שאלה בסיסית

tomifu

New member
ניצן, ראיתי רק עכשיו את תגובותיך...

כל הכבוד.... מאוד במקום!

nitzano

New member
אפשר למחוק את ההודעה הזאת

או שערכתם את האתר או שתפוז עושים בלאגן, לפני רגע השרשור נראה אחרת

בעיה במערכת

הי ניצן, גם אני נתקלתי בכמה הזדמנויות לאחרונה שתגובה שלי מופיעה ונעלמת ומופיעה שוב מאוחר יותר... אני בודק את זה מול תפוז... בכל מקרה לא נמחקו וגם לא ימחקו לעולם! הודעות שאינן פוגעות/מתלהמות/עוברות על חוקי הפורום. בבקשה חזור על תגובתך. אבי

nitzano

New member
אני חושב שזה קשור למערכת ישנה וחדשה

במערכת הישנה לא רואים חצי מהשרשור ואני מאלה שמתעקשים להישאר עם הישנה עם הסוף המר (נמאס מכמות הפרסומות שדוחסים לי לפני הפרצוף)

ינוקא1

New member
לדעתי הם

בעיקר קשורים לכבד , תעיד על כך יכולת הגוף לייצר כלי דם חדשים ואנסטמוזות פעמים רבות. זאת בדומה ליכולת הרה גנרציה של הכבד.

ינוקא1

New member
אגב ,

ביהדות יש נפש רוח ונשמה. הנשמה נמצאת במוח. הרוח נמצאת בלב. הנפש נמצאת בכבד. ראשי תיבות - מלך (ומי ששם את ליבו לפני מוחו הוא למך . . .). התפשטות הנפש (כבד) בגוף - הוורידים. התפשטות הרוח (לב) בגוף - העורקים. התפשטות הנשמה (מוח) בגוף - העצבים.

nitzano

New member
מעניין, תודה

אני הבנתי שהנשמה הכי גבוהה, אחריה יש את הרוח ובסוף את הנפש (יש את התיאור של הנשיפה דרך צינור). כמו כן קראתי שהרוח קשורה בדיבור אבל על מיקומם לא שמעתי. לאיזה זרם ההסבר שייך? חסידות, קבלה..?

ינוקא1

New member
הבנת נכון.

בגדול , לנשמה יש 5 חלקים : נפש , רוח , נשמה , חיה ויחידה (או נרנח"י בראשי תיבות) הנפש משוייכת יותר לתפקודים הפיזיים , עיקר משכנה בכבד ובפלג הגוף התחתון. הרוח משוייכת יותר לרגשות והיא נמצאת בעיקר בלב ובפלג הגוף האמצעי. הנשמה משוייכת יותר לשכל , ועיקר משכנה במוח. כך שמבין השלושה שאמרנו הנשמה היא אכן הכי גבוהה. חוץ מזה קיימים עוד שני חלקי נשמה שאינם נמצאים בתוך הגוף , והם מה שנקרא "אור מקיף" (או "הילה" בלשון העם) - יש את ה"חיה" שהיא אור מקיף על כל אחד ואחד מהנפש רוח ונשמה , ויש את ה"יחידה" שהיא אור מקיף אחד על הכל. מכיוון שהחלקים הללו אינם מלובשים בתוך גוף , אז לפעמים לא מתיחסים אליהם. לכן מבין החלקים בתוך הגוף הנשמה הכי גבוהה , ואם נראה את כל 5 החלקים אז היחידה היא הכי גבוהה. ההסבר הוא שייך לקבלה , אבל חסידות זה בעצם פירוש מסוים לקבלה (או שיטה קבלית) וזה מופיע גם שם. (לגבי הקישור של מוח - עצבים , לב - עורקים , כבד - וורידים , זה לא כל כך פשוט - כי הם קוראים לזה בשמות אחרים , למשל לעורקים הם קוראים "וורידים הדופקים בלי דם", אבל כשחושבים מה יוצא מהמוח לב וכבד , מגיעים למסקנה די ברורה למה הכוונה).

למעלה