סטודנטים סינים ומקוריאה (למדתי באנגליה) ומדבריהם למדתי על הבדלי גישה רבים בין המטפלים בארצות השונות. איני בא לזלזל באף מטפל, ללא קשר לאסכולה, למוצא, לגישה או לארץ העיסוק, וברור לי שהידע הקיים בסין הוא עצום, אולם מעשרות רבות של עמיתים שביקרו בסין שמעתי שוב ושוב, כי בבתי חולים דוקרים כל מטופל מספר רב של מחטים וחוזרים שוב ושוב על אותן נקודות, אני כמובן איני רוצה להכליל, אך זו ההתרשמות הכללית. ידועה העובדה שעם עליית הקומוניזם, נעלמו ספרים רבים, ספריות נשרפו, ומאסטרים רבים ברחו לטאיוון, קוריאה , ויאטנם ויפן ומדינות אחרות, ואיתם ידע רב. ברור לי שיש לקרוא כמה שניתן וללמוד מפי מורים כמה שיותר, אך גם לפתח חשיבה עצמאית ואינטואיציה, כך התפתחה הרפואה הזו שמושתת בראש ובראשונה על הרגשה, אינטואיציה, אנרגיה ,ולא רק על עובדות יבשות בדומה לרפואה המערבית. אינני רוצה שדיון זה יהפוך להתנצחות בין שני אנשים וגישות, זו לא המטרה, הבהרת את עמדתך ואני את שלי, וניתן לסכם ולהסכים שאנו לא מסכימים. דבר נוסף, אם תהיה בעיה בכלי הדם שאני אבין אותה כבעיה מבנית, שקשורה למסה וחומר, שקשורה ליין, ייתכן מאוד כי ארצה לעבוד ברמת הכליות והתמציות כדי להעשיר בניית חומר, בטח אם בדופק ארגיש כי רמת התמציות חלשה ואראה עדויות נוספות לכך.