שאלה בעניין בנייה בבית משותף

דובי123

New member
אנסה שנית

כאשר אתה מרחיב דירתך אופקית הנך מנצל את זכויותך אתה מבלי לפגוע בזכויות כאשר דירה מתחת לגג רוצה להוסיף חדר על הגג היא צריכה לקנות זכויות משאר הדירים - היא משתמשת בזכויות אחרים ולכן יש פגיעה באותם זכויות לא טענתי לדירה אחת שניתן לבנות עליה אלא כחלק מהסבר כללי הבאתי שמס הדירות שניתן לבנות עליהן חדר גג הוא חלק יחסי קטן [בדר"כ 1 חלקי מס הקומות : 3 קומות 1/3 מהדירות 4 קומות 1/4 מהדירות וכד ] באשר לשותפות כבר צינתי בהודעה הקודמת שחובה את צו בית המשפט לצורך כך אני לא שמעתי עד היום ולו על מקרה אחד שבו היתה הרחבה אנכית ללא קנית זכויות דרך אגב במקרה של החבר שלי לפי הפרשנות שלך הוא יכול להוסיף בניה [האפשרויות שצינת כמונעות לא קימות] אם הוא רק היה יכול היה עושה זאת הוא התלבט אם לקנות משכן נוסף את זכויות בגג אבל נסוג כי הדרישה היתה יקרה לאור העוןבדה שעדיי היה עליו לרכוש גם מאחרים דבר שלא זמין בינתיים אם יכול היה לבנות ולהכריח אותם למכור לו במחיר הוגן כפי שאת מפרשת החוק היה עושה זאת

ציפי ג

New member
אולי השמאות ששם לו שמאי הניבה

תוצאות כה גבוהות עד כדי כך שזה לא כדאי לו? ואני למשל הרחבתי רוחבית (לכיוון הגינה, והייתי צריכה לפצות את השכנים שלי, בדרך זו או אחרת. אני חוזרת ואומרת לא מצאתי בס´ שום סיוג לגבי בניה על גג או על קרקע, או אנכית או רוחבית אם החבר שלך טוען את אשר הוא טוען, אין לו אלא לקרוא את החוק, ולהסתמך על המילים המפורשות, ולפעול לפי הפרוצדורה המדויקת שם. אף אחד לא יוכל למנוע ממנו לבנות, אם יש לו שמאות, אם יש לו הסכמה על פי חוק, ולא חל אף אחד מהסיגים. רצוי שיבדוק שוב.

דובי123

New member
ראשית תודה על הדיון המאלף

מהסיבה שניתן לפרש את הסעיף כפי שאת מפרשת הרי מן הסתם הגיע לבית המשפט ובית המשפט אמר את דברו פרוש כזה יכול לגרום לאי צדק משווע ניקח לדוגמא את לב העיר אשר הוסיפו להם בניה של שתים שלוש קומות נוספות אם ניתן לפרש בצורה זו הרי דירים מתחת לגג יכפו על שאר הדירים למכור להם את זכויותהם בגג זמן קצר לפני אישור התוכנית וכך ישלמו עבור זכויות אלו סכום פעוט ועם אישור התוכנית ירויחו את כל השינוי לעצמם אפשרות זו לכפות על אדם כנגד רצונו ועוד כהליך קבוע בחוק גם כאשר יש לו סיבות טובות להמתין למכור כמה חודשיים מאוחר יותר ולהרויח פי כמה הנו דבר בלתי נסבל על הדעת לדעתי

למעלה