שאלה בעיניין זימון

guinan

New member
שאלה בעיניין זימון

אם אני מקבל זימון בדואר ולא לוקח אותו (בהיותו רשום ונשלח כמה שבועות מראש כך שיהיה רשום אצלם שלא קיבלתי ) . מה יקרה אם לא הופיע ? הרי לא יוכלו להגיד שידעתי על זה ?

guinan

New member
בעיניין אי ההגעה למשפש מחוסר קבלת זימון

הייתי רוצה לדעת מה יקרה

תשובה

באופן כללי, מבלי להיכנס לסוגי עבירות, בהתאם לתקנות סדר הדין הפלילי: אישור מסירה 54. מי שנמסר לו מסמך שהמצאתו במסירה יידרש לאשר את המסירה בכתב על גבי עותק של המסמך, ואם סירב לקבלו או לאשרו, יאשר מוסר ההזמנה בחתימתו את דבר מסירתו וסירוב האישור, ובית המשפט רשאי לקבוע שהמסמך הומצא כראוי. בעבירות "קלות" יש אפילו חזקת מסירה: 44א. בעבירות תעבורה שעליהן חל סעיף 239א לחוק ובעבירות קנס רואים את ההודעה על ביצוע העבירה, ההודעה לתשלום קנס או ההזמנה למשפט, לענין עבירת קנס כאילו הומצאה כדין גם בלא חתימה על אישור המסירה, אם חלפו חמישה עשר ימים מיום שנשלחה בדואר רשום, זולת אם הוכיח הנמען שלא קיבל את ההודעה או את ההזמנה מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב הימנעותו מלקבלן. באופן עקרוני, בהנחה ואתה נאשם, אם עוסקים במשפט פלילי "רגיל", קרי, לא עבירות תעבורה, רשויות מקומיות וכו' אז התביעה תבקש לבצע לך הזמנה באמצעות שוטר. ואני לא נכנס למה ואיך יירשם בדואר שיחזור ממך בשלב הראשון, אני מניח לצורך השאלה שכך יהיה רשום ועדין מטיל ספק אם כך יהיה. במידה ואז לא תתייצב בית-המשפט יוציא כנגדך צו הבאה, קרי, מעצר עם או בלי אפשרות להתשחרר בערבות ו/או הפקדה.

למעלה